kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Biyoloji Konuları 2019

2019 temel yeterlilik testindeki biyoloji kısmı hangi konulardan oluşmaktadır, TYT biyoloji konuları nelerdir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

2019 temel yeterlilik testindeki biyoloji kısmı hangi konulardan oluşmaktadır, TYT biyoloji konuları nelerdir, TYT’ye kimler girebilir, TYT içindeki biyoloji konuları hangi puan türlerinde kullanılmaktadır,TYT kaç sorudan ve hangi derslerden oluşmaktadır, TYT biyoloji konularından kimler sorumludur gibi soruların cevaplarını sizin için derledik. Ayrıca TYT biyoloji konuları listesini de yazımızın içinde bulabilirsiniz. YKS

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) adayların bir yükseköğrenim kurumuna girişte başvurmak için kullandıkları puanları almalarına yardımcı olan üniversiteye giriş sınavının ilk basamağıdır. Adaylar TYT puan türü ile 2 yıllık bölümleri tercih edebildiği için hem 2 yıl hem de TYT ile birleşerek oluşan diğer puan türlerini alarak 4 yıl ve üzeri eğitim veren yükseköğrenim kurumlarına başvurabilmek içinbu sınava girebilirler. Yani bu amacı taşıyan ve herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olan adaylar TYT’ye girebilir.

TYT toplamda 120 sorudan oluşmaktadır. Bu 120 soru türkçe,matematik, fen bilimleri (biyoloji, fizik, kimya) ve sosyal bilimler (coğrafya, tarih, felsefe, din kültürü ve ahlak bilgisi) testlerini içermektedir. Bu testlerde yer alan derslerin konularının listelerini sınava hazırlık sürecinde yardımcı olması amacıyla sizler için hazırlamaya devam ediyoruz.

TYT BİYOLOJİ KONULARI 2019

TYT biyoloji konularından sınava girecek herkes sorumludur.Bunun nedeni fen bilimleri testinin sınav sonrası belirlenecek 5 puan türü olan DİL, SAY (Sayısal), SÖZ (Sözel), EA (Eşit Ağırlık) ve TYT puan türlerinin hepsi içinde az veya çok etkisinin olmasıdır. Tabi ki sayısal puan türüne etkisi daha fazla olduğu için özellikle sayısal programları tercih edecek adayların daha fazla yoğunlaşmasında fayda var diyebiliriz.

TYT içindeki 120 sorunun 20 tanesi fen bilimleri testinden oluşmaktadır. Bu 20 sorunun da 6 tanesi biyoloji dersi ile ilişkilidir. TYT biyoloji konuları içindeki başlıklardan toplam TYT içinde 6 soru gelmektedir.

TYT biyoloji konuları 2019 yılı listesi aşağıdaki gibidir. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak bir değişiklikte liste güncellenecektir, listenin yazının yayımlandığı tarihteki en güncel hali bu şekildedir.

·        Bilim Olarak Biyoloji

·        İnorganik Bileşikler – Organik Bileşikler

·        Hücre

·        Madde Geçişleri

·        DNA-RNA

·        Protein Sentezi

·        Enzimler

·        Hücre Bölünmeleri (+Matoz Bölünme, MiyozBölünme)

·        Eşeyli-Eşeysiz Üreme

·        İnsanda Üreme, Büyüme ve Gelişme

·        Genetik

·        Kan Grupları

·        Kalıtım

·        Canlıların Sınıflandırılması

·        Ekoloji

* Yukarıda verdiğimiz bilgiler ve biyoloji konuları listemiz Yükseköğretim Kurulu (YÖK), MEB, ÖSYM ve sınav hazırlık kaynaklarının bilgileri ışığında derlenmiştir. Yapılacak herhangi bir değişiklikte bahsettiğimiz resmi kurumların yapacakları duyuru bağlayıcı olacaktır. Bu yüzden zaman zaman bu kurumların internet sitelerini ziyaret etmeniz yararlı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.