kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Trafik Cezası Nerede ve Ne Zaman Kesildi? Nasıl Öğrenebilirim?

Trafik Cezası Nerede ve Ne Zaman Kesildi? Nasıl Öğrenebilirim? Trafik cezasını ne zaman ve nerede yediğimi nasıl öğrenebilirim? Trafik cezası sorgulama işlemi nasıl yapılır? Trafik cezası nerede kesildi? Trafik cezası ne zaman kesildi?

A+
A-

Türkiye’de son yıllarda devlet trafik kazalarını engellemek, yaşanan can ve maddi kayıpların önüne geçmek için yeni politikalar üretmeye başladı. İçişleri Bakanlığının koordinesinde başlatılan projelerle 7’den 70’e trafik farkındalığı oluşturmak için polisler sahaya indi. Radar, güvenlik kamerası, ihbar, kontroller aktif olarak kullanılarak trafik polisleri ve emniyet güçlerinin tamamı trafik kurallarını ihlal edenleri uyarmaya ve ceza yazmaya başladı. Milyonlarca vatandaş trafik kurallarına hem yaya hem de sürücü iken büyük oranda uymadığını fark etti. Her geçen gün trafik cezası kesilen vatandaşların sayısı artmaya başladı. Evde, işte, arkadaş ortamında sohbet konularından biri ‘trafik cezaları’ oldu. Kesilen cezaların artması nedeniyle yeni sorular da ortaya çıktı. Özellikle pek çok vatandaş “trafik cezası nerede kesildi?” ve “trafik cezası ne zaman kesildi?” sorularını sormaya başladı. www.tercihiniyap.net ailesi olarak uzun süredir sorulan ve önümüzdeki süreçte de sık sık sorulmaya devam edilecek bu sorulara sizler için cevap aradık. Peki trafik cezası nerede ve ne zaman kesildi? Trafik cezasının nerede ve ne zaman kesildiğini nasıl öğrenebilirim?

Trafik Cezası Kaç Günde Gelir? Sisteme Ne Zaman Düşer?

Trafik Cezası Nerede ve Ne Zaman Kesildi?

Sürücüler trafik kurallarını nerede, ne zaman ve nasıl ihlal ettiklerini bazen fark etmekte ve kabul etmektedir. Ancak bazı durumlarda ise sürücülerin bilgisi dışında trafik cezası kesilebilmektedir. Ceza ile ilgili yer, konum, zaman bilgisini tebligt geldiğinde ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Ancak bu tebligatlar ne yazık ki cezanın kesildiği tarihten aylar sonra vatandaşların eline ulaşmaktadır. Bu nedenle sürücüler düzenli olarak trafik cezası sorgulama işlemi yaparak, erken bilgi sahibi olmaya ve ceza indirimlerinden faydalanmaya çalışmaktadır. Ceza indiriminden faydalanmak için ceza yediğinizi bilmeniz şarttır.

Trafik cezaları söz konusu vatandaşın adresine tebligat olarak gönderilir. Ancak bazı durumlarda bu tebligat kaza tarihinden haftalar veya aylar sonra kişinin eline ulaşabilmektedir. Tebligat olmaksızın trafik cezası sorgulamak, trafik cezasının nerede ve ne zaman kesildiğini öğrenmek için yapmanız gereken bazı işlemler bulunmaktadır. Örneğin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından internet üzerinden sağlanan İnternet Vergi Dairesi hizmetinden faydalanabilirsiniz. Aşağıda yer alan linke tıklayarak T.C. kimlik numarası, araç plaka bilgileri, tescil tarihi gibi bilgileri girerek trafik cezanızı sorgulayabilir, trafik cezasının nerede, ne zaman ve nasıl kesildiğini öğrenebilirsiniz.

gib internet

Trafik Cezası Sorgulama ve Ceza Bilgilerini Öğrenme

İnternet Vergi Dairesi sistemine girdikten sonra kimlik bilgilerinizi girerek veya e-Devlet üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra Taşıt Vergi/Ceza Borcu Sorgulama ve Ödeme kısmına girmeniz gerekmektedir. Bu sayfada da sorgulama işlemi yaptıktan sonra aracınızı kesilen trafik cezalarını, ödemeniz gereen borçları ve bu borçlara ve cezalara ilişkin her türlü bilgiyi öğrenebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulamak için e-Devlet sistemini de kullanabilirsiniz. e-Devlet’e T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra “Emniyet Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” sayfasına girmeniz gerekmektedir. Bu sayfayı açıp araç plakasına yazılan cezaları, cezanın nerede ve ne zaman kesildiğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca yine e-Devlet sistemi üzerinden “Emniyer Sürücü Belgesi ve Şahıslara Yazılan Ceza Sorgulama” sayfasına girerek sürücü belgelerine yani ehliyetlere yazılan cezaları da öğrenebilirsiniz. Ben nerede trafik cezası yedim, trafik cezası ne zaman kesildi gibi sık sık sorulan sorulara böylece cevap bulabilirsiniz. kamu haber

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Trafikten Men Cezası Nasıl Kaldırılır? Trafikten Men Cezası Sorgulama

edevlet ceza

Plakaya yazılan cezayı nasıl görebilirim?

Telefonumuzun mesaj bölümüne girerek, sorgulama yapmak istediğimiz aracın plaka numarasını, tescil tarihini ve TC Kimlik numaramızı yazarak 1189’a göndermemiz gerekiyor.

Yorumlar

  1. Barış Avatar Barış dedi ki:

    Neresı