kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ziraat Bankası Personel Alımı ve Sınavı 2020 2021 Ne Zaman Yapılacak?

Ziraat Bankası personel alımı nasıl yapılıyor? 2020 Ziraat Bankası Personel Alımı ne zaman yapılacak? Ziraat Bankası personel alımı hangi alanlarda yapılıyor? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Ziraat Bankası Personel Alımı nasıl yapılıyor? Ziraat Bankası personel alımı hangi alanlardan yapılıyor? 2020 Ziraat Bankası Personel Alımı nasıl yapılacak? 2020 Ziraat Bankası Personel Alımı başvuru şartları nasıl olacak? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

Ziraat Bankası Personel Alımı Nasıl Yapılıyor?

Ziraat Bankası gişe görevlisi, müfettiş yardımcılığı ve uzman yardımcılığı unvanları için ihtiyaç dahilinde personel alım ilanı yayımlamakta ve bu ilanlarda yer alan kaideler dahilinde alım gerçekleştirmektedir. Bu alımlarda Ziraat Bankası her unvan için farklı koşullar belirlemekte ve sınavlar düzenlemektedir.

Ziraat Bankası Personel Alımı Sınavı Nasıl Gerçekleştiriliyor?

Ziraat Bankası personel alımı Bankanın kendisinin düzenlediği ya da yapmış olduğu protokol hususlarına dayalı olarak başka Kurumlara gerçekleştirttiği yazılı yarışma sınavı ve bu sınavda başarılı olan adaylar için düzenlediği sözlü mülakatlar ile tamamlanmaktadır.

Ziraat Bankası Personel Alımı başvuru şartları tüm kadroları kapsayacak şekilde kamu hak mahrumiyeti olmamak, yüz kızartıcı – devlete karşı suçlardan mahkum olmamış olmak, vazife yapmaya mani bir akli ve bedensel engel sahibi olmamak, askerlikle ilişiksiz olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Bankanın belirleyeceği alanlarda mezuniyet sahibi olmak şeklindedir.

Bunların yanında Ziraat Bankası personel alımları için farklı unvanlarda farklı yaş şartları belirleyebilmektedir. Ayrıca Ziraat Bankası yine farklı unvanlar için farklı fakülte ve bölümlerden mezun olma şartı koyabilmektedir.

ziraat logo

Ziraat Bankası Personel Alımı Sınav Konuları Nelerdir?

Ziraat Bankası gişe görevlisi, uzman yardımcılığı ve müfettiş yardımcılığı sınavları çoktan seçmeli – test usulünde sorulardan meydana gelmektedir. Ziraat Bankası personel alımı yazılı sınavlarında adaylara genel yetenek, genel kültür konularından soruların yanı sıra Hukuk, İktisat, Muhasebe derslerinden alan bilgisi soruları da yöneltilebilmektedir. Alımların Mühendislik Fakültesi mezunu adayları da kapsaması durumunda ise Alan bilgisi konuları bu adayların müfredatında yer alan konuları da kapsayacak şekilde düzenlenmektedir.

Ziraat Bankası personel alımının kariyer grubu için olan yazılı sınavlarında adaylara genel yetenek, genel kültür ve alan bilgisi soruları ile birlikte Yabancı Dil oturumu da düzenlenmektedir ve bu alanda adaylara İngilizce dilinden sorular yöneltilmektedir.

Ziraat Bankası personel alımlarında adayların yazılı sınavı başarılı bir biçimde geçebilmeleri için belirlenen baraj puanı genel itibariyle 60’tır. Ancak bu barajı değiştirmek bankanın inisiyatifindedir. Banka farklı alımlarda farklı baraj uygulamaları yapabilir. Ayrıca alan bazlı baraj uygulaması da yine değişken olmaktadır. Yani adayların her alanda belirli düzeyde başarılı olması ya da olmaması durumu da ilandan ilana farklılık arz edebilmektedir.

2020 2021 Ziraat Bankası Personel Alım İlanı ve Sınavı Ne Zaman?

Ziraat Bankası geniş teşkilat ve şube ağı ile çok sayıda personel ihtiyacı bulunan bankalardandır. Bu bağlamda belirli aralıklarla yüklü sayıda alımlar yapan Ziraat Bankası’nın 2020 yılında da personel alımı yapması beklenmekteydi. Ancak 2020 yılında Kovid – 19 salgını ile bir çok toplu organizasyonu sekteye uğratması sebebiyle ancak son dönemi için sınav beklentisi bulunmaktadır. Bu durumu da salgının yayılımı ve vaka sayıları muhakkak ki etkileyecektir. 2020 yılının son döneminde sınav yapılamaması durumunda adaylar beklentilerini 2021 yılına taşıyacaklardır.

2020 – 2021 Ziraat Bankası Personel Alımı ile alakalı olarak yeni gelişmeler oldukça haberimizi güncelleyeceğiz.

Sizler de güncel gelişmeleri takip etmek ve sınava dair sorularınızı sormak için FORUM sayfamızı takip edebilirsiniz!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.