kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Diş Hekimliği 2017 Taban Puanları

Diş hekimliği bölümü taban puanları 2017 kaçla kapandı, Türkiye genelinde diş hekimliği fakültesi kontenjanı ne kadar sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Diş hekimliği bölümü taban puanları 2017 kaçla kapandı, Türkiye genelinde diş hekimliği fakültesi kontenjanı ne kadar, diş hekimliği bölümü kazanmak için alınması gereken minimum puanlar neler, diş hekimliği bölümü en yüksek kaçla kapattı? gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Üniversiteye giriş sınavlarına giren adaylar TM, MF, DİL ve TS puan türlerinden puanlar almaktadır. Bu puan türlerinde alınan puanlar üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren lisans programlarını tercih etmede kullanılmaktadır.

Adaylar için kendi tercih etmek istedikleri bölüme bağlı olarak bu puan türlerinden ilgili olandan iyi bir puan almak ne kadar önemliyse aynı şekilde doğru tercihi yapmak da bir o kadar önemlidir. Bunun yanı sıra hedeflenen bölüm için nasıl ve ne kadar çalışılacağını da belirlemek gerekebilir. İşte bu yüzden hem sınava hazırlık sürecinde sizi neyin beklediğini belirlemeniz hem de tercih zamanında bir fikir oluşturması için sizlere üniversite bölümlerinin taban puanlarının listesini oluşturmaya çalışıyoruz.

DİŞ HEKİMLİĞİ BÖLÜMÜ 2017 TABAN PUANLARI

Diş hekimliği fakültesinin Türkiye genelinde ücretli;% 25, % 50, % 75 veya tam burslu ve devlet üniversitelerine bağlı toplamda 4.540 kişilik kontenjanı bulunmaktadır. İyi diyebileceğimiz özel üniversitelerin tam bursluları ile devlet üniversiteleri en yüksek taban puanlarla kapatmaktadır.

Diş hekimliği bölümünü kazanabilmek için alınması gereken en düşük puan Yakın Doğu Üniversitesi’ne (KKTC – LEFKOŞA) (Ücretli) ait olup 387,44768’dir. Türkiye içerisindeki üniversiteler üzerinden değerlendirme yapacak olursak en düşük puan 400,75907 ile Beykent Üniversitesi’ne (Ücretli)aittir. En yüksek puan ile yerleştirme yapılan İstanbul Üniversitesi olup bu puan 524,67634’tür. En yüksek taban puan ise 490,89100 ile Yeditepe Üniversitesi’ne (Tam Burslu) aittir.

ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmeler sonucu oluşturulan Diş hekimliği 2017 taban puanları listesinin tamamı aşağıdaki gibidir.

* Taban puanları listesindeki veriler ÖSYM’nin sitesinden alınmıştır.

YKS

3207 1 a23be33164aaa759cd91fe179e87cb14 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.