kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tıp Fakültesi Kazanmak İçin Hangi Liseye Gidilmelidir? Doktor Olmak İçin Hangi Lise Kazanılmalıdır?

Üniversite sınav sonuçlarına göre tıp fakültesi kazanmak için mezun olunan lise çok önemlidir. Hangi liseden mezun olunduğunda tıp kazanılmaktadır? Doktor olmak isteyenler hangi liseyi kazanmalıdır? Başta Fen ve Anadolu Liseleri olmak üzere tıp fakültesi kazanılma oranı yüksek liselerden bahsetmek istiyoruz. Doktor olmayı düşünen arkadaşlarımız yazımız devamına bakmalıdır.

YKS
A+
A-

Ülkemizde yer alan liselerin bazılarında tıp fakültesini kazanma oranı oldukça yüksektir. Her yıl girilen üniversite yerleştirme sınav sonuçlarına göre bazı Fen ve Anadolu liselerinde tıp fakültesini kazanma oranı her yıl yüksek seyretmektedir. Özellikle Türkiye’nin önde gelen liseleri olarak bilinen Fen Lisesi mezunlarının büyük bölümü tıp fakültesini hedeflemekte ve hedefledikleri üniversiteleri de kazanmaktadır. Bizde doktor olma hedefiyle iyi bir lise kazanmak isteyen arkadaşlarımızın tercihlerini kolaylaştırmak adına sizlere güzel bir liste hazırlamak istiyoruz.

Tıp Fakültesi Kazandıran Fen Liseleri

Doktor olmak isteyen bir öğrencinin ilk hedefi Fen Liselerini kazanmak olmalıdır. Özellikle en iyi fen liseleri yazımız içerisinde belirttiğimiz liseler, tıp fakültesi kazandırma konusunda yıllardır ciddi başarı göstermektedir. Bu liselerden başlayarak hangi lise mezunlarının kaç tanesinin doktor olma yolunda emin adımlarla ilerleyerek tıp fakültesi kazandıklarını aktaralım.

Kayseri Osman Ulubaş Fen Lisesi : 2022 yılında üniversiteye yerleşen öğrencilerin büyük bölümünün tıp fakültesini kazanan liselerin başında Kayseri Fen Lisesi gelmiştir. Bu liseden mezun olarak üniversiteye yerleşen 44 öğrenciden 35 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. Aynı liseden her yıl mezun olanlar içerisinde ciddi sayıda tıp fakültesini kazanan olmaktadır.

Adana Fen Lisesi : 2022 yılında üniversiteye yerleşen öğrencilerinin 79 tanesinden 47 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. Diğer bölümlere yerleşen öğrencilerin büyük bölümü içinde tıp fakültelerini kazanabilecek puanı aldıklarını belirtelim.

İstanbul Atatürk Fen Lisesi : 2022 yılının en başarılı liselerinden biri olan İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nde üniversiteye yerleşen 101 öğrencinin 50 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. Her sene bu sayılarda öğrenci tıp fakültesini kazanmaktadır.

İstanbul Çapa Fen Lisesi : 2022 yılının en başarılı liselerinden biri olan İstanbul Çapa Fen Lisesi’nde üniversiteye yerleşen 86 öğrencinin 37 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır. Diğer bölümlere yerleşen mezunların puanlarına baktığımızda da tıp fakültesini kazanabilecek kadar puan almayı başardıkları görülmektedir.

Ankara Fen Lisesi : 2022 yılında üniversiteye yerleşen mezunlarının 91 tanesinden 49’u tıp fakültesi kazanan lise, başarı listemizde üst sıralarda yerini almıştır. Aynı liseden mezun olanlar içerisinde her yıl 50’ye yakın öğrenci tıp fakültesini kazanmaktadır.

Konya Meram Fen Lisesi : 2022 yılı içerisinde bu liseden mezun olduktan sonra üniversiteye yerleşen 58 öğrenciden 30 tanesi tıp fakültesi kazanmayı başarmıştır.

