kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Aracıma Çarpıp Kaçtılar, Ne Yapmam Gerekiyor? Ne Yapmalıyım?

Aracıma Çarpıp Kaçtılar, Ne Yapmam Gerekiyor? Ne Yapmalıyım? Park Halindeki Aracıma Çarpıp Kaçtılar, Ne Yapabilirim? Aracıma Çarpıp Kaçtılar, Ne Yapmalıyım?

A+
A-

Türkiye’de son dönemde araç fiyatları aldı başını gidiyor. Geçmiş yıllarda araba almış kişiler adeta birer yatırımcıya dönüştü. Çünkü ikinci el araba fiyatları iki hatta üç katına çıktı. Araç değerleri artınca da kaza yapmak, aracın zarar görmesi daha can sıkıcı haline geldi. Özellikle de aracınıza çarpıp kaçılması en istenmeyen durum. Günümüzdeyse park yeri sorunu, yolların dar olması nedeniyle araçlara çarpıp kaçılması durumuna sık rastlanıyor. Bu nedenle binlerce kişi “Aracıma çarpıp kaçtılar, ne yapmam gerekiyor?” sorusuna cevap arıyor.

Resmi Belge ve Aracı Kaybeden Memura Ne Olur? Ceza Var Mı?

Park Halindeki Aracıma Çarpıp Kaçtılar, Ne Yapabilirim?

Burada en önemli konu aracınıza kimin çarptığının bilinip bilinmediğidir. Eğer aracınıza çarpıp kaçan kişi ya da araç hakkında bilgi sahibiyseniz eliniz güçlenir. Çünkü aracın plakası, model, çarpan kişi gibi bilgilere sahip olmanız durumunda polis ya da jandarma karakoluna gidip ifade verirsiniz ve şikayetçi olursunuz. Daha sonra da şikayet ettikten ve tutanak tutulduktan sonraki 5 gün içinde aracın sigorta şirketine hasar bildiriminde bulunmanız gerekir. Sigorta poliçesi doğrultusunda zararınız temin edilir. Sigortanızın kapsamı sınırlı olması durumunda bu kez de sizin hiçbir hatanız olmadığı için yine zarar temin edilir.

Aracınıza çarpıp kaçan araç varsa, aracınıza, otomobilinize zarar verilmişse konu hakkında bilgi sahibi olmaya dikkat etmelisiniz. Eğer aracınızın kamerası, otopark kamerası, çevredeki binaların kameraları varsa ya da görgü tanığı bulunuyorsa bu bilgileri toplamalısınız. Böylece şikayet ederken bu bilgileri de sunabilirsiniz. Böylece eliniz güçlenir ve hem yapan cezalandırılır hem de zararınız karşılanır. Bu noktada olayda ölü-yaralı yoksa, maddi zarar varsa amaç maddi zararın karşılanmasıdır. Bu nedenle de delil elde etmeniz faydalı olur. Aksi takdirde aracınıza zarar veren kişiyi bulamayabilirsiniz.

Aracıma Çarpıp Kaçtılar, Ne Yapmalıyım?

Eğer otomobilinize zarar veren kişi, aracınıza çarpıp kaçan araç tespit edilemiyorsa yapabileceğiniz şeyler sınırlıdır. Bu durumda iki yol çıkar karşınıza. Öncelikle güvence hesabınıza başvuru yapıp bu zararın karşılanmasını talep edebilirsiniz. Kasko şirketi de devreye sokulabilir. Zorunlu Trafik Sigortasının da yardımcı olabileceği düşünülse de bu durumda zararı bu sigorta karşılamamaktadır. 

Güvence hesabı kötü gün dostu olan, sigorta güvencesinden yararlanamayan vatandaş için oluşturulan bir uygulamadır. Bu hesaptan faydalanmak için yaralanma, sakatlanma, ölüm gibi fiziksel, bedensel zararlar oluşmak zorundadır. Eğer böyle bir durum yoksa kasko şirketinize, polis karakoluna, jandarma yetkililerine başvuru yapmalısınız. Vermiş olduğunuz ifadeyle 5 gün içinde zararın karşılanması için talepte bulunabilirsiniz. kamu haber

Kasko poliçesinin olması halinde elinizde bir seçenek daha bulunur. Öncelikle zarar görmüş aracınızı hareket ettirmeniz yanlış olur. Anında olayın, zararın fotoğraflarını videolarını çekerek görgü tespit tutanağı düzenletmeye çalışır. Sigorta şirketine ihbarda bulunun. Eğer tutanak tutulmazsa bu durumu da sigorta firmasına bildirmelisiniz. Sigorta şirketlerine başvurmanız faydalı olacaktır yoksa geç ihbar yapmanız nedeniyle tazminat alamayabilirsiniz.

Araç Kilometre Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araca çarpıp kaçma hangi suç?

 trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu, bir somut tehlike suçudur. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.