kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 TYT Felsefe Soru ve Cevapları

2019 YKS'nin ilk bölümü olan 2019 TYT tamamlandı. 2019 TYT'de Sosyal Bilimler testi altında adaylara yöneltilen Felsefe soruları ve tahmini yanıtları şu şekilde;

YKS
A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından 15 Haziran 2019 tarihinde, 2019 yılı itibariyle üniversiteye yerleşmek isteyen adaylar için 2019 YKS gerçekleştirildi. İki gün ve dolayısıyla 2 aşamadan oluşan 2019 YKS’nin ilk bölümü olan Temel Yeterlilik Sınavı ile başlayan maratonda adaylar ilk gün heyecanını atlattılar. 2019 TYT’de adaylara toplam 120 soru yöneltildi ve bu 120 sorunun dağılımı; 40’ar soru Türkçe ve Matematik, 20’şer soru ise Fen  Bilimleri ve Sosyal Bilimler şeklinde idi. Bu 120 soruyu yanıtlaması için adaylara 135 dakika yani 2 saat 15 dakika süre tanındı. Bu 2 saat 15 dakikalık periyotta adayların yanıtlamış olduğu Sosyal Bilimler testinde yer alan Felsefe sorularını yazımızda sizler için derleyeceğiz.

robot 3

2019 YKS Puanınızı hesaplamak için PUAN HESAPLAMA ROBOTUMUZU kullanmayı Unutmayın!

Bu derlemeyi yaparken 2019 TYT’ye katılım göstermiş adayların paylaşmış olduğu bilgileri baz alarak, tüm soruları bir arada görmenizi sağlamaya çalışıyor olacağız.

Ayrıca 2019 TYT ile birlikte ilk kez canlı yayında soru değerlendirmesi yapacağız. Tercihini Yap TV kanalımızda 15 Haziran 2019 saat: 14.00’da başlayacak olan yayınımızı takip etmek için; Tercihiniyap TV Youtube bağlantı linkini kullanabilirsiniz. 

2019 TYT Felsefe Soru ve Cevapları

2019 TYT’nin sosyal bilimler kısmında sorulmuş olan Felsefe soruları ve tahmini yanıtları şu şekildedir;

1) Kişinin kendisi için iyilik yapması ve başkalarına iyilik yapmasına dair bir pasaj verilmiş. Bu metne göre kişinin başkalarına iyilik yapmasındaki asli hareket motivasyonu hangisidir?

-Fayda 

2) Mağara Metaforu anlatılıyordu. Bu metafor ile gerçeklik algısı anlatılıyordu.

-Kişinin gerçeği algılamasında duyular yanıltıcıdır.

3) Felsefeye dair bilgilerin verildiği metin verilmiştir.

-Genel-geçer yanıtlara ulaşılır seçeneği yanlıştır.

4) Çocukların sorular sorması ve bunlara yanıtlar almasına dair bir metin vardı. Metinde geçen, çocukların sorular sormasının yanıt almasından daha çok etki doğurması anlamına gelen bir cümle geçmekteydi. Soruda bu cümleyle özdeş olabilecek cümleyi soruyordu.

-Çocuğun gelişiminde aslolan şeyin yanıt bulması değil, sorular sorması. 

5) Descartes’ın modern zaman felsefesi ile alakalı yorumlarını içeren bir paragraf yöneltilmiştir. Bu paragraftan hangisi çıkarılamaz?

2019 TYT sorularını derlediğimiz ve değerlendirdirerek yanıtladığımız videomuzu izlemek için Tıklayınız!

2019 TYT sınavında sorulmuş soruları ve yanıtları tartışmak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

  1. Cem Avatar Cem dedi ki:

    Bahsettiğiniz soru fayda değil. Parçada acıktığınızda karnınızı doyurmanız kendinizle alakalıdır ama aç bir komşunuzun doymasına yardım etmek ahlakla ilgilidir gibisinden bir yargı vardı. Bu da topluma karşı sorumluluk demektir. Faydadan daha çok bencil bir anlam çıkıyor. Sorumluluk olacak diye düşünüyorum.