kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Son Gün AYT Çalışılır Mı? Konu Tekrarı Yapılır Mı?

ÖSYM tarafından 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı – 2020 YKS 27 Haziran 2020 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Bu sınav sonrası adaylar, YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Sınavı – AYT'ye konsantre olmuştur. AYT sınavına son gün çalışılır mı? Sınava son 24 saat kala konu tekrarı yapılır? Kafa sakinliği korumak için ne yapmak gerekir? İşte detaylar…

YKS
A+
A-

ÖSYM tarafından 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavının ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) 27 Haziran 2020 tarihi itibariyle sona ermiştir. Sınav sonrası adayların sorularla ilgili ilk değerlendirmeleri sınavın geçtiğimiz yılın sorularına göre daha kolay sorulardan oluştuğu yönündedir. Sınavın tamamlanmasıyla birlikte adaylar, YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Sınavına (AYT) odaklanmıştır. AYT sınavına 24 saatten daha az sürenin kaldığı şu saatlerde sınava katılacak adaylar, son gün itibariyle ne yapmaları gerektiğini düşünmektedir. Biz de tercihiniyap ekibi olarak son gün AYT çalışılır mı? Sorusunun cevabını vermek istiyoruz.

2020 AYT Sınavı Hakkında

ÖSYM tarafından 2020 Alan Yeterlilik Sınavı (2020-AYT) 28 Haziran 2020 tarihi itibariyle uygulanacak. Bu sınavda adaylara 160 test sorusu yöneltilecektir. Sınav sorularının 40 tanesi Matematik, 40 tanesi Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1, 40 tanesi Sosyal Bilimler 2 ve 40 tanesi de Fen Bilimleri sorusu olmak üzere 160 test sorusu sorulacaktır. 28 Haziran 2020 AYT’de süre 180 dakika olarak belirlenmiştir. Adaylar farklı puan türlerinden yüksek puan alabilmek için en az 80 test sorusunu çözmek zorundadır. Diğer alanlardan da yüksek puan almayı hedefleyen adayların kalan testleri de yapmaları gerekmektedir. Sayısal mezunu bir kişinin hukuk fakültesi kazanmak için Edebiyat-Sosyal Bilimler 1 testini de yapmaları gerekmektedir. AYT yarın saat 10:15’te başlayacak ve 13:15’te sona erecektir.

2020 AYT’ye Son Gün Çalışılır Mı?

2020 Alan Yeterlilik Testi sınavına son gün çalışmak mantıklı mıdır? Son 24 saat kala AYT’ye çalışılır mı? Arkadaşlar TYT sınavının yorgunluğunu üzerinizden atamadığınız son günde AYT sınavına yoğun şekilde çalışmanızı önermiyoruz. Son gün çalışmasının çok verimli olmayacağını düşünüyoruz. Bu çalışma yerine kafanızı rahatlatacak şeylerle uğraşmanız sizin için daha uygun olacaktır. Şunu da yetiştirmeliyim, bunu da tekrar etmeliyim, şunları da ezberlemeliyim diye düşünerek son günü geçirmek tedirginliğin artmasına neden olacaktır. Biz son gün için sadece rahat bir zaman geçirmenizi öneriyoruz. Bu ana kadar çalışmalarınız sizin için yeterli olacaktır. Son gün yapacağınız çalışmaların çok verimli olacağını düşünmüyoruz. Sadece çok kısa şekilde aklınızda kalmasını istediğiniz başlıklara göz atabilirsiniz. Burada yapacağınız çalışma bir kaç saatten fazla olmamalıdır. Özellikle uyku düzeninizi etkileyecek düzeyde bir çalışmanın artı değerinden çok zararı olacaktır. Bu nedenle yapılması gereken kafanızı rahatlatacak, size dinginlik verecek işlerle uğraşmaktır. Emeğinizin karşılığını aldığınız bir sınav olması dileğiyle, sizlere başarılar diliyoruz. Son gün yapılması gereken önerilerimizi de şu şekilde sıralayalım:

  • Yürüyüş yapılabilir.
  • Pikniğe gidilebilir.
  • Sahil kenarına gidilebilir.
  • Film seyredilebilir.
  • Spor müsabakası izlenebilir.
  • Yormayacak seviyede spor yapılabilir.
  • Araç kullanılabilir.
  • Cafeye gidip vakit geçirilebilir.
  • Alış veriş yapılabilir.
  • Misafirliğe gidilebilir.
  • Dostlarla vakit geçirilebilir.
Yorumlar

  1. TD Avatar TD dedi ki:

    Son dk bile yaparım 🙂