kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

AYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Konuları 2019

AYT din kültürü ve ahlak bilgisi konuları 2019 nelerden oluşmaktadır, alan yeterlilik testine kimler girebilir, AYT kaç sorudan oluşmaktadır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

AYT din kültürü ve ahlak bilgisi konuları 2019 nelerden oluşmaktadır, alan yeterlilik testine kimler girebilir, AYT kaç sorudan oluşmaktadır, AYT din konuları hangileridir, AYT din sorularından kimler sorumludur, din kültürü ve ahlak bilgisi soruları AYT içinde hangi puan türlerine etki etmektedir, alan yeterlilik testi kaç gruba ayrılmaktadır, AYT din kültürü ve ahlak bilgisi konularından sınav içinde kaç soru gelmektedir gibi soruların cevaplarını ve daha fazlasını sizin için derlemeye çalıştık. Bu cevaplara ve din kültürü ve ahlak bilgisi 2019 AYT konularına yazımız içinde göz atabilirsiniz. YKS

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme, Merkezi’nin (ÖSYM) hazırladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) içinde yer alan AYT 4 farklı ders grubundan ve 160 sorudan oluşan bir üniversiteye giriş sınavıdır. Bu sınava herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş her birey başvuru yapabilmektedir.Adaylar sınavda gerekli puan türünden yeterli puanı aldıkları zaman ise bir yükseköğrenim kurumunda öğrenim görmeye hak kazanabilirler. AYT soruları 280 sorudan oluşan YKS’nin içindeki ikinci oturumdur, bu oturumun etkin olabilmesi için 120 soruluk Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) de girmiş olmak gerekmektedir.

AYT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KONULARI 2019

AYT içinde yer alan din kültürü ve ahlak bilgisi soruları türk dili ve edebiyatı sosyal bilimler – 1, fen bilimleri, matematik ve sosyal bilimler – 2 isimli 4 grup içinden sosyal bilimler – 2 kısmında çıkmaktadır. Sosyal bilimler – 2 sorularının etkisi sözel puan türüne olduğu için din soruları sözel puan türü ile tercih yapmayı planlayan adaylar için önem kazanmaktadır.40 sorudan oluşan sosyal bilimler – 2 kısmının 6 sorusu din kültürü ve ahlak bilgisi konularından gelmektedir. Buradaki bir detay da zorunlu din dersi almamış adaylar bu 6 soru yerine 6 felsefe grubu sorusu çözebilmektedirler.

AYT din kültürü ve ahlak bilgisi konuları 2019 içindeki listeye aşağıda sizin için hazırladığımız şablondan göz atabilirsiniz. Yazının yayımlandığı tarihte en güncel halinde olan yazımız müfredatta yapılacak değişiklik olması halinde güncellenecektir.

Din kültürü ve ahlak bilgisi ve diğer AYT dersleri konularında ve sorularında, üniversite sınavlarında, üniversite tercihlerinde, ÖSYM’nin diğer sınavlarında ve bunlar gibi pek çok şeyde size destek olabilecek kadrosuyla forum sayfamız hizmetinizdedir. Forum sayfamıza ulaşmak için TIKLAYINIZ

  • Kur’an-ı Kerim’in Anlaşılması, Yorumlanması ve Kavranması
  • Hz. Muhammed’in Hayatı
  • İnsan ve Din
  • Tasavvuf
  • İslam ve İbadetler
  • İslam Düşüncesinde Yorumlar, Mezhepler
  • Muhammed’in Hayatı, Örnekliği ve Onu Anlama.
  • İslam ve Bilim, Estetik, Barış
  • Yaşayan Dinler ve Benzer Özellikleri

Geçişkenlik olabildiği için TYT din kültürü ve ahlak bilgisi konularına da göz atmanızda fayda var.

TYT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KONULARI 2019

* Yukarıda bahsettiğimiz bilgiler ve din kültürü ve ahlak bilgisi konuları listesi ÖSYM, YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve sınavlara hazırlık kaynakları desteğiyle derlenip yayımlanmıştır. Bu bilgilerin veya konuların içindeki herhangi bir değişiklik bahsettiğimiz kurumlar tarafından duyurulacaktır ve bu duyuru esas olacaktır. Bu sebeple bahsedilen resmi kurumların internet sitelerini zaman zaman ziyaret edebilirseniz sizler için faydalı olacaktır.

Yorumlar

  1. ziyaretci7843 Avatar ziyaretci7843 dedi ki:

    din kültürü herkes için zorunlu mu acaba