kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Odtü Mühendislik Kazanmak İçin YKS’de Kaç Net Yapmak Gerekir?

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde yer alan Mühendislik bölümlerini kazanmak için YKS’de kaç net yapmak gerekir? YKS 2018’de Odtü kazanmak için kaç net yapılmalıdır? TYT ve AYT sınavlarında kaç net yapıldığında Odtü Makine Mühendisliği kazanılır? Odtü Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanmak için YKS’de kaç net yapmak gerekir? Odtü Mühendislik bölümlerini okumak isteyen arkadaşlarımız yazımız devamını okumalıdır.

YKS
A+
A-

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ülkemizde yer alan teknik üniversiteler içerisinde en iyi ilk iki üniversiteden biridir. Dünyada en iyi üniversiteler sıralamasında da Odtü, ilk 100 üniversite içerisinde yer almaktadır. Odtü eğitimi alan mezunların büyük bölümü kariyer planlamasında  da çok iyi mesleklerde çalışma imkanı bulmaktadır. Odtü, hem toplumsal saygınlığı hem de okuyan kişilere kattığı beşeri sermayesi açısından geçmişten günümüze gücünü koruyan üniversitelerin başında gelmektedir. Odtü mezunlarının kazanımlarından bir diğeri de yüksek lisans ve doktora aşamasında ortaya çıkmaktadır. Odtü mezunları yüksek lisans ve doktora aşamasında yurtdışında yer alan üniversitelerin büyük bölümü tarafından kabul edilebilmektedir.

Odtü Mühendislik Fakültesini Kazanmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Arkadaşlar bu başlıkta sizlere, klasik rehber hocalarının klişelerinin dışına çıkarak; disiplinli, düzenli ve çok çalışın gibi önerilerden farklı şeyler söylemek istiyoruz. Arkadaşlar, bildiğiniz üzere ÖSYM sınavları için son aylar oldukça önemlidir. Son aylarda yapılan çalışmaların hatırlanması çok daha kolay ve pratiktir. Hele ki, test şeklinde uygulanan genel sınavlarda yakın zamanda tekrarlanan bilgilerin hatırlanması daha rahattır. YKS için son aylarda, çalışmaya pek fırsat bulamadığınız bazı derslerin tekrarlarını yapmalısınız. Türkçe dersine yönelik olarak paragraf sorusu çözmeli, anlatım bozukluğu sorularına ağırlık vermelisiniz. YKS sayısal puan türünün hesaplanmasında önceliği olmayan TYT Sosyal Bilimler konularını da ihmal etmemelisiniz. Son olarak sizlere çok çalışın sıkı çalışın demek yerine şu tavsiyelerde bulunalım: TYT ve AYT sınavları için geri sayım başladı arkadaşlar, çözeceğiniz her bir soru Odtü Mühendislik Fakültesinde kazanmanız için sizi ön plana çıkaracaktır.

2017 Yerleştirme Sonuçlarına Göre Odtü Mühendislik Fakültesi Taban Puanları

2017 Odtü Mühendislik Fakültesi taban puanlarına baktığımızda, bölüme göre 360 ile 506 puan arasında değiştiğini görürüz. Puanlarda bu kadar farkın ortaya çıkmasında bölümün kişiye kattıkları, bireysel tercihler, mezunlara sağladığı iş garantisi gibi durumlar ön plana çıkarmaktadır. Odtü Mühendislik Fakültesinde en önemli bölümleri kazanmak isteyenlerin ise, 480 puan ve üzerinde alması gerekmektedir. İşte, 2017 Odtü Mühendislik Fakültesi taban puanları:

  • Odtü Elektrik-Elektronik Mühendisliği taban puanı (İngilizce) :506,412
  • Odtü Bilgisayar Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 503,028
  • Odtü Makine Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 485,055
  • Odtü Endüstri Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 481,034
  • Odtü Havacılık ve Uzay Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 477,560
  • Odtü İnşaat Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 450,784
  • Odtü Metalurji ve Malzeme Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 442,166
  • Odtü Kimya Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 433,341
  • Odtü Gıda Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 405,639
  • Odtü Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 403,539
  • Odtü Çevre Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 392,255
  • Odtü Jeoloji Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 368,991
  • Odtü Maden Mühendisliği taban puanı (İngilizce) : 360,379

Bu puanlara göre 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavından kaç net yaparsak Odtü Mühendislik Fakültesini kazanabiliriz? Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testlerinden kaç net yaptığımızda odtü mühendislik fakültesi bölümünü kazanırız? İşte detaylar.

Odtü Mühendislik Fakültesini Kazanmak İçin Kaç Net Gerekir?

Ortaöğretim başarı puanına göre, okuldan gelen puanı 55 olan bir öğrencinin Odtü Mühendislik Fakültesini bölümlerini kazanabilmek için aşağıda yer alan netleri yapması gerekmektedir:

Odtü Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği için : TYT’de 37 net Türkçe, 37 net Temel Matematik, 18 net Fen Bilimleri ve 14 net Sosyal Bilgiler neti yaptığında; AYT için 34 net Matematik-Geometri ve 34 net Fizik-Kimya-Biyoloji yapması gerekmektedir.

Odtü Makine Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Havacılık ve Uzay Mühendisliği için : TYT’de 35 Türkçe neti, 35 Temel Matematik neti, 15 Fen Bilimleri neti ve 10 Sosyal Bilgiler neti yapıldığında; AYT için 32 Matematik-Geometri neti ve 34 Fizik-Kimya- Biyoloji neti yapılmalıdır.

Odtü İnşaat Mühendisliği ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği için : TYT’de 35 Türkçe neti, 35 Temel Matematik neti, 15 Fen Bilimleri neti ve 10 Sosyal Bilgiler neti yapıldığında; AYT için 27 Matematik-Geometri neti ve 28 Fizik-Kimya- Biyoloji neti yapılmalıdır.

Odtü’de yer alan diğer mühendislik bölümlerini kazanabilmek için kaç net yapmanız gerektiğiniz aşağıda yer alan yorum kısmından bizlere sorabilirsiniz. YKS

Yorumlar

  1. Batuhan Çavuş Avatar Batuhan Çavuş dedi ki:

    Gıda mühendisliği için kaç net yapmak gerekir

  2. Batuhan Çavuş Avatar Batuhan Çavuş dedi ki:

    Gıda mühendisliği için kaç net yapmak gerekir

  3. Batuhan Çavuş Avatar Batuhan Çavuş dedi ki:

    Gıda mühendisliği için kaç net yapmak gerekir