kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2022 Temel Yeterlilik Testi, TYT Soru ve Cevapları (ÖSYM)

TYT soruları 2021 nasıldı, TYT cevapları 2021 nelerdir, 2021 temel yeterlilik testinde çıkan soru ve cevaplar içeriğimizde…

YKS
A+
A-

Bir sınav dönemi daha neredeyse sona erdi ve sondan bir önceki basamağa gelindi. Son basamak olan tercihlerden önce üniversite adayı gençler üniversite sınavı olan yükseköğretim kurumları sınavı yani YKS’nin ilk aşaması olan temel yeterlilik testine (TYT) girdiler. Sınav heyecanı ile üniversite adayı gençler şu dakikalarda sınavda çıkmış sorulara ve cevaplarına bakıyor. Bizler de adaylara fikir vermesi amacıyla internetteki platformlarda soruları ve cevapları paylaşan adaylardan yararlanarak TYT’de çıkmış soru ve cevapları akılda kalanlar üzerinden derlemeye çalıştık. Bu içerikte 2022 TYT soru ve cevaplarından akılda kalanlara ulaşabileceksiniz.

TYT SORULARI VE CEVAPLARI 2022 (AKILDA KALANLAR)

Temel yeterlilik testi içerisinde toplamda 120 soru bulunmaktadır. Bu sorulardan 40 tanesi Türkçe, 40 tanesi matematik ve geometri, 20 tanesi tarih, coğrafya, felsefe, din kültürü ve ahlak bilgisi sorularından oluşan sosyal ve 20 tanesi de fizik, kimya, biyoloji sorularından oluşan fen sorularıdır. Akılda kalanlar üzerinden derlediğimiz TYT soru ve cevaplarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz (Soruları buldukça güncellemeye devam edeceğiz, ÖSYM paylaştıktan sonra da yazımızın içinde soruların linkini bulabileceksiniz).

ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANAN SORULARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

2021 TYT MATEMATİK SORU VE CEVAPLARI

2021 TYT TÜRKÇE SORU VE CEVAPLARI

2021 TYT TARİH SORU VE CEVAPLARI

2021 TYT COĞRAFYA SORU VE CEVAPLARI

2021 TYT FELSEFE SORU VE CEVAPLARI

2021 TYT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ SORU VE CEVAPLARI

2021 TYT FİZİK SORU VE CEVAPLARI

2021 TYT KİMYA SORU VE CEVAPLARI

2021 TYT BİYOLOJİ SORU VE CEVAPLARI

Temel yeterlilik testinde kaç soru bulunmaktadır?

Temel yeterlilik testi içerisinde toplamda 120 soru bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.