kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

4001 Nitelik Kodu Nedir?

4001 nitelik kodu ile ilgili merak edilen taban puan, memur alımı yapan kurumlar, şartlar gibi hususları cevaplamaya çalıştık.

A+
A-

KPSS 4001 Nitelik Kodu Nedir?

Merkezi atama kapsamında herhangi bir lisans mezunu yani 4 yıllık bölüm mezunu herkesin başvuru yapabildiği kadrolar 4001 nitelik kodu ile yayımlanır. Lisans mezunu adayların genel kültür ve genel yetenek testi netlerine göre hesaplanan KPSS P3 puan türüyle başvuru yapabildiği 4001 nitelik kodu ile memur alımı yapılan kadrolar tercih kılavuzu ile merkezi atama tercih dönemi başlamadan 1 hafta önce yayınlanmaktadır. KPSS

Tercih kılavuzu lisans mezunları için hangi bölüm mezunlarına kaç kadro tanınmış, kaç 4001 nitelik kodu ile alım yapan kurum var, kaç kişi alıyor tüm bilgileri içermektedir. Her memur alımı yapılan kadro için standart istenen şartların yanı sıra o mesleği yapacak kişi de özellikle aranan şartlarda mevcuttur. Bu şartlar genellikle b sınıfı  ehliyet, yaş üst sınırı,bilgisayar sertifikası olarak sıralanabilir. Yapılacak işin niteliği ile ilgili olarak şartlar çeşitlenmektedir. Örneğin kaloriferci kadrosu için muhakkak MEB onaylı kalorifer kursu tamamlamış ve sertifikasını almış olma şartı vardır.

4001 Nitelik Kodu ile Alım Yapan Kurumlar

Merkezi atama da kural 2001, 3001 ve 4001 olarak alım yapılması istisnası ise meslekte belirli  bölümden veya bölümlerden mezun olma şartı konulmasıdır. Bu sebepten herhangi bir lisans mezunu kişilerin başvurabileceği kadro sayısı genellikle diğerlerinden daha fazladır. 4001 nitelik kodu ile alım yapan kurumlar Aile Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, belediyeler,üniversiteler, İSKİ, ASKİ, il özel idaresi sayılabilir. Önceki yıllarda merkezi atama kapsamında olan PTT, KYK, Gümrük gibi kurumlar ise artık açıktan memur alımı yolunu tercih etmektedir.

Yukarıda sayılan kurumların en fazla memur alımı yaptığı kadrolar ise veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ), şoför, hizmetli, bilgisayar işletmeni, memur, anbar memuru, zabıta,itfaiye eri olarak sıralanmaktadır. Hangi kurumda çalışmak daha avantajlı,hangi kurumda iş yükü fazla özlük hakları nasıl gibi sorunları forumda sorabileceğiniz gibi diğer adaylarla görüş alışverişinde de bulunabilirsiniz.

4001 Nitelik Kodu Taban Puanları

Merkezi atama istatistikleri ve daha fazlası tercihiniyap KPSS kategorisi altında yer almaktadır.  KPSS 4001 nitelik kodu taban puanları 2018 ve önceki yıllara ilişkin tablolar mevcuttur. ÖSYM tarafından açıklanan istatistiklere göre son yıllarda kamu kurum ve kuruluşlarının çoğunluğu merkezi atama kapsamından ayrılıp açıktan atama ile sözleşmeli memur alımı yapmaya başlamıştır. 4001 taban puanları son dönemde artış eğilimi göstermiş olup soruların zorluk düzeyinde ise fazlaca bir değişme olmamıştır. Artış eğiliminin temel sebebi olarak sınava giren aday sayısı, açılan kadro sayısının azlığı ve sınavın iki yıl geçerli olması gösterilmektedir.

Adaylara tavsiyemiz yalnızca merkezi atama sürecine odaklanmayıp açıktan memur alımı ilanlarını gerek tercihiniyap.net gerekse www.dpb.gov.tr adreslerinden takip etmeleridir.  Hazırlık sürecindeki tüm adaylara başarılar, memur olmayı bekleyen adaylara ise sabır diliyoruz.

5304 1 f5709d7c28325a841aa6acf5e4cc8c75

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.