kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

AYT Tarih Soruları ve Cevapları

AYT tarih soruları nasıldı, AYT tarih cevapları nelerdi, alan yeterlilik testinde tarih dersinden çıkan soru ve cevaplar içeriğimizde…

YKS
A+
A-

AYT Tarih Soruları ve Cevapları

Alan yeterlilik testine her yıl milyonlarca öğrenci başvurmaktadır. Üniversite hayalleri kuran gençler bu zorlu sınavlardan geçerek soruları cevaplandırmaktadırlar. Peki AYT yani alan yeterlilik testi tarih soruları ve cevapları neler?

Üniversiteye yerleşme serüveninde sınav aşamasında nihayet sona gelindi ve üniversite adayı gençler an itibariyle üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci basamağı olan Alan Yeterlilik Testine (AYT) girdiler. Şimdi adaylar için heyecanlı bir süreç başlamış oldu; puanların açıklanması ve tercihler.

Tabi ki puanlar açıklanana kadar da adaylar kabaca alacakları puan hakkında fikir sahibi olmak istedikleri için internet ortamında çıkan soruları ve cevapları araştırıyorlar. Biz de sizlere fikir vermesi amacıyla sınavda çıkmış soruların cevaplarını akılda kalanlar üzerinden derliyoruz. Bu içeriğimizde AYT tarih soruları ve cevapları diğer adayların akıllarında kalanlar üzerinden ulaşabileceksiniz.

AYT TARİH SORULARI VE CEVAPLARI (AKILLARDA KALANLAR)

Alan yeterlilik testi toplamda 180 sorudan oluşmaktadır. Bu 180 sorusunun 40 tanesi sosyal bilimler 2 diğer 40 tanesi türk dili ve edebiyatı-sosyal bilimler 1 alan yeterlilik testlerini içermektedir.

Bu 80 sorudan ilk 40 tanesi içinde 11-12, ikinci 40 tanesi içinde de 10 adet soru tarih dersindeki konulardan gelmektedir. AYT tarih sorularının cevapları 2022 adayların akıllarında kalanlar üzerinden şu şekildedir (Platformlarda sorular paylaşıldıkça içeriğimizi güncellemeye devam edeceğiz ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi soruları ve cevaplarını yayımladıktan sonra da ilgili linki yazımızda bulabileceksiniz.):

TARİH 1

Eyyübiler

Ankara’nın başkent olması

TARİH 2

Ülüş Kut Töre

Fransa

Temsil heyeti Erzurum Kongresinde kuruldu

Karluklular

Cumhuriyetçilik

Çanakkale, Sakarya, Büyük Taaruz

 

Alan yeterlilik sınavı kaç sorudan oluşmaktadır?

Alan yeterlilik testi toplamda 180 sorudan oluşmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.