kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Geç Başvuru Tarihi 2019 Ne Zaman?

KPSS Geç Başvuru Tarihi 2019 Ne Zaman? Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Nedir? KPSS 2019 sınav tarihleri ve sınav saatleri ne zaman?

A+
A-

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için son viraja girildi. Devlet memuru olmak isteyen, kamu personeli olmak isteyen milyonlarca kişi için geri sayım sürüyor. Özel sektörde çalışan, devlette farklı kadrolarda çalışan, işsiz olan, yeni mezun olan, üniversite eğitimi alan milyonlarca kişi son düzlükte çalışmalarına hız verdi. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları başladıktan sonra adaylar başvurularını tamamladı. KPSS başvuruları 2019 3 Mayıs 2019 tarihinde başladı ve 15 Mayıs 2019 tarihinde tamamlandı. Başvuru yapmayı kaçıran adaylar için ise süreç sona ermedi. Başvuru yapamayan adaylar için ikinci bir şans anlamına gelen geç başvuru işlemi için geri sayım başladı. Geç başvuru tarihinde adaylar başvurularını yaparak KPSS’ye girmeye hak kazanacak. Peki KPSS geç başvuru tarihi 2019 ne zaman? KPSS Sınav tarihleri 2019 ne zaman?

KPSS Nedir? Ne Demek?

KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavının kısaltılmış halidir. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bir sınavdır. Devlette, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen her bir vatandaş KPSS’ye girmek zorundadır. KPSS ilk kez 1999 yılında düzenlenmiştir. İlk yıllarda Devlet Memurluğu Sınavı adı ile yapılan sınavın adı 2001 yılında Kurumlar için Merkezi Eleme Sınavı olarak değiştirildi. Şu anki bildiğimiz adını ise 2002 yılında aldı. Kamu Haber

KPSS Geç Başvuru Tarihi 2019

Kamu Personeli Seçme Sınavının başvuruları Mayıs ayı içerisinde tamamlandı. 3 Mayıs 2019 tarihinde başlayan sınav başvuruları 15 Mayıs 2019 tarihinde sona erdi. Binlerce kişi KPSS’ye girmek için başvurularını tamamladı. Ancak başvuru yapmayı unutan veya kaçıran hatta daha sonra sınava girmeye karar veren binlerce kişi bulunuyor. İşte bu kişiler başvuru tarihlerini kaçırsalar da ikinci bir şans elde etti. ÖSYM tarafından uygulanan geç başvuru uygulaması ile adayların elinde ikinci bir şans bulunuyor ve bu sayede mağduriyet yaşanmıyor. Bu nedenle adaylar şimdiden KPSS geç başvuru tarihi ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki KPSS geç başvuru tarihi ne zaman?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından son yıllarda uygulanan geç başvuru işlemleri binlerce kişinin yüzünü güldürdü. Sınavlara girmek isteyen ancak başvuru tarihlerini kaçıran adayların yaşadığı mağduriyetler ortadan kaldırıldı. ÖSYM KPSS 2019 geç başvuru tarihi olarak 28 Mayıs 2019 tarihini belirledi. Adaylar 28 Mayıs tarihinde sınav başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Ancak adayların hem başvuru yapmayı hem de aynı gün içerisinde başvuru ücretini ödemeyi unutmaması gerekiyor. Başvuru ücretini aynı gün içerisinde ödemeyen adaylar sınava giremeyecek.

KPSS Sınav Tarihleri 2019

Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili binlerce soru sorulmaktadır. Ancak belki de en çok sorulan soru “KPSS 2019 ne zaman?” sorusudur. 2019 yılında düzenlenecek ve milyonlarca kişinin gireceği sınav Temmuz ayı içerisinde düzenlenecek. İşte KPSS sınav tarihleri ve sınav saatleri 2019…

Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı 14 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek. Sabah saat 10.15’te başlayan sınav tam 130 dakika sürecek.

Eğitim Bilimleri snavı da 14 Temmuz 2019 tarihinde düzenlenecek ve saat 14.45’te başlayacak. 100 dakika boyunca adaylar sınavda ter dökecek

KPSS A sınavlarının 1. oturumu 20 Temmuz 2019 tarihinde Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, ÇEKO alanlarında adaylar saat 10.15’te sınava girecek.

KPSS A sınavlarının 2. oturumu 20 Temmuz 2019 tarihinde Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirilecek. Hukuk, İktisat, Maliye alanlarında öğrenciler 20 Temmuz 2019 tarihinde saat 14.45’te snavda ter dökecek.

KPSS A sınavlarının 3. oturmu 21 Temmuz 2019 tarhinde Pazar günü sbah gerçekleşecek. İşletme, Muhasebe, İstatistik alanlarında adaylar sabah saat 10.15’te sınavda ter dökecek.

ÖABT sınavı 28 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşecek. Saat 10.15’te sınav başlayacak ÖABT İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı sınavı da 28 Temmuz’da düzenlenecek. Adaylar 14.45’te sınava başlayacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.