kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Felsefe Soruları ve Cevapları

TYT felsefe soruları nasıldı, TYT felsefe cevapları nelerdir, temel yeterlilik testinde çıkan felsefe soru ve cevapları içeriğimizde…

YKS
A+
A-

TYT Felsefe Soruları ve Cevapları

Üniversite sınavına hazırlanan gençler için kolaylık sağlamaya ve akıllarına takılan sorulara yanıt vermeye devam ediyoruz. Bu yazımızda TYT felsefe soruları nelerdi, cevapları neler bunları cevapladık.

Bir sınav dönemi daha neredeyse sona erdi ve sondan bir önceki basamağa gelindi. Son basamak olan tercihlerden önce üniversite adayı gençler üniversite sınavı olan yükseköğretim kurumları sınavı yani YKS’nin ilk aşaması olan temel yeterlilik testine (TYT) girdiler.

Sınav heyecanı ile üniversite adayı gençler şu dakikalarda sınavda çıkmış sorulara ve cevaplarına bakıyor. Bizler de adaylara fikir vermesi amacıyla internetteki platformlarda soruları ve cevapları paylaşan adaylardan yararlanarak TYT’de çıkmış soru ve cevapları akılda kalanlar üzerinden derlemeye çalıştık. Bu içerikte TYT felsefe soru ve cevaplarından akılda kalanlara ulaşabileceksiniz.

TYT FELSEFE SORULARI VE CEVAPLARI (AKILDA KALANLAR)

Temel yeterlilik testi içerisinde felsefe dersi sosyal bilimler grubu içerisinde yer almaktadır. Bu grubun içinde toplamda 20 soru bulunmaktadır ve bu 20 sorunun 5 tanesini felsefe soruları oluşturmaktadır (zorunlu din dersi almayanlar için 5 soru daha bulunmaktadır). TYT’de çıkan felsefe sorularının adayların aklında kalan cevapları şu şekildedir (Soruları buldukça güncellemeye devam edeceğiz, ÖSYM paylaştıktan sonra da yazımızın içinde soruların linkini bulabileceksiniz):

ÖSYM TARAFINDAN YAYIMLANAN SORULARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Toplum Sözleşmesi

Aristotales sorusunun cevabı bilgi açığa çıkmalıdır

Yanlışlanma sorusunun cevabı A

Felsefe insanın ilgilendiği her türlü konu ile ilgilenir

Temel yeterlilik testi içerisinde kaç tane felsefe sorusu vardır?

Temel yeterlilik testi içerisinde felsefe dersi sosyal bilimler grubu içerisinde yer almaktadır. Bu grubun içinde toplamda 20 soru bulunmaktadır ve bu 20 sorunun 5 tanesini felsefe soruları oluşturmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.