kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Devlet Memuruna Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Devlet Memuruna Yapılan Yardımlar Nelerdir?

A+
A-

Devlet Memuruna Yapılan Yardımlar Nelerdir? Aile Yardımı Çocuk Yardımı Ölüm Yardımı Cenaze Yardımı Giyecek Yardımı Yiyecek Yardımı Doğum Yardımı Nedir? Ne Kadardır? Kamu Personeline Hangi Yardımlar Yapılır? Devlet Memuruna Hangi Tazminatlar Ödenir? Devlet Mememuruna Yapılan Yardımlar Ne Kadardır?

Devlet kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu personellerine, memurlara aldıkları maaşlar ve sahip oldukları haklar dışında bazı haklar ve maddi yardımlarda verilebilmektedir. Devlet bünyesinde çalışan personellere, memurlara yasalar ve düzenlemeler vasıtası ile bazı haklar ve maddi yardımlar yapmaktadır. Ayrıca zaman geçtikçe bu haklar ve maddi yardımlar arttırılabilmekte, düzenlenebilmekte ve değiştirilebilmektedir. Kamu personellerine, devlet memurlarına tanınan haklar ve yapılan maddi yardımlar sosyal devlet anlayışının bir göstergesidir. Lakin bazı haklar ve bazı yapılan yardımlar da memurları tatmin etmeyecek kadar az olabilmekte veya zaman geçtikçe geçerliliğini kaybedebilmektedir. Peki devlet kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu personellerine, devlet memurlarına tanınan haklar ve yapılan yardımlar nelerdir?

Kamu Kurumlarına Atanmak Zor Mu? Memur Olmak Neden Zorlaştı?

Aile Yardımı Nedir? 2023 Aile Yardımı Ne Kadar?

Devlet kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu personellerine, devlet memurlarına maaşları dışında bazı ödenekler, maddi yardımlar verilebilmektedir. Bu yardımlardan, maddi ödeneklerden biri de aile yardımıdır. Kamu personelleri, devlet memurları aldıkları maaşlar dışında ile yardımı da alabilmektedirler.

Devlet memurunun, kamu personelinin eşi herhangi bir maddi karşılığında çalışmadığı ve hiçbir sosyal güvenlik kurumundan maaş almadığı takdirde devlet memuruna aile yardımı ödenmektdir. Peki aile yardımı ücreti ne kadardır? 2023 yılında çalışmayan eş nedeni ile ödenen aile yardımı 200 Türk Lirası civarındadır. kamu haber

Çocuk Yardımı Nedir? Çocuk Yardımı Hangi Durumlarda Kesilir?

Devlet memuru, kamu personeli çocuk sahibi ise veya evlat edinmişse veya ilgilendiği üvey çocuğu bulunuyor ise bu 3 durum nedeni devlet memuruna aile yardımı verilebilmektedir. Devlet memurunun sahip olduğu çocuğun evlenmesi durumunda bu yardım kesilmektedir. Devlet memurunun erkek çocuğunun 25 yaşını tamamlaması durumunda aile yardımı kesilmektedir. Devlet memurunun çocuğunun kendi hesabı ile ticaret yapması veya maddi karşılığı olan bir yerde çalışması durumunda aile yardımı kesilmektedir. Devlet memurunun çocuğunun hayatını kaybetmesi durumunda aile yardımı kesilmektedir. 2017 yılında 6 yaşında veya daha küçük bir çocuk için 50 Türk Lirası civarında aile yardımı ödenirken 6 yaşından daha büyük bir çocuk için 25 Türk Lirası civarında aile yardımı ödenmektedir.

Ölüm Yardımı Nedir? Ölüm Yardımı Ne Kadar?

Devlet memurunun, kamu personelinin memur olmayan eşi haytını kaybettiğinde devlet memuruna ile yardımı ödenmektedir. Devlet memurunun, aile yardımı ödenen çocuğu hayatını kaybetmesi durumunda devlet memuruna ölüm yardımı ödenmektedir. Peki ölüm yardımı ne kadar? 2017 yılında devlet memuruna, kamu personeline 900 Türk Lirası civarında ölüm yardımı ödenmektedir.

Cenaze Yardımı Nedir? Cenaze Yardımını Kim Karşılar?

Devlet memurunun, kamu personelinin yurt dışında görev yaparken, eşinin veya bakmakla sorumlu olduğu 1.derecede yakın aile bireylerinin anavatana getirilmesi için karşılanması gereken bütün masraflar, giderler devlet memurunun, kamu personelinin çalıştığı kurum tarafından karşılanmaktadır, ödenmektedir.

Yiyecek Yardımı Nedir? Yiyecek Yardımını Kim Karşılar?

Devlet memurları, kamu personelleri yemek yardımı alabilmektedir. Peki yemek yardımı nasıl yapılır? Devlet memurlarına yemek verilerek yapılır yemek yardımı. Devlet memurunun giderlerinin, masraflarının yarısı kurum tarafından ödenirken, yemek ücretinin diğer kısmı memur tarafından karşılanmaktadır.

Giyecek Yardımı Nedir? Giyecek Yardımı Nasıl Yapılır?

Devlet memurlarının, kamu personellerinin bazıları kadro, unvan ve hizmet sınıflarına bağlı olarak giyecek yardımı alabilmektedirler. Peki giyecek yardımı nasıl yapılır? Bazı devlet memurlarına giyeceklerin karşılığı kadar ücret nakit olarak ödenirken bazı devlet memurlarına ise giyecek olarak verilebilmektedir.

Konut Kredisi Yardımı Nedir? Konut Kredisi Yardımı Nasıl Yapılır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca 10 yıl veya daha fazla hizmet etmiş kamu personelinin taleplerine bağlı olarak özel şartlar dahilinde konut kredisi verilebilmektedir. Fakat uygulama esnasında memurlar bu yardımdan yararlanamamaktadır.

Toplu Sözleşme İkramiyesi Nedir? Toplı Sözleşme İkramiyesi Ne Kadar?

Devlet memurları, kamu personelleri sendikalara üye oldukları ve maaşlarından üyelik kesintisi yapılması durumunda yılın bazı aylarında aylıkları ile birlikte toplu sözleşme ikramiyesi ödenmektedir. 2023 yılında bu ücret 70 Türk Lirası civarındadır.

Orman Muhafaza Memuru Maaşları Ne Kadar?

Sosyal Denge Tazminatı Nedir? Sosyal Denge Tazminatı Ne Kadar?

Belediyeler ve belediyelere bağlı kuruluşlarla il özel idarelerinin bünyesinde çalışan kamu personellerine, devlet memurlarına en yüksek memur maaşının üzerine çıkmayacak şekilde her ay sosyal denge tazminatı ödenebilmektedir. Peki bu tazminat ne kadar? 2023 yılında aylık olarak ödenen maksimum sosyal denge tazminatı 750 Türk Lirası civarındadır.

Doğum Yardımı Ödeneği Nedir? Doğum Yardımı Ödeneği Ne Kadar?

Devlet memurlarına, kamu personellerine ilk çocukları nedeni ile 300 Türk Lirası, ikinci çocukları nedeni ile 400 Türk Lirası, üçüncü ve daha sonra doğan çocukları için 600 Türk Lirası civarında doğum yardımı ödenebilmektedir.

Devlet memuru sosyal yardım alabilir mi?

Evli bulunan Devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.