kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Kimya Soruları ve Cevapları

TYT kimya soruları nasıldı, TYT kimya cevapları nelerdir, temel yeterlilik testinde çıkan kimya soru ve cevapları içeriğimizde…

YKS
A+
A-

TYT Kimya Soruları ve Cevapları

Temel yeterlilik testine her yıl milyonlarca öğrenci girmektedir. Siz öğrencilere kolaylık olması açısından yazılarımızı güncellemeye devam ediyoruz. Bugün TYT kimya dersinin soru ve cevaplarını paylaştık.

Bir sınav dönemi daha neredeyse sona erdi ve sondan bir önceki basamağa gelindi. Son basamak olan tercihlerden önce üniversite adayı gençler üniversite sınavı olan yükseköğretim kurumları sınavı yani YKS’nin ilk aşaması olan temel yeterlilik testine (TYT) girdiler. Sınav heyecanı ile üniversite adayı gençler şu dakikalarda sınavda çıkmış sorulara ve cevaplarına bakıyor.

Bizler de adaylara fikir vermesi amacıyla internetteki platformlarda soruları ve cevapları paylaşan adaylardan yararlanarak TYT’de çıkmış soru ve cevapları akılda kalanlar üzerinden derlemeye çalıştık. Bu içerikte TYT kimya soru ve cevaplarından akılda kalanlara ulaşabileceksiniz.

TYT KİMYA SORULARI VE CEVAPLARI (AKILDA KALANLAR)

Temel yeterlilik testi içerisinde kimya dersi fen bilimleri grubu içerisinde yer almaktadır. Bu grubun içinde toplamda 20 soru bulunmaktadır ve bu 20 sorunun 6-7 tanesini kimya soruları oluşturmaktadır. TYT’de çıkan kimya sorularının adayların aklında kalan cevapları şu şekildedir (Soruları buldukça güncellemeye devam edeceğiz)

ZN metali sorusu NaOH ve HNO3

Çözelti sorusu MgCI2>NaCI

Mol sorusunun cevabı 0,2 mol

Buharlaşma hızı sorusu cevabı Yalnız III

Elektrik iletkenliği sorusu cevabu I ve II

Periyodik cetvel sorusu N>He=Mg

Azot sorusu cevabı Amonyak

 

TYT sınavında kaç soru kimya bölümünden gelmektedir?

Temel yeterlilik testi içerisinde kimya dersi fen bilimleri grubu içerisinde yer almaktadır. Bu grubun içinde toplamda 20 soru bulunmaktadır ve bu 20 sorunun 6-7 tanesini kimya soruları oluşturmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.