kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Coğrafya Konuları 2018

TYT coğrafya konuları 2018 nelerdir, Temel Yeterlilik Testi coğrafya konuları nelerden oluşmaktadır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

TYT coğrafya konuları 2018 nelerdir, Temel Yeterlilik Testi coğrafya konuları nelerden oluşmaktadır, TYT coğrafya konuları hangi puan türünde kullanılmaktadır, TYT coğrafya kaç sorudan oluşmaktadır, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın TYT coğrafya konularından kimler sorumludur gibi sorulara sizin için cevaplar hazırladık.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) üniversitelerin lisans ve önlisans programlarına yerleşmek için kullanılacak puan türlerini almak amacıyla girilen sınavdır. TYT toplamda 4 farklı test grubundan oluşmaktadır.Bunlar türkçe, fen bilimleri, matematik ve sosyal bilimlerdir.

TYT COĞRAFYA KAÇ SORUDAN OLUŞMAKTADIR VE HANGİ PUAN TÜRLERİNİ ETKİLEMEKTEDİR?

TYT sosyal bilimler 120 soruluk TYT’nin 20 sorusunu kapsamaktadır coğrafya da bunlar içinde 5 tanesini kapsamaktadır. YKS sisteminde farklı puan türleri bulunmaktadır. Bunların en genel hali TM, MF, TS ve DİL puan türleridir. TYT YKS sistemindeki ilk basamağa denk geldiği için hem TYT puanlarının hesaplanmasında hem de TS, TM, MF ve DİL puan türlerinin hesaplanmasında az veya çok etki etmektedir. Bu yüzden TYT sosyal bilimler ve coğrafya tüm puan türlerini etkilemektedir diyebiliriz.

TYT COĞRAFYA KONULARI 2018

TYT 2018 Konuları coğrafya bölümü için aşağıdaki gibi oluşmaktadır. Yukarıda da değindiğimiz gibi coğrafya bölümü 20 sorudan oluşan sosyal bilgiler testinin 5 sorusunu oluşturmaktadır ve coğrafya bilgisine dayanmaktadır.  Konu başlıkları farklı kaynaklarda farklı biçimde geçebilir fakat birçok kaynağı inceleyerek çıkardığımız liste temelde aşağıdaki gibidir. 2018 sınav değişikliği sebebiyle bazı belirsizliklere gebe olsa da genel haliyle konu başlıkları size ışık tutacaktır. YKS

TYT coğrafya konuları 2018 listesinin tamamı aşağıdaki gibidir.

·        Dünyanın Şekli ve Hareketleri

·        Harita Bilgisi

·        Coğrafi Konum

·        Yer Hareketleri ve Yerin Şekillenmesi

·        İç ve Dış Kuvvetler

·        İklim Bilgisi

·        Doğadaki canlılar ve doğal ortamları ( Su-Toprak- Bitki)

·        Nüfus ( Beşeri Yapı, Göç, Ekonomi, NüfusDağılımı ve Gelişimi)

·        Türkiye’nin Coğrafi Yapısı ( Yer Şekilleri,İklimi…)

·        Türkiye ve Nüfus ( Beşeri Yapı, Göç, Ekonomi,Nüfus Dağılımı ve Gelişimi)

·        Bölge

·        Coğrafi Keşifler

·        Doğa ve İnsan

·        Doğal Afetler

*TYT coğrafya konuları farklı kaynaklardan düzenlenmiştir ve yol gösterici olması amacıyla yayımlanmıştır. Yapılacak değişiklikler ya da farklı kaynaklarda bulunan farklı konu dağılımları için MEB’in uyguladığı müfredatı incelemenizi öneririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.