kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

8 Bin Bekçi Alımı Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Atamalar Nasıl Yapılacak?

8 Bin Bekçi Alımı Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Atamalar Nasıl Yapılacak? 8 Bin bekçi alımı sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Atama süreci nasıl işleyecek? Bekçilik Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Bekçilik Mülakat Sonuçları Açıklandı Mı? Bekçi Atamaları Nasıl Yapılacak? Süreç Nasıl İşleyecek?

A+
A-

Türkiye’de son yıllarda kamuya en çok ‘çarşı ve mahalle bekçisi’ kadrosunda personel alımı yapılmaktadır. İçişleri Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen bekçilik alımları ile binlerce kişiye de iş fırsatı doğuyor. Son olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde 8 bin bekçi alımı ilanı yayımlanmıştı. Binlerce adayın başvuru yaptığı bu alımla ilgili süreç hızlı bir şekilde işledi. Yazılı sınava giren adaylar daha sonra mülakatta ter döktü. Şimdi ise gözler mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Daha önce yapılan bekçi alımı süreçlerinde yazılı sınav sonuçları ve sözlü sınav sonuçları Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden açıklanmıştı. Adaylar yine Akademi’nin internet sitesine girerek mülakat sonuçları açıklandıktan sonra sorgulama yapabilecek. Kamu Haber

8 Bin Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Personel Alımı 

İçişleri Bakanlığı bünyesinde son olarak 8 bin bekçi alımı yapılacağı açıklandı. İstanbul’da 1000, Ankara’da 500 olmak üzere yurt genelinde 8 bin bekçinin istihdam edilecek. Bu nedenle bekçi olmak isteyen binlerce kişi personel alımına başvuru yaptı Yazılı sınav sürecini başarıyla geçen adaylar son olarak sözlü sınavlara girdi. Şimdiyse sıra mülakat sonuçlarının açıklanmasına geldi. Mülakat sonuçları açıklandıktan sonra adayların bekçi olup olamayacağı belli olacak.

Bekçilik Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen alım süreci kısa süre içerisinde tamamlanacak. Gereken incelemeler yapıldıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi internet sitesi üzerinden sonuçlar açıklanacak. Sonuçların Aralık ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. Böylece 2019 yılında yapılan bekçilik alım süreci tamamlanacak. 2020 yılında yeni bekçilik alım ilanı beklenecek.

Bekçilik Mülakat Sonuçları Açıklandı Mı?

2019 yılının son bekçilik alım süreci tamamlandı. 8 bin bekçilik alımı mülakat sonuçları açıklanmadı. Sonuçlar açıklandığında Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinde paylaşılacak.

Bekçi Atamaları Nasıl Yapılacak? Süreç Nasıl İşleyecek?

Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan adaylar için güvenlik soruşturması aşaması başlayacak. Arşiv taraması da olumsu sonuçlanan kişiler EGM tarafından Sağlık Kurulu Raporu almaya sevk edilecek. Sağlık şartlarını karşılayan, bekçi olmaya uygun olan adaylar kamu personeli, memur olarak atanacak. Ataması yapılan ancak görev yapmak istemeyenlerin başvuruları üzerine ilan tarihinden 15 gün içinde göreve başlamayan kişilerin atamaları iptal edilecek. Ataması yapılıp feragat edenler ile göreve başlamayanların atamaları iptal edildikten sonra yedek listelere sıra gelecek. Ataması iptal edilen kiş sayısı kadar yedek listelerden adaylar göreve çağrılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.