kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YKS'ye 2 Ay Kala Yapılacaklar Listesi

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavına yaklaşık 2 aylık bir zaman kaldı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek sınav için adaylara, sınava 2 ay kala yapılacaklar listesi oluşturmak istedik. Haberimizde….

A+
A-

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavların en önemlisi hiç kuşkusuz üniversiteye giriş sınavlarıdır. Bu sınavlar sadece sınava katılacak adayları değil, bu adayların ailelerini de çok ciddi şekilde etkilemektedir. Kişinin geleceğinin şekilllenmesinde kırılma noktasını oluşturan bu sınav için adaylar, yaklaşık bir sene hazırlık yapmaktadır. Ülkemizde 2018 yılında bugüne üniversiteye giriş sınavı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) olarak uygulanmaktadır. Bu sınavada adaylara iki bölümden oluşan test sınavı yapılmaktadır. Temel Yeterlilik Sınavı (TY) için 120 test sorusunu çözmek durumunda olan adaylar, Alan Yeterlilik Testi (AYT) için de her bölümden puanlarının hesaplanmasında etkili olacak 80 test sorusunu ve toplamda da 160 test sorusunu çözmek durumunda kalmaktadır. Biz de bu sene sınava katılacak arkadaşlarımıza katkı sağlamak adına 2021 YKS’ye 2 kala yapılacaklar listesi oluşturduk. 2021 YKS için neler yapılmalıdır? İşte detaylar…

YKS’ye 2 Kala Yapılacaklar Listesi

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek istiyoruz. Kimse size bir öneri, tavsiye, telkin veya taktik verdiğinde elinde bir sihirli değnek varmışta onu kullanacakmış gibi algılamayın. Burada her şeyin değişeceği bir formülden değil son aylarda yaptığınız değişikliklerle daha etkili sonuçlar alacağınız hamlelere bakmaya çalışacağız.

Son iki ay kala yapılacak en önemli hareketler bir tanesi konu çalışmanın minimize, test çözümünün ise maksimize edilmesidir. Bu zaman diliminden sonra bütün konuları tekrar edeceğim, eksik kalmayacak gibi bir yanılgıya düşmeyin arkadaşlar. Bazı kısımlarda eksikleriniz olan konular üzerinde daha fazla durun, belli kısımlarını anlamadığız konular üzerinde durmak yerine, o konulardan soru pratiği yapın. Soruları çözdükten sonra da yapamadığınız soruları birilerine muhakkkak yaptırın. Yapamadığınız soruları birilerine yaptırmanın çok önemli olduğunu unutmayın.

Son iki ay kala yapılacak bir diğer önemli hareket deneme sayısının arttırılmasıdır. Zaman ve hız kontrolünün çok önemli olduğu YKS’de süre yönünden sıkıntılarınız mevcutsa bunu aşmanın tek yolu çözülen deneme sayısının arttırılmasıdır. Haftada çözdüğünüz deneme sayısını en az 2’ye çıkarmalısınız. Özellikle sınava son 1 ay kaldığında da çözdüğünüz deneme sayısını en az kademeli olarak haftadan haftaya arttırmalısınız. Denemede çözemediğiniz soruları da birilerine muhakkak çözdürmelisiniz.

Üçüncü olarak yapılması gereken okuma alışkanlığınızı arttırmak olacaktır. Hızlı okuma alışkanlığı, okuduğunu tek seferde anlayabilmek için biraz okuma pratiği yapmalısınız. Şu zamandan sonra kolay okunabilen gündelik romalardan ziyade biraz ağır ve ağdalı dil kullanılan romaları veya gazete köşe yazılarını okumanızı tavsiye ediyorum. Günde 15 dakika da olsa okuma pratiği yapmanız bir çok açıdan olumlu neticeler elde etmenizi sağlayacaktır.

Dördüncü önerimiz bazı derslerin tekrarlarını kısa kısa notlar bulunan kaynaklardan yapmanız şeklinde olacaktır. Eşit Ağırlık mezunları için edebiyat dersi tekrarı, sayısal mezunları için biyoloji dersi tekrarı ve sözel mezunları için de din kültürü ve ahlak bilgisi tekrarı çok önemlidir. Bu tekrarlar sayesinde sınavda hiç ummadığınız yerden yaşanacak sıkıntıları bertaraf etmiş olacaksınız.

Son bir öneri ile yazımızı sonlandıralım. Arkadaşları şu dakikadan sonra yapılabilecek en önemli şeylerin başında zaman kontrolü gelmektedir. Zaman kontrolünde kritik olan ise dakik olmayı başarmaktır. Zaman tutarak ders çalışmak. Belik bu zamana kadar çok yapmadığınız bir şeyden bahsedeceğim ama şu son dönemde bunu yapmak zorundasınız. Herhangi bir test için bir süre belirleyin ve bu sürede o testi bitirmek için çaba gösterin. Örneğin, 20 soruluk bir paragraf testi için 20 dakikalık bir süre belirleyin ve bu süre bitmeden testi bitirmeye özen gösterin. Aynı şekilde deneme çözerken de bunu muhakkak yapın. Denemeler için bir süre belirleyin ve bu sürede bitirmek için var gücünüzle çaba harcayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.