kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

(MEB – ÖSYM – YÖK) AYT Mantık Konuları 2023 Nelerdir?

​​​​​​​AYT mantık konuları 2021 nelerdir, AYT’de mantık dersinde hangi konular çıkmaktadır, AYT’ye kimler girebilir, AYT mantık sorularını çözerek hangi puan türünün hesaplanması sağlanabilir, AYT’de mantık dersinden kaç soru çıkmaktadır gibi soruların cevaplarını yazımızın içinde bulabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Üniversite okumayı düşünen adaylar için ülkemizde farklı yöntemler bulunmaktadır fakat en yaygın olanı YKS’ye girerek üniversiteye yerleşmek için puan elde etmektir. Yükseköğretim kurumları sınavı yani YKS üniversiteye yerleşmeyi sağlayan iki basamaklı bir sınavdır. Bu basamaklardan ilkini TYT yani temel yeterlilik testi oluştururken ikinci basamağı ise AYT yani alan yeterlilik testi oluşturmaktadır.

Üniversite adayları için biz pek çok konuda yazı dizileri hazırlamaya çalışıyoruz. Bu yazıda ise yukarıda bahsettiğimiz sınav basamaklarından AYT içinde çıkan mantık dersine ait konuların neler olduğunu listelemeye çalışacağız.

AYT MANTIK KONULARI 2023 NELERDİR?

Öncelikle AYT’ye kimler girebilir sorusunu cevaplamak gerekirse en az herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş adaylar AYT’ye başvuru yaparak sınava girebilirler.

YKS üzerinden alınabilecek 5 farklı puan türü bulunmaktadır. Bunlar SÖZ, SAY, DİL, EA ve TYT puan türleridir ve bu puanlar tercih edilmesi düşünülen bölümlerin sınıflandırılması sonrasında kullanılan puan türleridir. AYT mantık sorularını çözen bir adayın SÖZ yani sözel puan türü hesaplanır ve aday bu puan türü ile girilebilen bölümleri tercih edebilir.

Alan yeterlilik testi içinde mantık dersinden 3 – 4 soru çıkmaktadır ve bu soruların çıktığı AYT 2023 mantık konuları aşağıdaki gibidir ancak bu noktada belirtmek gerekiyor ki özellikle 2022 yılı covid-19’un etkisinde geçti ve buna göre bazı konular müfredat dışına çıkarıldı, aynı şekilde 2023 yılında da benzer bir uygulamaya gidilebilir. Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde mantık konuları 2023 listesini özellikle ÖSYM’nin belirlediği şekilde güncellemeye çalışacağız.

Mantıka Giriş

Klasik Mantık

Mantık ve Dil

Sembolik Mantık

YKS sürecine dair aklınıza gelebilecek her konuda destek alabileceğiniz forum sayfalarımız deneyim sahibi üyeleri ve yöneticileri ile hizmetinizdedir. Forum sayfalarımıza erişmek için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

AYT MANTIK KONULARI 2023 NELERDİR?

Mantıka Giriş
Klasik Mantık
Mantık ve Dil
Sembolik Mantık

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.