kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 TYT Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Soru ve Cevapları

15 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilen Temel Yeterlik Sınavı TYT'nin Sosyal Bilimler testinde sorulan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi sorularını ve yanıtlarını yazımızda derledik.

YKS
A+
A-

2019 yılında üniversiteye yerleşmek isteyen adayların katıldığı ve 15 Haziran 2019 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından saat: 10:15 – 12:30 arasında gerçekleştirilen 2019 TYT Temel Yeterlik Sınavı tamamlandı. Gerçekleştirilen sınavda adaylara 20’şer tane Fen Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarından, 40’ar adet ise Türkçe ve Matematik alanlarından olmak üzere toplam 120 adet soru yöneltildi. Adayların bu soruları yanıtlamak için toplam 135 dakikaları vardı. Bu 120 soru içerisinde 20 soru ile yer bulan Sosyal Bilimler Testi içerisinde adaylara Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinden de sorular yöneltildi. Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinden adaylara sorulmuş olan soruları ve bunların tahmini yanıtlarını, sınava giren adayların paylaşmış oldukları bilgiler ışığında sizler için derledik.

Yazımızda bu soruları ve yanıtları bulabileceksiniz. Bunun yanı sıra yönlendirme sekmeleri ile diğer derslerden adaylara yöneltilmiş soruları da inceleyebilirsiniz.

Saat 14:00 itibariyle de canlı yayında 2019 TYT’de adaylara sorulmuş soruları sizler için değerlendirecek ve tartışacağız.

robot 4

2019 YKS Puanınızı hesaplamak için PUAN HESAPLAMA ROBOTUMUZU kullanmayı Unutmayın!

2019 TYT Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Soruları ve Cevapları

1) Peygamberlerin dünyaya niçin gönderildiğine ve dünyadaki görevleri ile davranışlarına dair bilgiler verilmiştir. Bu bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi peygamberlerin özelliklerinden değildir?

-Hata yapmaktan korunmuşlardır. 

2) Hz. Muhammed’in yanına bir adam gelir ve karşısında heyecanlı ve ürkek bir biçimde durur. Bunu gören Hz. Muhammed gelen adama, Korkma, ürkme, çekinme, ben de kurutulmuş et yiyen bir kadının evladıyım diye yanıt verir. Hz. Muhammed’in bu sözü söylemesinin altında yatan güzel davranışın adı nedir?

-Tevazu

3) Bir kişinin babasına gönderdiği para / Eğitim gören öğrenciler için vermiş olduğu parasal burs / Hayrat olarak inşa ettirmiş olduğu çeşme: Bu üç öncülden hangisi ya da hangilerinin yapılması durumunda üzerine zekat farz olan kişi zekat ibadetini yerine getirmiş sayılmaktadır?

-2. öncül, yani eğitim gören öğrencilere vermiş olduğu parasal burs. 

4) Haşr Suresi’nin ayetleri verilmiştir. Haşr suresinin mealinde Allah’ın sıfatlarından hangisi yer almamaktadır.

-Beka 

5) Bir dükkanda Osmanlı zamanında tutulan borç defteri anlatılıyor. Bu defterde yer alan fakirlerin borçlarını ödeyememesi durumunu gören zengin kişiler o kişilerin borçlarını kapatıyor. Bu durum kişileri hangi kötü duygudan alıkoyar?

-Gösteriş

2019 AYT Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi soru ve yanıtlarını incelemek için Tıklayınız!

2019 TYT sorularını derlediğimiz ve değerlendirdirerek yanıtladığımız videomuzu izlemek için Tıklayınız!

2019 TYT sınavında sorulmuş soruları ve yanıtları tartışmak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

  1. Mehmet yilmaz Avatar Mehmet yilmaz dedi ki:

    Cografyada depremler ilgili soru sormuslardi cevap Çiğ deyilmidi