kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Ebelik Taban Puanları 2016 2017

DGS Ebelik taban puanları 2016 kaçla kapandı, DGS nedir, ebelik bölümü nedir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

DGS Ebelik taban puanları 2016 kaçla kapandı, DGS nedir, ebelik bölümü nedir, ebelik bölümü mezunları ne iş yapar, ebelik iş imkanları olanakları nelerdir, 2016 2017 dönemi ebelik DGS taban puanları nasıldır? gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.

DGS yani Dikey Geçiş Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan ve düzenlenen iki yıllık önlisans programlardan mezun adayların en az dört yıllık eğitim veren lisans programlarına girebilmesini sağlayan üniversite giriş sınavlarından biridir. DGS sayısal ve sözel iki bölümden oluşmaktadır. 60 sayısal, 60 sözel olmak üzere toplamda 120 soru bulunmaktadır.

EBELİK BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ

Ebelik bölümü 4 yıllık eğitim verilen bir lisans programıdır. Ebelik bölümünün amacı kadın doğum konusunda bebeğin anne karnında olduğu süreçten doğumuna kadar geçen sürede anne adayına destek olacak ve çocuğun sağlıklı bir biçimde dünyaya gelmesini sağlamaya çalışacak sağlık personeli yetiştirmektir. Bölüm mezunları tüm sağlık bölümlerinde olduğu gibi insan hayatıyla ilgili önemli roller üstlenmektedirler.

EBELİK BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARINELERDİR?

Ebelik bölümü mezunları öncelikli olarak kendi mezun oldukları ve uzmanlaştıkları alan olan sağlık sektöründe çalışabilirler.Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ebelik eski zamanlardaki gibi sadece doğum anıyla ilgili değildir. Ebelik mezunları çocuğun anne karnında sağlıklı büyümesinden doğduktan sonraki sürece kadar rol oynamaktadırlar. Bunu da devlet ve üniversite hastanelerinde veya özel hastanelerde çalışarak yapabilirler.Ayrıca herhangi lisans mezunlarının başvurabildiği farklı alanlardaki kamu görevlerine başvurabilir veya üniversitelerde akademik kadrolarda görev yapabilirler.

DGS EBELİK 2016 2017 TABAN PUANLARI

2016 yılında gerçekleştirilen DGS ile yerleştirme yapılan ebelik bölümünün DGS 2016 2017 dönemi taban puanları aşağıdaki gibidir.

YKS Taban Puanları

3103 1 8a824875ee9877d63a02e1b9bc17077c

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.