kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 TYT Kimya Soru ve Cevapları

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk aşaması olan Temel Yeterlilik Testi, 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 12:30 itibariyle tamamlandı. Bu sınavda adaylara 120 test sorusu soruldu. Bu sorular içerisinde 7 tanesi fizik, 7 tanesi kimya ve 6 tanesi de biyoloji konularından olmak üzere 20 soru fen bilimleri konularından oluşturuldu. Biz de bu sınava katılan arkadaşlarımız için 2019 TYT kimya soru ve cevapları içerisinden akılda kalanları bulmaya çalıştık.

YKS
A+
A-

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2019 YKS‘nin ilk aşaması olan TYT sınavı 15 Haziran 2019 Cumartesi günü saat 10:15’te başlamış olup, saat 12:30 itibariyle sona ermiştir. Adaylara Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında cevaplamaları gereken 120 test sorusu sorulmuştur. TYT sorularından 40 tanesi Türkçe, 40 tanesi temel matematik, 20 tanesi fen bilimleri ve 20 tanesi de sosyal bilimler konuları içerisinden oluşturulmuştur. Sınavdan çıkan adaylardan aldığımız bilgilere göre sınavın kimya soruları zor diyebileceğimiz soru tiplerinden oluşmuştur. TYT sınavının genelinde anlama, açıklama ve muhakeme etme gücünü ölçen sorularına ağırlık verilmiş olup, kimya soruları da bu mantıktan hareketle hazırlanmıştır. Adaylar, matematik konularından gelen sorularda çok vakit harcadıklarını belirtmiştir. Soruları anlamakta güçlük çektiklerini belirten bir çok aday, zamanı doğru kullanma noktasında problem yaşamıştır. Tercihiniyap ekibi olarak sınava katılan arkadaşlarımızın merakını gidermek adına, çeşitli sosyal medya platformlarından topladığımız 2019 TYT kimya soru ve cevaplarını derlemeye çalıştık. Fen Bilimleri testi içerisinde yer alan kimya soru ve cevaplarını aktarmaya çalıştık.

Bu sene ilk kez Tercihiniyap TV YouTube kanalımızdan canlı yayın yaparak 2019 TYT matematik soru ve cevaplarını açıklamaya çalışacağız. Ayrıca yayın içerisinde diğer derslerde çıkan soru ve cevapları da aktarmaya çalışacağız. Canlı yayında bizleri takip etmek isteyenleri Cumartesi günü saat 14:00’da kanalımıza bekliyoruz. Tercihiniyap TV Youtube kanalımıza ulaşmak için sol tarafta kanalın isminin yer aldığı koyu renkli kısmı tıklayınız.

2019 TYT Kimya Soru ve Cevapları

  • Element – element sembolü eşleştirme sorusunun cevabı: Potasyum K
  • Element atomlarıyla ilgili sorunun cevabı: I, II ve III. X ve Y aynı elementin izotop atomudur. Z element atomunun elektron ve nötron sayıları eşittir. Y ve Z element atomlarının nötron sayıları eşittir. 
  • Azot molekülleriyle ilgili sorunun cevabı: I ve III doğrudur. Azot atomları arasındaki etkileşim, güçlü etkileşimdir. Azot molekülleri arasındaki etkileşim, London kuvvetleri sonucu oluşmuştur.
  • Periyodik sistemde aynı periyotta bulunan X ve Y elementleriyle ilgili öncül olan sorunun cevabı: Y elementinin atom yarıçapı X elementinkinden küçüktür.
  • Metallerde en aktif olandan en az aktif olana doğru sıralama sorusunun cevabı: L – M – K
  • En derişikten en seyreltik olana doğru sıralama sorusunun cevabı: II – I – III. 75 gram saf su – 100 gram saf su – 180 gram saf su
  • Tencere ve tava gibi mutfak malzemelerinin iç yüzeylerinin kaplandığı polimer: Politetrafloroeten (PTFE)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.