kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

AK Parti'ye Nasıl Üye Olunur? Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

AK Partiye Nasıl Üye Olunur? Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir? AK Parti Nedir? Ne Demek? Açılımı Nedir? AK Partiye Üye Olmak İstiyorum, Nasıl Olurum? AK Partiye Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir? AK Parti Üyelik Aidatı Ne Kadar?

A+
A-

Türkiye’nin siyasal hayatında pek çok parti bulunmaktadır. Cumhuriyet tarihinin başlangıcından bugüne onlarca hatta yüzlerce parti kurulmuştur. Ancak bu partilerin pek azı başarılı olmuş, kendini topluma tanıtmış ve yıllara meydan okuyabilmiştir. Örneğin günümüzde yalnızca birkaç partinin adı bilinmektedir. Türkiye’nin son birkaç 10 yılına AK Parti, CHP, MHP ve HDP damgasını vurmuştur. Ancak yaklaşık 20 yıldır iktidarda olan AK Parti’ye ayrı bir parantez açmak gerekir. Çünkü 10 milyonu aşkın üye sayısı, çok uzun süre tek başına hükümet kurmasıyla dikkatleri üzerine çekmiştir. Bu nedenle pek çok kişi AK Parti’nin bir parçası olmak istemekte ve üye olmak istemektedir. Peki AK Parti’ye nasıl üye olunur? AK Parti’ye üye olmanın yolları nelerdir?

CHP’ye Nasıl Üye Olunur? Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

AK Parti Nedir? Ne Demek? Açılımı Nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Ağustos 2001 yılında kurulmuştur. Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra kurulan Saadet Partisine katılmayan eski Fazilet Partisi üyeleri Adalet ve Kalkınma Partisini kurmuştur. AK Parti’nin kurucuları Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Binali Yıldırım ve Bülent Arınç olarak ifade edilebilir. Partinin simgesi sarı ve siyah renklerden oluşan ampuldür. Partinin günümüzde genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

AK Parti’ye Üye Olmak İstiyorum, Nasıl Olurum?

Türkiye’de pek çok kişi siyasi hayata katılmak, siyasetin parçası olmak için partilere üye olmayı düşünür. Bu noktada “AK Parti’ye üye olmak istiyorum, nasıl olurum?” sorusunu soran vatandaşların sayısı bir hayli fazladır. Partiye üye olmak için birden fazla yola başvuru yapabilirsiniz. İlk olarak partinin il, ilçe temsilciliklerine giderek üye olmak istediğinizi söyleyip işlem yapabilirsiniz. İnternet aracılığı ile üyelik başvurusunda partinin sitesinden başvuru yapabilirsiniz. kamu haber

AK Parti’ye Üye Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

AK Parti’ye üye olmak için vatandaşların bazı şartları taşımaları gerekir. Her ne kadar partiler herkesi üye yapmak istese de, üye sayılarını artırmak isteselerde vatandaşlarda bazı şartlar ararlar. Bu şartları şu şekilde sıralamak mümkündür;

Partinin tüzüğünü, programını, ilkelerini kabul ettiğine dair, parti çalışmalarına katılacağına dair taahhütte bulunmak gerekir.

Adayların 18 yaşını doldurmuş, medeni ve siyasi hakları kısıtlanmamış ve kullanma ehliyetine sahip olması gerekir.

Adayların başka bir siyasi parti üyesi olmaması ve bu partilerde kaydı olmaması gerekir.

Adayların partiye üyelik aidatı ödemeyi kabul etmesi gerekir.

Bir partiye üye olmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekir.

AK Parti Üyelik Aidatı Ne Kadar?

Partilerin üyelik aidatları çok yüksek meblağlar değildir. Genellikle düşük ve sık sık alınır ya da kişiye göre ödemeler belirlenir. Örneğin AK Parti’de üyelik aidatı ücreti 1 TL ile 2 bin TL arasında değişir. Aidat ücretlerinin alt ve üst sınırları ise TÜFE oranında yeniden belirlenir. Yani her yıl bu ücretler artmaktadır.

DEVA Partisi Ne Zaman Kurulmuştur, DEVA Partisi’nin Kurucular Kurulunda Kimler Bulunmaktadır?

Kimler siyasi bir partiye üye olabilir?

On sekiz yaşını dolduran, medeni ve siyasî hakları kullanma ehliyetine sahip bulunan her Türk vatandaşı bir siyasî partiye üye olabilir.

Yorumlar

  1. mahmut sonmez Avatar mahmut sonmez dedi ki:

    ak partiyi üye olmak istiyorum

  2. Fevzi Avcı Avatar Fevzi Avcı dedi ki:

    Şanlıurfa ilinde AK Parti’ye üye olmak istiyorum

  3. Hakan YILDIZ Avatar Hakan YILDIZ dedi ki:

    Anladigimiz şu ki akp artik uyelik kabul etmiyor bize ihtiyaci yok kizginlikla uyeligimi sonlandirdim tekrar olaya calisiyorum olmuyor 30 oyum var varsin kabul etmesin

    1. Evren Bey Avatar Evren Bey dedi ki:

      Peki bir şey soracağım. Üye olduğumuzda ne oluyor. Biz bir şey kazanıyor muyuz?

  4. Necati Başaran Avatar Necati Başaran dedi ki:

    Aydın Nazilli de yaşıyorum ve ak parti de görev almak istiyorum ve iyi bir üye olacağım hiç bir parti üyeliğim Yok İlk defa üye olacağım ve ne yapmalıyım lütfen yardım edin 59 yaşında ben aktif bir üye olup çalışma istiyorum