İzmir Fen Lisesi : Doktor hayali kurma yolunda hedefi olan öğrencilerin mezun olduğu ve listemizde bir diğer sırada yer alan lise olan İzmir Fen Lisesinden 2022 yılında üniversiteye yerleşen 51 öğrenciden 24’ü tıp fakültesini kazanmıştır.

İzmir Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi : 2022 yılında İzmir Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesinde 62 öğrenci üniversiteye yerleşmiştir. Bu öğrencilerden 29 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır.

Antalya Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi : 2022 yılında bu liseden mezun olanlar içerisinde üniversiteye yerleşen 73 kişiden 45’i tıp fakültesini kazanmayı başarmıştır. Her yıl lise mezunları içerisinden ciddi sayıda tıp fakültesini kazanan aday çıkmaktadır. Oran olarak oldukça yüksek rakamda mezun doktor olmayı başarmaktadır.

Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi : Okulun 2022 yılı üniversiteye yerleştirme sonuçlarına ilişkin güncel verileri paylaşmaması nedeniyle yazımız devamında 2021 yılına ait veriler dikkate alınmıştır. Üniversite sınavında en başarılı liselerin başında Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi gelmektedir. Liseden mezun olarak YKS sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşenlerin büyün bölümü tıp fakültesine yerleşmiştir. 81 mezun içerisinden 64 öğrenci tıp fakültesine yerleşmiştir.

Denizli Erbakır Fen Lisesi : Denizli Erbakır Fen Lisesinden mezun olan 40 öğrenci tıp fakültesine yerleşirken, toplam 82 öğrenci üniversiteye yerleşmiştir.

Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi : Okulun 2022 yılı üniversiteye yerleştirme sonuçlarına ilişkin güncel verileri paylaşmaması nedeniyle yazımız devamında 2021 yılına ait veriler dikkate alınmıştır. Bursa Nilüfer Fen Lisesinden mezun olan 33 öğrenci tıp fakültesine yerleşirken, toplam 66 öğrenci üniversiteye yerleşmiştir.

Tıp Fakültesi Kazandıran Anadolu Liseleri

Fen Liselerinin başarısı kadar bazı Anadolu Liseleri de tıp fakültesi kazandırma konusunda oldukça etkilidir. Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan Anadolu Liselerinden mezun olanlar, fen liselerini aratmayacak düzeyde tıp fakültesi kazanmaktadır.

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi : Hiç kuşkusuz ülkemizin en başarılı Anadolu Liselerinin başında Atatürk Anadolu Lisesi gelmektedir. Bu yıl yapılan YKS sonuçlarına göre de bu başarıyı sürdürmüştür. Mezunlarından 90 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır.

İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi : Lisenin 137 mezunu üniversiteye yerleşmeyi başarmıştır. Lisenin mezunlarından 50 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır.

İzmir Atatürk Anadolu Lisesi : Lisenin 323 mezunu üniversiteye yerleşmeyi başarmıştır. Lisenin mezunlarından 83 tanesi tıp fakültesini kazanmıştır.

Tıp Fakültesi Nedir?

Tıp bölümü 6 yıllık bir bölümdür ve bölümün amacı hastaların sağlık sorunlarını gidermek ve sağlıklarına kavuşturmak için Tıp biliminden yararlanarak hastalıklara kalıcı veya gerekli durumlarda geçici çözümler uygulamaktır.

Yorumlar

  1. Eylül Demirel Avatar Eylül Demirel dedi ki:

    Ben agri dogubeyazita yaşıyorum tıp okumak istiyorum hatta en büyük hayalim bu diyebilirim ama ben burda Anadolu lisesinde okusam tıp kazanma gibi bir şansım olabilir mi

    1. Ahmet Kıstı Avatar Ahmet Kıstı dedi ki:

      Bence lise değil senin azmin önemli çalışman önemli 🙂 benimde okulum iyi değil ama ben çalışıyorum mesela şuan okul 1. Ve benim ayrı bi Kontejannim olucak sende yapabilirsin