kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

AYT Felsefe Grubu Soruları ve Cevapları

AYT felsefe grubu soruları nasıldı, AYT felsefe grubu cevapları nelerdi, alan yeterlilik testinde felsefe grubu dersinden çıkan soru ve cevaplar içeriğimizde…

YKS
A+
A-

AYT Felsefe Grubu Soruları ve Cevapları

Alan yeterlilik testine her yıl milyonlarca öğrenci girmektedir. Üniversite hayali kuran pek çok genç bu sınavda ter dökmektedir. Peki AYT felsefe grubu soruları ve cevapları nelerdi, gelin birlikte bakalım…

Üniversiteye yerleşme serüveninde sınav aşamasında nihayet sona gelindi ve üniversite adayı gençler an itibariyle üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci basamağı olan Alan Yeterlilik Testine (AYT) girdiler. Şimdi adaylar için heyecanlı bir süreç başlamış oldu; puanların açıklanması ve tercihler.

Tabi ki puanlar açıklanana kadar da adaylar kabaca alacakları puan hakkında fikir sahibi olmak istedikleri için internet ortamında çıkan soruları ve cevapları araştırıyorlar. Biz de sizlere fikir vermesi amacıyla sınavda çıkmış soruların cevaplarını akılda kalanlar üzerinden derliyoruz. Bu içeriğimizde AYT felsefe grubu soruları ve cevapları diğer adayların akıllarında kalanlar üzerinden ulaşabileceksiniz.

AYT FELSEFE GRUBU SORULARI VE CEVAPLARI (AKILLARDA KALANLAR)

Alan yeterlilik testi toplamda 180 sorudan oluşmaktadır. Bu 180 sorusunun 40 tanesi sosyal bilimler 2 alan yeterlilik testini içermektedir. Bu 40 sorunun 11-12 tanesi de felsefe grubu dersindeki konulardan yani sosyoloji, mantık, felsefe ve psikolojiden gelmektedir, ayrıca ortaöğretimde zorunlu din dersi almayanlar 6-7 tane felsefe grubu sorusu çözmektedirler. AYT felsefe grubu sorularının cevapları adayların akıllarında kalanlar üzerinden şu şekildedir (Platformlarda sorular paylaşıldıkça içeriğimizi güncellemeye devam edeceğiz ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi soruları ve cevaplarını yayımladıktan sonra da ilgili linki yazımızda bulabileceksiniz.):

 
 

AYT felsefe grubu kaç sorudan oluşmaktadır?

40 sorunun 11-12 tanesi de felsefe grubu dersindeki konulardan yani sosyoloji, mantık, felsefe ve psikolojiden gelmektedir, ayrıca ortaöğretimde zorunlu din dersi almayanlar 6-7 tane felsefe grubu sorusu çözmektedirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.