kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

En Başarılı Sosyal Bilimler Liseleri Hangileridir 2021- 2022

Üniversite sınavında mezunları en başarılı olan sosyal bilimler liseleri hangileridir? 2020 – 2021 YKS sonuçlarına göre en iyi sosyal bilimler liseleri hangileridir? Büyükşehirlerde bulunan sosyal bilimler liselerinde üniversite istatistikleri nasıldır? Hangi lise mezunları daha fazla hukuk kazanmıştır?

YKS
A+
A-

Ülkemizde bulunan en başarılı liseleri sıralarken, bu liselerden mezun olan öğrencilerin üniversiteye giriş sınavında elde ettikleri başarı durumlarını göz önünde bulundurulmalıdır. Üniversite giriş sınavında mezun ettiği öğrencilerin büyük bölümü iyi üniversitelere yerleşen sosyal bilimler liseleri başarılıdır. Bu duruma kazanılan üniversite bölümleri açısından bakacak olursak, herhangi bir sosyal bilimler lisesinden mezun olanların hukuk, psikoloji ve iyi üniversitelerin rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünü kazanmaları bu liselerin iyi olduğunu göstermektedir. Mezun ettiği öğrenciler: ODTÜ, Boğaziçi, İstanbul, Ankara, Gazi ve Dokuz Eylül gibi üniversitelere yerleşen liseler de çok başarılı liselerdir. Tercihini yap medya sitesi olarak bizde, üniversite sınavında en başarılı sosyal bilimler liseleri 2021 – 2022 yazımız içerisinde ülkemizde bulunan lise mezunlarının üniversite yerleştirme sonuçlarını göz önünde bulundurduk. Bakalım 2022 YKS sonuçlarına göre hangi lise mezunları daha başarılıdır?

 

Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde bulunan liseler içerisinde başarılı atfedilebilecek lise sayısı oldukça fazladır. Bu üç ilde bulunan okulların köklü geçmişe sahip olması onca yıla rağmen başarıyı istikrarlı şekilde sürdürmelerini sağlamaktadır. Üniversite yerleştirme sınavında iyi üniversiteleri kazanan öğrencilerin büyük bölümü bu liselerden mezun olurken; ülkemizde tıp, hukuk, mühendislik, siyaset ve bürokrasi alanında yetişen önemli isimlerde bu illerde bulunan liselerden mezun olmuştur.

Üniversite Sınavında En Başarılı Sosyal Bilimler Liseleri 2021 – 2022

Fen ve Anadolu liseleri başarı konusunda en tepede yer alsalar da sosyal bilimler liselerinde bir bölümü de bu liselerle yarışabilecek düzeye gelmiştir. Sosyal bilimler liselerinden mezun olan öğrenciler bu liselerden mezun olanlara göre üniversite sınavına daha sağlam ve daha karakterli hazırlanmak zorundadır. Biz de listemizi oluştururken iyi üniversite kazanma oranlarını dikkate alacağız. Bakalım hangi sosyal bilimler liseleri 2020 – 2021 üniversite sınavında başarılı olmuştur?

İstanbul Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi

Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesinden mezun olan 70 öğrenci 2020 YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşmiştir. Okulun mezunları içerisinde 21 öğrenci hukuk fakültesini kazanmıştır. Bunlar içerisinde 5 öğrenci İstanbul Hukuk Fakültesi ve 2 öğrenci de Ankara Hukuk Fakültesini kazanmıştır. Yine okuldan mezun olan 5 öğrenci Boğaziçi Üniversitesinin çeşitli bölümlerini, 1 öğrenci ODTÜ’yü, 3 öğrenci İTÜ’yü, 4 öğrenci Yeditepe Üniversitesinin çeşitli bölümlerini kazanmıştır. 1 öğrenci Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesini burslu ve 1 öğrenci de Bilkent İhsan Doğramacı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü burslu olarak kazanmıştır.

Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesi

Kayseri Kilim Sosyal Bilimler Lisesinden mezun olan 49 öğrenci 2022 YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşmiştir. Okulun mezunları içerisinde 20 öğrenci hukuk fakültesini kazanmıştır. Hukuk fakültesini kazananlar içerisinde 2 öğrenci Ankara, 2 öğrenci Hacettepe, 2 öğrenci Ankara Hacı Bayram, 1 öğrenci Koç, 1 öğrenci Marmara ve 1 öğrenci de İstanbul Üniversitelerini kazanmıştır. 4 öğrenci psikoloji bölümünü kazanırken, 3 öğrenci de rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünü kazanmıştır. Mezunlar içerisinde 1 öğrenci ODTÜ’yü ve 1 öğrenci de Boğaziçi Üniversitesini kazanmıştır.

 

Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi

Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinden mezun olan 74 öğrenci 2022 YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşmiştir. Okulun mezunları içerisinde 20 öğrenci hukuk fakültesini kazanmıştır. 9 öğrenci psikoloji bölümünü kazanırken, 4 öğrenci de rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünü kazanmıştır. 3 öğrenci Boğaziçi Üniversitesini ve 1 öğrenci de ODTÜ’yü kazanmıştır.

Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi

Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesinden mezun olan 61 öğrenci 2022 YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşmiştir. Okulun mezunları içerisinde 12 öğrenci hukuk fakültesini kazanmıştır. Mezunlar içerisinde 1 öğrenci ODTÜ’yü ve 1 öğrenci de Kadir Has Üniversitesini kazanmıştır. 4 öğrenci psikoloji bölümünü kazanırken, 5 öğrenci de rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünü kazanmıştır.

Aydın Efeler Sosyal Bilimler Lisesi

Aydın Efeler Sosyal Bilimler Lisesinden mezun olan 41 öğrenci 2022 YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşmiştir. Okulun mezunları içerisinde 14 öğrenci hukuk fakültesini kazanmıştır. 1 öğrenci Ankara Üniversitesi hukuk fakültesini, 3 öğrenci Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi hukuk fakültesini ve 1 öğrenci de Marmara Üniversitesi hukuk fakültesini kazanmıştır. 3 öğrenci psikoloji bölümünü kazanırken, 2 öğrenci de Boğaziçi tarih bölümünü kazanmıştır.

 

Sakarya Adapazarı Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi

Sakarya Adapazarı Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinden mezun olanların 2022 YKS sonuçlarına ilişkin verilere ulaşamadığımız için 2019 YKS sonuçlarına ilişkin verileri paylaşacağız. 2019 yılında liseden mezun olan 48 öğrenci bir üniversiteye yerleşmiştir. Bu öğrencilerden 14 tanesi hukuk, 4 tanesi psikoloji ve 7 tanesi de rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünü kazanmıştır.

2022 YKS sonuçlarına göre hangi lise mezunları daha başarılıdır?

Fen ve Anadolu liseleri başarı konusunda en tepede yer alsalar da sosyal bilimler liselerinde bir bölümü de bu liselerle yarışabilecek düzeye gelmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.