kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

AYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Soruları ve Cevapları (ÖSYM)

AYT din kültürü ve ahlak bilgisi soruları nasıldı, AYT din kültürü ve ahlak bilgisi cevapları nelerdi, alan yeterlilik testinde din dersinden çıkan soru ve cevaplar içeriğimizde…

YKS
A+
A-

Alan yeterlilik sınavına giren adayların sınav çıkışı yaptıkları ilk şey soruların cevaplarına bakmaktır. Bizlerde sizlere bu yazımızda ATY Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları ve cevaplarına yer verdik.

Üniversiteye yerleşme serüveninde sınav aşamasında nihayet sona gelindi ve üniversite adayı gençler an itibariyle üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci basamağı olan Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) girdiler. Şimdi adaylar için heyecanlı bir süreç başlamış oldu; puanların açıklanması ve tercihler. Tabi ki puanlar açıklanana kadar da adaylar kabaca alacakları puan hakkında fikir sahibi olmak istedikleri için internet ortamında çıkan soruları ve cevapları araştırıyorlar. Biz de sizlere fikir vermesi amacıyla sınavda çıkmış soruların cevaplarını akılda kalanlar üzerinden derliyoruz. Bu içeriğimizde AYT din kültürü ve ahlak bilgisi soruları ve cevapları  diğer adayların akıllarında kalanlar üzerinden ulaşabileceksiniz.

AYT DİN SORULARI VE CEVAPLARI (AKILLARDA KALANLAR)

Alan yeterlilik testi toplamda 180 sorudan oluşmaktadır. Bu 180 sorusunun 40 tanesi sosyal bilimler 2 alan yeterlilik testini içermektedir. Bu 40 sorunun 6-7 tanesi de din kültürü ve ahlak bilgisi dersindeki konulardan gelmektedir ve zorunlu din kültürü dersi almış olanların çözmesi gerekmektedir. AYT din kültürü ve ahlak bilgisi sorularının cevapları adayların akıllarında kalanlar üzerinden şu şekildedir (Platformlarda sorular paylaşıldıkça içeriğimizi güncellemeye devam edeceğiz ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi soruları ve cevaplarını yayımladıktan sonra da ilgili linki yazımızda bulabileceksiniz.):

ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANAN SORULARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

İmam Şafii

Fıkıh

 

Alan yeterlilik sınavı kaç sorudan oluşmaktadır?

Alan yeterlilik testi toplamda 180 sorudan oluşmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.