kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Beyin Yakan Filmler 2019

Son dönem çekilenler dahil beyin yakan film tavsiyeleri 2019 listesi oluşturduk. İzlerken ben ne izliyorum lan? diyeceğiniz en iyi filmler listemizde.

A+
A-

Kurgusu, montajı ve senaryosuyla her insan illaki beyin yakan filmlerden birine denk gelmiştir. Bunlar çoğu zaman çok karmaşık olsa da seyir zevkinden ödün vermiyor. Gelin o filmlere beraber bakalım. En güncel beyin yakan filmler 2019 listesi şu şekilde:

1-A Beautiful Mind

Biyografi türünde beyin yakan filmler arasında olan A Beautiful Mind, bir matematik profesörünün hayatını anlatmaktadır. John Nash adlı bir profesör, oldukça yetenekli ve başarılı olmasına rağmen şizofren belirtilerle karşılaşmaya başlar. Fakat bunu anlamadığı gibi kendini buna kaptırır. Zekilik ve delilik arasında gelip giden bir profesörün hayatı İMDb’den 8.2 puan almıştır.

2-The Prestige (2006)

Sihirbazların iç dünyasını anlatan The Prestige, oldukça büyük bir çıkış yakalamıştır. İki sihirbaz ilk başlarda dost olarak hareket ederken yaşadıkları olaylar onları çıkmaza sokmuştur. Bu mücadele ve yarış birbirlerinin sırlarını çözmeye kadar gitmiştir. Aksiyon ve gerilim dolu şahane bir kurgusu olan film beyin yakan filmler arasında bulunuyor.

3-Momento

Beyin yakan filmlerden hatta sınırlarından olan Momento’yu izlerken dikkatli olmalısınız. Lakin kaçırdığınız en ufak bir şey filmi anlamamanıza neden olacaktır. 10 dakikalık hafızası olan Lenny, daha sonra yaşananları hatırlayamıyor. Ayrıca bu zorlu süreçte öldürülen eşinin intikamını almaya çalışmaktadır. Kendisine sadece kendisi yardım etmektedir. Vücuduna çizdiği dövmeler ve işaretler zorlu süreçte yardımcısı oluyor.

4- İnterstellar (2014)

Uzay filmleri sevenlerin bağımlı olacağı İnterstellar, beyin yakan filmler kategorimizde olması gereken bir filmdir. Artık dünyada artan nüfus ve küresel değişiklikler kaynakları tüketmeye başlamıştır. Yetkililer ise yeni bir yaşam alanı aramaya koyulmuşlardır. Bir NASA çalışanı olan Cooper, hem yaşam alanları bulmak hem de yaşadığı garip olayları çözme yolu için NASA’nın yolunu tutar. Hedefine ulaşmak için kara deliğin içinden geçmesi gerekecektir.

5-The Matrix (1999)

Eski bir yapım olsa da izleyenleri kendine hayran bırakan The Matrix, toplam 3 filmlik bir maceradır. Gerçek yaşamın gerçekliğini sorgulamamızı sağlayan film, yapay zekâ ve insanların savaşını anlatmaktadır. Güçlenen yapay zekâ kendine enerji sağlamak için insanları enerji makineleri olarak kullanmaya başlamıştır. Seçilmiş kişi olan Neo’nun macerası herkesi ekranlara kilitlemiştir.

6-Fight Club (1999)

Dünya yaşamını ve insan davranışlarını farklı bir açıdan ele alan Fight Club, beyin yakan filmlerde üst sıralarda yer alır. Başrollerini Edward Norton ve Brad Pitt’in oynadığı film büyük bir gişe başarısı yakalamıştır. Jack adlı karakterin hayattaki beklentilerinin farklılaşması karşısına Tyler Durden’i çıkaracaktır. Bu ikilinin yenidünya düzenini getirmek için attığı adımlar, seyircileri filmin içine alacaktır.

7-İnception (2010)

Rüya kavramını bizlere yeniden sorgulatan İnception, kontrollü rüyayı iyi bir şekilde işlemiştir. Dom Cobb adlı karakteri oynayan Leonardo Dicaprio, insanların rüyalarına hiç beklenmedik anlarda girerek, onlara ait olan bilgileri çalmaktadır. Fakat bu işi bırakmıştır. Ancak çocuklarına kavuşabilmek için son bir işi daha kabul etmek zorundadır. Bu da bir hayli zor olacaktır.

8- Shutter Island (2010)

Romandan filme uyarlanan Shutter Island, kaybolan bir akıl hastasını tekrardan hastaneye kapatmaya çalışan iki dedektifin macerasını anlatır. Bu hastalar için özel bir ada oluşturulmuş ve dedektifler tek tek bu hastaları incelemeye koyulmuştur. Fakat yaşanan anormal durumlar ikiliyi zor duruma düşürecektir. Senaryosu ve kurgusuyla beyin yakan filmler arasına girmeyi hak kazanmıştır.

Dünya’da gerek batı ülkeleri gerek doğu ülkeleri dizi film yapımları konusunda on yıl öncesine göre çok daha iddialılar. Bütün bu yapımları tarafsız eleştirilerini okuyup hepsini takip edebilmek pek kolay bir iş değil. Diğer tüm film ve dizi tavsiyeleri forum sitemizden öğrenilebilmektedir.

Yorumlar

  1. rueyda kecef Avatar rueyda kecef dedi ki:

    Mesaj dokümanı istiyorum