kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Coğrafya Öğretmenliği 2017 Taban Puanları

Türkiye genelinde coğrafya öğretmenliği bölümü kontenjanı ne kadar, coğrafya öğretmenliği bölümü taban puanları 2017 kaçla kapandı sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Türkiye genelinde coğrafya öğretmenliği bölümü kontenjanı ne kadar, coğrafya öğretmenliği bölümü taban puanları 2017 kaçla kapandı, coğrafya öğretmenliği bölümü en yüksek kaçla kapattı, coğrafya öğretmenliği bölümü kazanmak için alınması gereken minimum puanlar neler? gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Adaylar için kendi tercih etmek istedikleri bölüme bağlı olarak belirlenen puan türlerinden ilgili olandan iyi bir puan almak ne kadar önemliyse aynı şekilde doğru tercihi yapmak da bir o kadar önemlidir.Bunun yanı sıra hedeflenen bölüm için nasıl ve ne kadar çalışılacağını da belirlemek gerekebilmektedir. İşte bu yüzden hem sınava hazırlık sürecinde sizi neyin beklediğini belirlemeniz hem de tercih zamanında bir fikir oluşturması için sizlere üniversite bölümlerinin taban puanlarının listesini oluşturmaya çalışıyoruz.

Üniversiteye giriş sınavlarına giren adaylar TM, MF, DİL ve TS puan türlerinden puanlar almaktadır. Bu puan türlerinde alınan puanlar üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren lisans programlarını tercih etmede kullanılmaktadır.

COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ 2017 TABAN PUANLARI

Coğrafya öğretmenliği bölümünü kazanabilmek için alınması gereken en düşük puan Atatürk Üniversitesi’ne ait olup 374,88028’dir. En yüksek puan ile yerleştirme yapılan Marmara Üniversitesi olup bu puan 467,08691’dir. En yüksek taban puan ise 405,43885 ile yine Marmara Üniversitesi’ne aittir.

Coğrafya öğretmenliği bölümünün Türkiye genelinde devlet üniversitelerine bağlı toplamda 140 kişilik kontenjanı bulunmaktadır.İyi diyebileceğimiz devlet üniversiteleri en yüksek taban puanlarla kapatmaktadır.

* Taban puanları listesindeki veriler ÖSYM’nin sitesinden alınmıştır.

ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmeler sonucu oluşturulan Coğrafya Öğretmenliği 2017 taban puanları listesinin tamamı aşağıdaki gibidir. YKS

3210 1 5f8351b3cdef80e4dd88465c551a3a6d

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.