kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

109. Dönem Kaymakamlık Sonucu Açıklandı,110. Dönem Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

109. dönem kaymakam adaylığı sınav sonuçları açıklandı. 100 kişinin kazandığı sınav sonucuna göre 14 kadın ve 86 erkek aday kaymakam olmuştur. Nihai başarı listesine göre sınav birincisi olan aday 93,139 puan almıştır. Peki, 110. dönem kaymakamlık sınavı ne zaman yapılacak?

A+
A-

İçişleri Bakanlığı 109. Dönem Kaymakam Adaylığı mülakat sonuçları 26 Şubat 2021 tarihi itibariyle açıklanmıştır. 100 kişinin Kaymakam Adayı olduğu sözlü sınav sonucuna göre, sınavı 14 kadın aday ve 86 erkek aday kazanmıştır. Yazılı sınavın birincisi olan aday, nihai başarı listesine göre de sınavı birinci olarak kazanmıştır. Adayın yazılı sınav puanı 88,964 iken, aynı aday mülakat sınavında da 97,333 puan almayı başarmıştır. Kadın adayalar içerisinde en başarılı olan aday, nihai başarı listesinde 2. sırada yer almıştır. Mülakat sınavında en yüksek puan verilen aday, nihai başarı listesinde 8. sırada yer alan aday olmuştur. Bu adaya sözlü mülakat sınavında verilen puan, 98 olmuştur. Mülakat sınavında en düşük puan alan aday ise 78,667 puan almıştır. Yazılı sınav sonuçlarına göre 72,758 puan alan aday en düşük yazılı puanı ile nihai başarı listesinde yer alan aday olmuştur.

Nihali Başarı Listesi için TIKLAYINIZ.

100 kişilik nihai başarı listesinde yer alan adaylar içerisinde, yazılı sınavdan 80 puan üzerinde alan aday sayısı 16 kişi olmuştur. Yazılı sınav puanı 80 puan ve altında olan aday sayısı ise 84 olarak gerçekleşmiştir. Nihai başarı listesine göre 90 puan üstünde alan aday sayısı 1 kişi olarak gerçekleşti. Kazananlar içerisinde 39 aday mülakat puanı olarak 90 ve üzerinde almayı başarırken, kalan 61 aday ise 90 puan altında almıştır. Sınavı birinci olarak kazanan aday, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden derece ile mezun olmuştur. Sınavı ikinci sırada kazanan aday ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunudur.

Bu sonuçların açıklanmasıyla birlikte gözler 110. Dönem Kaymakam Adaylığı yazılı sınavına çevrilmiştir. Bu sınavı kazanarak mülakat sınav sonuçlarına göre nihai başarı listesinde yer alamayan 334 aday ve 2021 yılında Kaymakam Adaylığı sınavı için hazırlıklarını sürdüren adayların kafalarında 2021 Kaymakam Adaylığı sınavının ne zaman yapılacağı sorusu yer almaktadır. Biz de edindiğimiz bilgiler ışığında bu soruyla ilgili bilgi vermeye çalışacağız.

110. Dönem Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı Ne Zaman?

İçişleri Bakanlığı tarafından 109. Dönem Kaymakam Adaylığı mülakat sonuçlarının hızlı şekilde açıklanması, 110. Dönem Kaymakam Adaylığı sınavını bekleyen adayların umutlarını yeşertmiştir. Gerek 109. Dönem Kaymakamlık mülakatında elenen adaylar, gerekse de ilk kez sınava hazırlanacak olan adaylar için sınav tarihi hakkında edindiğimiz bilgiler, 2021 Haziran veya en geç 2021 Eylül ayları işaret edilmektedir. İlerleyen süreçte netleştirmeyi umdumuz bu sınav tarihi hakkında net bilgi edinmeye çalışacağız. 109. ve 110. dönem adaylarının eğitim sürecinin yakın götürülmesinin planladığı edindiğimiz bilgiler arasında yer almaktadır. kamu haber

Kaymakam Adaylığı sınavını kazanan arkadaşlarımızı tebrik eder, 2021 sınavına hazırlanan arkadaşlarımıza da çalışmalarında başarılar dileriz.

Yorumlar

  1. 113. DÖNEM KAYMAKAMLIK SINAVI BİRİNCİSİ (NUR MUHAMMED ALİ ŞEKER) Avatar 113. DÖNEM KAYMAKAMLIK SINAVI BİRİNCİSİ (NUR MUHAMMED ALİ ŞEKER) dedi ki:

    Allah(c.c) nasip ederse hayırlısıyla ve inşa`Allah 2024 yılında 113. Dönem Kaymakamlık sınavında 1. Olmak istiyorum. Eğer nasip olurda bu mefkûreme vasıl olabilirsem gelip buraya tekrar yazmak isterim. Allah (c.c) emek veren herkese hayırlısıyla bunu nasip etsin inş`Allah.

    1. Nur Avatar Nur dedi ki:

      Olacağınıza hiç şüphe yok. Sizdeki azim ve kararlılık ve iman varken bu hayli kolay olacaktır. Size duacıyım. Rabbim her türlü işinizi dünyada hayr ve kolaylık ile âsân eyleye.