kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

DGS Elektrik Elektronik Mühendisliği Taban Puanları 2016 2017

DGS Elektrik Elektronik Mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, DGS nedir, elektrik elektronik mühendisliği bölümü nedir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

DGS Elektrik Elektronik Mühendisliği taban puanları 2016 kaçla kapandı, DGS nedir, elektrik elektronik mühendisliği bölümü nedir,elektrik elektronik mühendisliği bölümü mezunları ne iş yapar, elektrik elektronik mühendisliği iş imkanları nelerdir, 2016 2017 dönemi elektrik elektronik mühendisliği DGS taban puanları nasıldır? gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.

DGS NEDİR?

DGS yani Dikey Geçiş Sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan ve düzenlenen iki yıllık önlisans programlardan mezun adayların en az dört yıllık eğitim veren lisans programlarına girebilmesini sağlayan üniversite giriş sınavlarından biridir. DGS sayısal ve sözel iki bölümden oluşmaktadır. 60 sayısal, 60 sözel olmak üzere toplamda 120 soru bulunmaktadır.

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NEDİR, HAKKINDA BİLGİ

Elektrik elektronik mühendisliği bölümü 4 yıllık eğitim veren bir lisans programıdır. Bölümün amacı elektrik ve elektronik ile ilgili yapılar, aletler, mekanizmalar ile ilgili araştırma, geliştirme ve her türlü çalışmayı yapmaktır. Sürekli yeni teknolojik gelişmelerin yaşandığı çağımızda bölümün yetiştirdiği elemanlara birçok alanda ihtiyaç vardır çünkü dünyada var olan teknolojik gelişmelerin hepsinin altında elektrik ve elektronik altyapı bulunmaktadır.

ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR, İŞ İMKANLARI NELERDİR?

Bölümden mezun olan bireyler mühendis unvanı alarak mühendis olma şansına sahip olurlar. Elektrik elektronik mühendisliği mezunu mühendislerin çalıştıkları alan genellikle elektrik üretimi, dağıtımı veya elektronik alet üretimi, tasarımı gibi içinde elektriği ve elektroniği barındıran alanlardır. Bölüm mezunları kamu kuruluşlarında mühendis olarak görev yapabilirler. Bölüm mezunlarına ihtiyaç duyan kamu kurumlarının başlıcaları; Aselsan, TRT, PTT gibi kurumlardan oluşurken bunun dışında diğer kamu kurumlarında da mühendis veya herhangi bir lisans mezunu şartı arayan kadrolardaki kamu görevlisi olarak çalışabilirler. Ayrıca her lisans mezunu gibi akademik çalışmalar yaparak üniversitelerde akademik kadrolarda da görev alabilirler.

DGS ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ 2016 2017 TABAN PUANLARI

2016 yılında gerçekleştirilen DGS ile yerleştirme yapılan inşaat mühendisliği bölümünün DGS 2016 2017 dönemi taban puanları aşağıdaki gibidir.

*Taban puanları listesi elektrik, elektrik elektronik, elektronik mühendisliği bölümlerinin hepsini kapsamaktadır.

YKS Taban Puanları

3106 1 1484752c0f8e9d3ef834563653d554b9 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.