kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Biyoloji Öğretmenliği 2017 Taban Puanları

Türkiye genelinde biyoloji öğretmenliği bölümü kontenjanı ne kadar, biyoloji öğretmenliği bölümü taban puanları 2017 kaçla kapandı sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Türkiye genelinde biyoloji öğretmenliği bölümü kontenjanı ne kadar, biyoloji öğretmenliği bölümü taban puanları 2017 kaçla kapandı, biyoloji öğretmenliği bölümü en yüksek kaçla kapattı, biyoloji öğretmenliği bölümü kazanmak için alınması gereken minimum puanlar neler? gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Adaylar için kendi tercih etmek istedikleri bölüme bağlı olarak belirlenen puan türlerinden ilgili olandan iyi bir puan almak ne kadar önemliyse aynı şekilde doğru tercihi yapmak da bir o kadar önemlidir.Bunun yanı sıra hedeflenen bölüm için nasıl ve ne kadar çalışılacağını da belirlemek gerekebilmektedir. İşte bu yüzden hem sınava hazırlık sürecinde sizi neyin beklediğini belirlemeniz hem de tercih zamanında bir fikir oluşturması için sizlere üniversite bölümlerinin taban puanlarının listesini oluşturmaya çalışıyoruz.

Üniversiteye giriş sınavlarına giren adaylar TM, MF, DİL ve TS puan türlerinden puanlar almaktadır. Bu puan türlerinde alınan puanlar üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren lisans programlarını tercih etmede kullanılmaktadır.

BİYOLOJİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ 2017 TABAN PUANLARI

Biyoloji öğretmenliği bölümünü kazanabilmek için alınması gereken en düşük puan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne ait olup 249,22993’tür. En yüksek puan ile yerleştirme yapılan Marmara Üniversitesi olup bu puan 361,88156’dır. En yüksek taban puan ise 292,90102 ile Hacettepe Üniversitesi’ne aittir.

Biyoloji öğretmenliği bölümünün Türkiye genelinde devlet üniversitelerine bağlı toplamda 220 kişilik kontenjanı bulunmaktadır.İyi diyebileceğimiz devlet üniversiteleri en yüksek taban puanlarla kapatmaktadır.

* Taban puanları listesindeki veriler ÖSYM’nin sitesinden alınmıştır.

ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmeler sonucu oluşturulan Biyoloji Öğretmenliği 2017 taban puanları listesinin tamamı aşağıdaki gibidir. YKS

3209 1 659bf8e639c2484a1da4074591ac0975

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.