kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Diyetisyen Maaşları 2023 Ne Kadar?

Diyetisyen Maaşları 2023 Ne Kadar? Diyetisyen Nedir? Kimdir? Ne Demek? Diyetisyen Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Devlette Diyetisyen Maaşları 2023  Özel Sektörde Diyetisten Maaşları 2023 ne kadar oldu?

A+
A-

21. yüzyılın başından itibaren tüm dünya obezite tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Dünyada milyonlarca kişi açlık ve susuzluk nedeniyle zor şartlarda yaşamını sürdürse de diğer yanda milyonlarca kişi fazla kiloları nedeniyle sağlık sorunu yaşamaktadır. Dünyada açlık ve susuzlukla mücadele başarılı olmamışken şimdi bir de obezite ile mücadele başlamıştır. Türkiye’de de durum farklı değildir. Maddi durumu yetersiz vatandaşların sayısı artarken fazla kiloları nedeniyle sorun yaşayan, obez sayısı da artmaktadır. Yapılan son araştırmalara göre Türkiye’de 15 yaş üstü 100 kişiden en az 25’inin obez olduğu düşünülmektedir. Yani her 4 kişiden 1’inin fazla kilo problemleri vardır. Durumun ciddiyetini anlayan devletler ve insanlar çözüm formülleri aramış ve buradaki en önemli oyuncu ‘diyetisyen’ olarak öne çıkmıştır. İnsanlar fazla kilolarından kurtulmak için profesyonel yardıma başvurmakta ve diyet programı için diyetisyenlere gitmektedir. Diyetisyenler yalnızca kilo vermek için değil kilo almak isteyenler için de özel listeler hazırlamaktadır. Bu nedenle yeme içme, kilo sorunu olanlar, sağlıklarıyla ilgili sorun yaşayanlar diyetisyenlere başvuru yapmaktadır. Yeni yüzyılda önemi en çok artan mesleklerden biri olan diyetisyenlerin sayısı da bağlı olarak artmaktadır. Pek çok kişi diyetisyen olmak istemekte ve meslek ile ilgili çalışma şartlarını, saatlerini ve maaş bilgilerini merak etmektedir. Peki diyetisyen nedir? Kimdir? Ne demek? Diyetisyen çalışma şartları ve saatleri nasıl? Diyetisyen maaşları 2023, devlette diyetisyen maaşı,özelde diyetisyen maaşı ne kadar?

<div></div>

Diyetisyen Maaşları Ne Kadar?

Diyetisyen Nedir? Kimdir? Ne Demek?

Fazla kilolarından kurtulmak isteyen, kilo almak isteyen, diyet yapmak isteyen, sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen kişiler diyetisyenlere başvurur. Diyetisyenler kendilerine başvuru yapan insanlara sorunlarına, ihtiyaçlarına ve isteklerine göre sağlıklı bir yaşam sürmeleri için özel diyet programları oluşturur. Diyetisyenler kamu ve özel hastanelerde, spor, yaşam sağlık tesislerinde, kliniklerde, sağlık ocaklarında, şirketlerde, özel muayenelerde ve spor salonlarında görev yapabilir. 

<div></div>

Diyetisyen Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Diyetisyenler özel sektörde ve devlette farklı şartlarda ve farklı ortamlarda çalışabilir. Çalışma saatleri de yine bu açıdan farklılıkgösterebilir. Devlette çalışan diyetisyenler kamu tesislerinde, hastanelerde, kurum ve kuruluşlarda, okullarda, üniversiteler gibi kurum ve kuruluşlarda görev yapar. Genellikle kendilerine ait bir ofisleri,büroları, muayene odaları bulunur. Bu odalar çok büyük olmamakla beraber küçük de sayılmaz. Bilgisayar, telefon, yazıcı, faks gibi teknolojik aletlere erişimleri vardır. Bulundukları ortamda çay, kahve, yemek gibi ihtiyaçları karşılanır. Çalışma ortamları oldukça temizdir. Güvenli alanlarda görev yaparlar. Kendilerine her türlü saygı gösterilir. Hastalarıyla veya kendine başvuru yapan kişilerle özel olarak ilgilendikleri ortamlara sahiptirler. Özel sektörde çalışan diyetisyenler spor salonlarında, sağlık hizmetleri veren kuruluşlarda, havuzlarda, sosyal tesislerde, hastanelerde ve şirketlerde görev yapabilir. Ayrıca kendi özel diyetisyen bürolarını, muayenelerini açan kişiler de bulunmaktadır. Buradaki ortamlarda son derece ferah, teknolojik aletlere erişimin olduğu, temiz, konforludur. Personeller genellikle kendilerine ait ofislerde görev yapar.

