kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Geometri Konuları 2020 Nelerdir? (ÖSYM – YÖK – MEB)

​​​​​​​TYT geometri konuları nelerdir, temel yeterlilik testine kimler girebilir, TYT’de geometri alanında adaylar hangi konulardan sorumludur, TYT geometri sorularından alınan puan hangi puan türünde kullanılmaktadır gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Üniversiteye yerleşmeyi düşünen adaylar birkaç farklı yöntem ile üniversite öğrencisi olabilirler ve bunlardan en bilineni ve en fazla talep olanı YKS yani yükseköğretim kurumları sınavıdır. Adaylar YKS hakkında birçok konuda merak sahibidirler ve bu meraklarından biri de sınavda hangi derslerden hangi konuların çıktığıdır. Bizler sizlere fikir vermesi amacıyla YKS ve içindeki TYT ile AYT derslerinin konularını derlemeye çalışıyoruz. Bu yazımızda TYT geometri konuları 2020 nelerdir sorusunun cevabını bulacaksınız.

GEOMETRİ TYT KONULARI 2020 NELERDİR?

TYT geometri konuları listesini vermeden önce TYT ile ilgili birkaç bilgi vermek yerinde olacaktır diye düşünüyoruz. TYT YKS isimli üniversiteye giriş sınavının ilk basamağıdır ve ortaöğretim kurumu mezunu her aday bu sınava girebilir. TYT’ye girerek elde edilen TYT puan türü 2 yıllık bölümlerin tercihinde kullanılır ve isteğe bağlı olarak TYT puanının geçerlilik süresi 2 yıldır.

Yukarıda bahsettiklerimize ek olarak TYT içindeki geometri dersinden çözülen sorular tek puan türü olan TYT puan türünün hesaplanmasına katkıda bulunur.

TYT geometri konuları 2020 listesi aşağıdaki gibidir.

Doğruda Açılar

Üçgende Açılar

Açı-Kenar Bağıntıları

Dik Üçgenler

Dik Üçgende Trigonometrik Oranlar ve Birim Çember

İkizkenar Üçgen

Eşkenar Üçgen

Üçgende Açıortay

Üçgende Kenarortay

Üçgende Alan

Üçgende Merkezler

Üçgende Benzerlik

Çokgenler ve Genel Dörtgenler

Paralelkenar

Eşkenar Dörtgen ve Deltoid

Dikdörtgen

Kare

Yamuk

Çemberde Açılar

Çemberde Uzunluklar

Dairede Alan

Katı Cisimler

Noktanın ve Doğrunun Analitik İncelenmesi

Çemberin Analitik İncelenmesi

Dönüşümler

*Son yıllarda geliştirilen yeni nesil sorulara dair ekstra çalışmayı yapmayı ihmal etmeyin.

**Elimizden geldiğince en güncel hali ile yayımlama çalışsak da dönem içinde yapılabilecek değişiklikler olabilmektedir ve TYT geometri konuları ile ilgili değişikliği yapacak kurum ÖSYM, YÖK veya MEB olacağı için bu kurumların websitelerini zaman zaman ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır. Burada verdiğimiz bilgiler fikir vermesi amacıyla hazırlanmıştır.

***Konuların isimleri bazen farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilmektedir veya bazı konular bir başlık içinde verilmektedir. Bunu göz ardı etmeyiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.