kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hukuk Fakültesi Taban Puanları 2017 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı öncesi, son yapılan ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre hukuk fakültesi taban puanlarını kaçta kaldı? 2017 üniversite yerleştirme sonuçlarına göre hukuk fakültesi taban puanları kaç puanda kapattı? Hukuk fakültesi için kaç kontenjan açıldı? Ankara hukuk fakültesi taban puanı kaçta kaldı? Bütün bu soruların cevabını hukuk fakültesi taban puanları 2017 2018 tablomuzda bulabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Hukuk Fakültesi Taban Puanları 2017. Hukuk Fakültesi Taban Puanları 2018. Hukuk Fakültesi Taban Puanları Devlet Üniversiteleri.

Lise dönemini Türkçe ve Matematik ağırlıklı derslerle okuyan arkadaşlarımız için okunabilecek en ideal bölüm hukuk bölümüdür. Hukuk bölümü hem lisans eğitimi açısından hem de lisans sonrası kariyer yapmayı düşünenler açısından bir çok avantaja sahiptir. Hukuk fakültesi mezunları lisans eğitimleriyle kişisel gelişimlerini doygun bir hale getirirken aynı zamanda mezuniyet sonrası da kamu ve özel sektörde çalışma olanağı bulabilmektedir.  Hukuk fakültesi öğrencileri eğitimleri esnasında araştırma ve problem çözme yeteneğinin yanı sıra kendi kendine öğrenme kabiliyeti de kazandırmaktadır. Biz de YKS ile üniversite hayatını hukuk fakültesinde okumak isteyen arkadaşlarımız için hukuk fakültesi taban puanlarını tablo haline getirdik.

Üniversite Adı Taban Puanı
Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi (Devlet) 409,70760
Girne Üniversitesi Hukuk Fakültesi (Özel) 330,99418

Hukuk Fakültesi Kontenjanları 2017 2018

2017 ÖSYS tercih kılavuzunda hukuk fakültesi için devlet ve vakıf üniversitelerine ayrılan toplam kontenjan 15.509 olarak gerçekleşmiştir. Bu kontenjanların büyük bölümü devlet üniversiteleri için ayrılmıştır. Kontenjanlar içerisinde; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine 630 kontenjan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine birinci ve ikinci öğretim programına toplamda 980 kontenjan, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesine 480 kontenjan ve Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesine de birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplamda 800 kişilik kontenjan ayrılmıştır. Bu sayılar Yüksek öğretim Kurumları Sınavı sonrası yapılacak yerleştirmelerde de çok fazla değişmeyecektir.

YÖK tarafından, 2010 yılından itibaren, fakülte öğrenci kontenjanlar tüm bölümler için artırılmaktadır. Bu kontenjan artışından en büyük payı ise hukuk fakülteleri almıştır. Kontenjan artışları taban puanları etkilemiş son yedi yılda puanlar sürekli olarak düşmüştür. Mezun sayısındaki artışı bölümün işsizlik oranını henüz ciddi oranda etkilemese de ilerleyen yıllarda etkileyeceği aşikardır.

Son yıllarda her ilde avukat sayıları artmış, TBB verilerine göre İstanbul Barosuna kayıtlı avukat sayısı yirmi bini geçmiştir. Hukuk fakültesini tercih edecek adayların kendini çok ciddi bir rekabete de hazırlaması gerekmektedir.

Hukuk Fakültesi Taban Puanları 2017 2018

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavı tercihleri sonrası adayların en çok merak ettiği konu, hiç kuşkusuz üniversite taban puanları olmuştur. Biz de hem bu merakı ortadan kaldırmak hem de 2018 YKS’ye hazırlanmakta olan arkadaşlarımıza yardımcı olabilmek için Hukuk Fakültesi taban puanları analizini yapacağız. Hukuk Fakültesi taban puanları içerisinde en yüksek taban puanla kapatan üniversite 526,924 taban puanla kalan Koç Üniversitesi olurken, en düşük taban puanla kapatan üniversite ise: 330,994 puanda kalan  KKTC Girne Üniversitesi ücretli programı olmuştur. Devlet üniversiteleri içerisinde en düşük puanla kapatan hukuk fakültesi 409,707 puanla kapatan Erzincan Üniversitesi olmuştur. Bu verilerle birlikte Ankara Hukuk 458,625 taban puanda, İstanbul Hukuk birinci öğretim programı 453,093 puanda ve ikinci öğretim programı 441,750 puanda ve Gazi Hukuk Fakültesi de 437,729 taban puanda kapatmıştır. İşte sizler için hazırladığımız hukuk fakültesi taban puanları 2017 2018 .  Tercihiniyap.net ekibi olaraki hukuk fakültesi taban puanları incelendiğimizde özel üniversite hukuk fakültelerine doğru bir yönelim fark ettik. Görünüşe göre yeni nesil hukukçuları özel üniversiteler eğitecek ve yetiştirecek. YKS

En Yüksek Puanlı Hukuk Fakülteleri 2018

ÖSYM, 2018 yılı hukuk fakültesi puanları sonucunda yerleşmesi en zor üniversiteler şu şekilde sıralanmıştır:

1-Koç Üniversitesi

2-Galatasaray Üniversitesi

3- Bilkent Üniversitesi

4- TOBB Ekonomi Ve TeknolojiÜniversitesi

5- TOBB Ekonomi Ve Teknoloji Üniversitesi (%75)

6- Yeditepe Üniversitesi

7- İhsan Doğramaci Bilkent Üniversitesi (%50)

8- Bahçeşehir Üniversitesi

9- Özyeğin Üniversitesi

10- İstanbul ŞehirÜniversitesi

En iyi on fakültenin yer aldığı listeye hiçbir devlet üniversitesinin girememesi de dikkatlerden kaçmamalı. Bu durumun iki temel sebebi var. Birincisi devlet üniversitelerinin yüzlerce kişiden oluşan kontenjanları. İkincisi ise özel üniversitelerin sunduğu yüksek burs imkanları. En iyi hocaların özel üniversitelerde ders verdiği gerçeğini de atlamak uygun olacaktır.

En fazla öğrenci alan hukuk fakültesi 800 kontenjan(400 ikinci öğretim dahil) ile Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi olurken, hemen ardından 630 kontenjan ile Ankara Üniversitesi oldu.

3330 1 6428c7d7531f75fc81a0cf94edad4e1e scaled

Yorumlar

  1. won Avatar won dedi ki:

    Kardeş o kadar çalışıp burada yazan puanları alamayıp özele mecbur kalıyorsan bence hukuk okuma sen bu piyasada ekmek kazanamazsın.