kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 YÖKDİL Sınav Sonuçları Açıklandı

YDS’den sonra gerçekleştirilmeye başlanan YÖKDİL sınav sonuçları açıklandı. Peki YÖKDİL’in baraj puanı kaç? YÖKDİL hangi alanlarda geçerlilik taşıyor?

A+
A-

2018 yılında gerçekleştirilen YÖKDİL sınav sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığı milyonlar tarafından merak ediliyor. 17 Mart 2018 tarihinde cumartesi günü gerçekleştirilen sınav sonuçları açıklandı. Peki YÖKDİL sınav sonuçlarınızı nasıl analiz etmelisiniz? YÖKDİL baraj puanı kaç? YÖKDİL hangi alanlarda geçerlilik değeri taşıyor. YÖKDİL hakkında her şey..

2018 YÖKDİL SINAVININ BARAJ PUANI KAÇ?

Yabancı Dil alanında yeterlilik almak isteyen adayların girdiği YÖKDİL sınavının mevzuatında doktora başvurularında en az 55, doçentlik başvurularında ise en az 65 puan aranmaktadır.

2018 YÖKDİL SINAVI HANGİ ALANLARDA GEÇİYOR?

Akademik yabancı dil sınavı olan YÖKDİL YDS’ye kıyasla adayların kendi alanlarındaki konularda yeterliliğini tespit etmek için gerçekleştirilen “akademik yabancı dil” sınavı özelliğini taşımaktadır. YÖKDİL sınavına yükseköğretim kurumlarında (üniversitelerde) lisansüstü eğitim yapmak isteyen, doçentlik sınavına başvuru yapmak isteyen adayların başvurabileceği gibi yabancı dil yeterliliği almak isteyen adaylar ile üniversitelerin puan talep ettiği adaylar katılabilmektedir.  kamu haber 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.