kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2 Yıllık Sağlık Bölümleri 2019 (Önlisans)

2 yıllık sağlık bölümleri 2019 nelerdir, 2 yıllık sağlık bölümleri listesi neye göre belirlenmiştir gibi soruların cevapları ile 2 yıllık sağlık bölümleri 2019 listesine buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

2 yıllık sağlık bölümleri 2019 nelerdir, 2 yıllık sağlık bölümleri listesi neye göre belirlenmiştir, 2 yıllık sağlık bölümlerine nasıl girerim, önlisans sağlık bölümleri dediğimiz bölümler nelerdir, 2 yıllık sağlık bölümlerinin atamaları nasıldır, kaç adet 2 yıllık sağlık bölümü bulunmaktadır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Sağlık bölümleri son yıllarda inanılmaz önem kazanmış durumda. Bunda hem sağlığa olan önemin artmış olmasının, hem atamalarının diğer bölümlere kıyasla daha fazla olmasının hem de iş olanaklarının yine diğer bölümlere kıyas ile daha fazla olmasının payı olduğu aşikar. YKS

Adaylar bu sebeplerden ötürü sağlık bölümlerinin neler olduğunu merak ediyor. Biz de hemen hemen her alanın bölümlerini listelediğimiz gibi sağlık bölümleri listelerini de sizin için derlemeye çalıştık.

2019 YILINDA TERCİH EDİLEBİLECEK 2 YILLIK SAĞLIK BÖLÜMLERİ NELERDİR?

Önlisans sağlık bölümleri olarak da adlandırılan 2 yıllık sağlık bölümleri listemiz en temelde iki şey göz önünde bulundurularak listelenmiştir. Bunlardan birisi bu bölümlerin birçoğunun sağlık bakanlığı tarafından ataması bulunması iken diğer neden ise sağlık ile ilişkili bölümler olmasıdır. Listemizde bulunan 2 yıllık bölümlerin çoğunun sağlık bakanlığı atamalarında ataması bulunsa da bazıları sadece sağlık ile ilişkili olduğu için listemize girmiştir. Sağlık bakanlığı atamalarını incelemek için 2017 2018 Sağlık Bakanlığı atama taban puanları yazımıza BURADAN ulaşabilirsiniz.

Türkiye genelinde farklı isme sahip 35 adet 2 yıllık sağlık bölümü bulunmaktadır.Adayların bu bölümleri kazanmasının yolu yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) adı verilen üniversiteye giriş sınavının temel yeterlilik testi (TYT) kısmını çözerek yeterli puan almasıdır. Tüm 2 yıllık önlisans bölümlerinde olduğu gibi sağlık bölümleri de TYT puan türü ile tercih edilebilmektedir.

2 yıllık sağlık bölümleri 2019 listesi aşağıdaki gibidir. Yapılacak değişikliklerde veya oynamalarda ÖSYM’nin yapacağı duyurular esas olacaktır.Biz böyle bir değişiklik olması halinde yazılarımızı güncelleyecek olsak da sizler zaman zaman ÖSYM’nin resmi internet sitesindeki duyurular kısmını incelemeyi ihmal etmeyiniz.

·        Acil Durum ve Afet Yönetimi

·        Ağız ve Diş Sağlığı

·        Ameliyathane Hizmetleri

·        Anestezi

·        Biyomedikal Cihaz Teknolojisi

·        Çevre Koruma ve Kontrol

·        Çevre Sağlığı

·        Diş Protez Teknolojisi

·        Diyaliz

·        Eczane Hizmetleri

·        Elektronörofizyoloji

·        Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon

·        Evde Hasta Bakımı

·        Fizyoterapi

·        İlk ve Acil Yardım (ATT, Paramedik)

·        İş ve Uğraşı Terapisi

·        Laborant ve Veteriner Sağlık

·        Laboratuvar Teknolojisi

·        Nükleer Tıp Teknikleri

·        Odyometri

·        Optisyenlik

·        Ortopedik Protez ve Ortez

·        Otopsi Yardımcılığı

·        Patoloji Laboratuvar Teknikleri

·        Perfüzyon Teknikleri

·        Podoloji

·        Radyoterapi

·        Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği

·        Sağlık Kurumları İşletmeciliği

·        Sağlık Turizmi İşletmeciliği

·        Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

·        Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

·        Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

·        Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama

·        Yaşlı Bakımı

*Yukarıdaki bilgiler ÖSYM’nin internet sitesi ve kılavuzlarından, bölümleri listesi ise yine ÖSYM’nin tercih kılavuzu Tablo 3 üzerinden derlenmiştir.

Sağlık bölümleri, sağlık atamaları, üniversite tercihleri gibi konularda tecrübe sahibi üyelerin bulunduğu forum sayfalarımızı ziyaret ederek merak ettiklerinizi sorabilir, paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Forum sayfamıza yönlenmek için TIKLAYINIZ.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.