kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Tarih Soruları ve Cevapları

TYT Temel Yeterlik Testi tarih soruları ve yanıtları neler? Sınavda neler soruldu? Kaç soru vardı? Sınav süresi kaç dakika? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

YKS
A+
A-

TYT Tarih Soruları ve Cevapları

Temel yeterlilik testine her yıl milyonlarca öğrenci girmektedir. Üniversite için ter döken öğrencilere kolaylık sağlayacak bilgiler sunmaya devam ettiğimiz yazımızda TYT tarih soru ve cevaplarını derledik.

TYT Temel Yeterlik Testi tarih testi soruları neler? TYT Tarih soruları ve yanıtları nelerdir? TYT oturumunda adaylara kaç soru soruldu? TYT Tarih kaç sorudan oluşmaktadır? Sınav süresi kaç dakikadır? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

TYT Sınavı Kaç Soru? Kaç Dakika?

Üniversiteye girmek isteyen adayların puanlarının hesaplanması için katılması zorunlu olan ve genel itibariyle YKS Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu olan  TYT Temel Yeterlik Testi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlendi. Saat: 10:15 itibariyle başladı ve  2 saat 45 dakika sürerek 13:00’da sona erdi. 2020 yılında yaşanan koronavirüs kovid 19 salgını nedeniyle olumsuz etkilenen adaylar için bu yıla özgü olarak artırılan sınav süresi içerisinde adayların yanıtlamaları gereken soru sayısı ise değişikliğe uğramadı ve adaylara toplam 120 adet soru yöneltildi.

TYT’ye girişte de ÖSYM yine 15 dakika kuralını uyguladı ve saat 10:00’dan sonra gelen üniversite adaylarını sınav salonlarına almadı. Ayrıca TYT’ye katılacak milyonlarca aday için pandemi tedbirleri de mümkün mertebe uygulanmaya çalışıldı.

Adaylara  TYT kapsamında yöneltilen 120 sorunun kırkar tanesi Türkçe ve Matematik alanlarından, yirmişer adedi ise Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler konularından oldu. Adaylar YKS‘nin ilk aşaması olan TYT’ye katılarak elde ettikleri puanlarla yalnızca üniversitelerin ön lisans programlarına girme imkanı bulabilmektedir. Üniversitelerde yer alan lisans bölümlerine girmek isteyen adayların ayrıca  AYT Alan Yeterlilik Testi’ne katılmaları gerekecektir.

Adaylara yöneltilen 20 adet sosyal bilimler sorusunun 5 tanesi ise Tarih dersinden olmuştur. Geriye kalan 15 soru ise diğer sosyal bilim alanlarından gelmiştir. Yazımızda bu soruları adayların bizlere aktardıkları nispette sizlerle paylaşacağız. Bu bilgiler sınava giren adayların hatırladıkları kadar olduğundan eksiklikler ya da farklılıklar olabilir. Haberimize yorum yaparak sizler de katkı sağlayabilirsiniz.

TYT Tarih Soruları ve Cevapları

1) Mondros sonrası Sultanahmet Mitinginin düzenlenmesi ile ilgili hangisine ulaşılamaz? – Amasya Genelgesi’nin halk üzerinde etkisi görülmeye başlanmıştır.

2) Lloyd George’un sözü nerede söylenmiştir? – Lozan

3) Tanzimat aydınlarına göre Balkan isyanlarının bitmesi için Osmanlıcılık öncülenmeli batı tarzı yenilikler gerekir demişlerdir. Hangisi bu alanda yapılan yeniliklerdendir? -Meşrutiyetin İlan Edilmesi

4) Uygurların ticaret yolu üzerinde olması ve farklı dinleri benimsemesi ile ilgili hangisine ulaşılamaz? – Göçebe yaşam

5) Anadolu Selçukluları Venediklilere ayrıcalıklar tanımıştır. Bu ayrıcalıklara dair hangilerine ulaşılabilir? – Ticaretin geliştirilmesi ve Ticari ayrıcalıklar (I ve III)

TYT sınavına katılan adaylardan yeni sorular ve yanıtlar geldikçe bilgiler ve yazımız güncellenecektir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.