Devlette çalışan diyetisyenler memur çalışma saati olarak bilinen sabah 09.00 akşam 17.00 anlayışına göre hizmet vermektedir. Ayrıca 1 saatlik öğle araları da bulunmaktadır. Bazı durumlarda ise nöbet sistemi nedeniyle akşam veya gece çalışmaları mümkün olabilir. Özel sektörde çalışan diyetisyenler ise genellikle sabah 09.00 akşam 18.00 anlayışına göre çalışırlar. Öğle yemekleri ve mola süreleri bulunur. Yine özel şartlara bağlı olarak, çalışma yerlerine bağlı olarak akşam veya gece saatlerinde çalışmaları mümkün olabilir. Kendi diyetisyen ofislerini, özel muayenehanelerini açan kişiler ise çalışma şartlarını ve çalışma saatlerini kendilerine ve iş yoğunluklarına göre belirleyebilir. Randevularına bağlı olarak ofislerine istedikleri saatlerde gelip gidebilirler.

<div></div>

Diyetisyen Maaşları 2023 Ne Kadar?

Diyetisyen maaşları günümüz Türkiye’si için genel hatları ile ortalamanın üzerindedir. Devlette, kamuda, devlet hastanelerinde ve devlet kuruluşlarında maaşlar çok değişmezken özel sektörde ise maaşlar büyük farklılıklar gösterebilir. Devlette diyetisyen maaşları 14 bin TL ile 16 bin TL arasında kıdem ve dereceye göre değişebilir. Özel sektörde diyetisyen maaşları ise 12 bin 500 TL ile 20 bin TL arasında büyük farklılıklar gösterebilmektedir. Bunun sebebi özel sektörde ilk yıllarda her meslekte personellere çok düşük maaş verilmesidir. Ancak yine özelde işinde başarılı ve deneyimli olan personellere büyük paralar verildiği de unutulmamalıdır. Aşağıdaki başlıklarda ise özelde ve devlette çalışan personellerin derecelerine, kıdemlerine, tecrübelerine ve hizmet yıllarına göre maaşlarını daha ayrıntılı bir şekilde inceleyeceğiz.

<div></div>

Devlette Diyetisyen Maaşları 2023 

Devlette kamu kurum ve kuruluşlarında, devlet hastanelerinde yüzlerce diyetisyen çalışmaktadır. Memuriyete 8/1 başlayan lisans mezunu personeller görev yaptıkları yere, ek tazminat ödemelerine, derecelerine göre farklı miktarlarda maaş alabilirler. Ayrıca toplu sözleşme kapsamında devlet memurlarının maaşları her 6 ayda bir belirli oranda artmaktadır. Bu kapsamda 1 Ocak 2020 tarihinde diyetisyen maaşları %4 ve 2019’un ikinci yarısına ait enflasyon artışının %5’ten fazla çıkan kısmı oranında zamlanacak. Ayrıca yeni yılla birlikte belirlenen asgari geçim indirimi de bu maaşlara etki edecek. Bu kapsamda devlette diyetisyen maaşları yaklaşık olarak 2023 yılı itibariyle şu şekildedir:

Devlette deneyimsiz 8/1 kıdemindeki diyetisyenin maaşı 2023 14 bin 450 TL’dir.

NOT: Aile yardımı, çocuk yardımı, enflasyon farkının yansıtılması, asgari geçim indirimi artışı, görev yerine bağlı ek tazminat ödemeleri ile bu ücretlerin artabileceği unutulmamalıdır.

<div></div>

Özel Sektörde Diyetisten Maaşları 2023

Özel sektörde her meslekten, her kadrodaki personeller oldukça düşük ücretlerle işe başlar. Deneyimleri, başarıları, çalıştıkları kurumun maaş politikasına bağlı olarak bu ücretler zamanla yükselir. Bu kapsamda özel sektörde deneyimsiz diyetisyenler 2023 yılında 8 bin 506 TL ile 10 bin TL arasında maaş alır. 5-10 yıl deneyimli personeller ise 13 bin TL ile 15 bin TL arasında maaş alabilir. Deneyimli, başarılı, adından söz ettiren personellerin maaşları ise 15 bin TL ile 20 bin TL arasında değişmektedir.

Kendi ofisini,bürosunu,muayenehanesini açan diyetisyenler ise görüşme,seans başına veya hastanın taleplerine göre hizmet ücreti alabilmektedir. Bu durumda net bir rakamdan söz etmek imkansız hale gelir. Ancak işinde başarılı, çok hastası olan diyetisyenlerin 15 bin TL ile 25 bin TL arasında para kazanabileceği belirtilmektedir. Çünkü bu kişiler şirketlerle, spor salonları ile, devlet kurumları ile okullar ile takımlar ile özel anlaşmalar yapabilmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Nasıl Diyetisyen Olunur? Diyetisyen Nedir?

Diyetisyenler hastanede çalışır mı?

Hastanelerde, uzun süreli bakım tesislerinde, kliniklerde ve ilgili diğer kurumlarda görev alırlar.

Yorumlar

  1. Selcan delen Avatar Selcan delen dedi ki:

    Bende diyetisyen olucak inşAllah pişman olmam