kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Temel Yeterlilik Testi, TYT Konuları 2020 Nelerdir? (ÖSYM – YÖK – MEB)

​​​​​​​TYT konuları nelerdir, temel yeterlilik testine kimler girebilir, TYT’de alanında adaylar hangi konulardan sorumludur, TYT sorularından alınan puan hangi puan türünde kullanılmaktadır gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Üniversiteye yerleşmeyi düşünen adaylar birkaç farklı yöntem ile üniversite öğrencisi olabilirler ve bunlardan en bilineni ve en fazla talep olanı YKS yani yükseköğretim kurumları sınavıdır. Adaylar YKS hakkında birçok konuda merak sahibidirler ve bu meraklarından biri de sınavda hangi derslerden hangi konuların çıktığıdır. Bizler sizlere fikir vermesi amacıyla YKS ve içindeki TYT ile AYT derslerinin konularını derlemeye çalışıyoruz. Bu yazımızda TYT konuları 2020 nelerdir sorusunun cevabını bulacaksınız.

TYT KONULARI 2020 NELERDİR?

TYT konuları listesini vermeden önce TYT ile ilgili birkaç bilgi vermek yerinde olacaktır diye düşünüyoruz. TYT YKS isimli üniversiteye giriş sınavının ilk basamağıdır ve ortaöğretim kurumu mezunu her aday bu sınava girebilir. TYT’ye girerek elde edilen TYT puan türü 2 yıllık bölümlerin tercihinde kullanılır ve isteğe bağlı olarak TYT puanının geçerlilik süresi 2 yıldır.

Yukarıda bahsettiklerimize ek olarak TYT içindeki dersinden çözülen sorular tek puan türü olan TYT puan türünün hesaplanmasına katkıda bulunur.

2020 TYT konularının tamamı aşağıdaki linklerdedir.

TYT BİYOLOJİ KONULARI 2020

TYT COĞRAFYA KONULARI 2020

TYT DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ KONULARI 2020

TYT FELSEFE KONULARI 2020

TYT FİZİK KONULARI 2020

TYT GEOMETRİ KONULARI 2020

TYT KİMYA KONULARI 2020

TYT MATEMATİK KONULARI 2020

TYT TARİH KONULARI 2020

TYT TÜRKÇE KONULARI 2020

*Son yıllarda geliştirilen yeni nesil sorulara dair ekstra çalışmayı yapmayı ihmal etmeyin.

**Elimizden geldiğince en güncel hali ile yayımlama çalışsak da dönem içinde yapılabilecek değişiklikler olabilmektedir ve TYT konuları ile ilgili değişikliği yapacak kurum ÖSYM, YÖK veya MEB olacağı için bu kurumların websitelerini zaman zaman ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Burada verdiğimiz bilgiler fikir vermesi amacıyla hazırlanmıştır.

***Konuların isimleri bazen farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilmektedir veya bazı konular bir başlık içinde verilmektedir. Bunu göz ardı etmeyiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.