kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Bedelli Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

2020 Bedelli Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak? Bedelli Askerlik Nedir? Ne Demek? 2020 Bedelli Askerlik Süresi ve Ücreti Ne Kadar? 2020 Bedelli Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

A+
A-

2019 yılında yapılan düzenleme ile yeni askerlik yasası yürürlüğe girdi. Ülkedeki binlerce asker kaçağı rahat bir nefes alırken, bedelli askerlik bekleyen milyonlarca kişinin de yüzü güldü. Askerlik yasasından önce uygulanan bedelli askerliğe binlerce kişi başvurdu. 15 bin lira veren milyonlarca kişi 21 gün askerlik yaptı. Yeni yasayla ücret ve süre değişti. Buna rağmen binlerce kişi bedeliden faydalanmak için başvuru yaptı. 2020 yılından itibaren askerliğe gidecek adaylar için ne zaman kura çekileceği merak ediliyor.

Bedelli Askerlik Nedir? Ne Demek?

Bedelli askerlik Türkiye gündemindeki en önemli uygulamalardan biridir. Uygulama kapsamında zorunlu askerlik görevini yapmak istemeyen kişiler belirli bir ücret vererek, bedelini vererek bu görevden feragat eder.  Ayrıca daha kısa süreli askerlik görevi yapıldığı da olmuştur. Kamu Haber

2020 Bedelli Askerlik Süresi ve Ücreti Ne Kadar?

Bedelli askerlik ücreti 40 bin gösterge çarpı memur maaşı çarpı 6 formülü ile ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda 2020 yılında geçerli olacak ücret 33 bin 500 TL civarındadır. Her yeni yılda ücrette belirli bir oranda artış yaşanacaktır. 2020 yılından geçerli olmak üzere yeni bedelli askerlik süresi ise 1 ay olarak belirlenmiştir. Bedelliye giden kişiler 1 ay temel askerlik eğitimi alarak göevlerni tamamlayacaklardır.

2020 Bedelli Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

Yeni celp dönemi için geri sayım sürüyor. 2020 yılından itibaren bedelli askerliğe, normal askerlik görevine ve yedek subay olarak görevini yapacak olanlara ilişkin tarihler belli olacak. Milli Savunma Bakanlığı tarafından seçim ve sınıflandırma sonuçları 24 Ocak 2020 tarihinde açıklanacak. Başka bir ifadeye bedelli askerlik yapacak kişilerin görevini yapacağı yerler 24 Ocak’ta açıklanacak.

Yedek subay ve yedek astsubay adayları 30 Ocak 2020, er ve erbaş olarak ayrılanların ve Ocak celp ve sevk dönemindekiler 30 Ocak 2020’de, şubat ayında celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 26 Şubat 2020 tarihinde, Mart celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 19 Mart 2020 tarihinde birliklerine sevk edilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. Mehmet Temir Avatar Mehmet Temir dedi ki:

    65 yaş üstü serbest kart almak istiyorum