kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi 420 Kişi Personel Alım İlanı 2019

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019 yılında toplam 420 kişilik personel alım ilanı yayımladı. Alımın şartları neler? Hangi unvanda kaç kişi alınacak? Detaylar haberimizde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 12 Aralık 2019 tarihinde yayımlamış olduğu ilan ile toplam 420 adet personel alacağını duyurdu. Alımı başvuru şartları neler? Kimler 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvuruda bulunabilir? Hangi unvanlar için alım yapılacak? 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı nasıl yapılacak? Sınavı ne zaman? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı toplam 420 kadro ve pozisyon için gerçekleştirilecek. Bu yönüyle alımın genel başvuru şartlarının yanı sıra unvan ve pozisyonlara göre değişen özel başvuru şartları bulunmaktadır. Öncelikle genel başvuru şartlarını ele alalım.

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Genel Başvuru Şartları

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvuru yapacak olan adayların öncelikli olarak Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan aşağıdaki koşulları taşıyor olmaları gerekmektedir;

1) Türk Vatandaşlığı
2) 40.madde yaş şartlarına sahip olmak.
3) 41.madde öğrenim koşullarına sahip olmak.
4) Kamu hakkından mahrumiyeti olmamak.
5) TCK – 53.madede belirtilen süreler geçmiş dâhi olsa kasti bir suç sebebiyle bir yıl ve daha fazla süreli hapis cezasına veya affedilmiş dahi olsa devlet güvenliğine karşı işlenen suçlar ile Anayasa düzenine ve düzenin işleyişine karşı suçlar, irtikap, zimmet, dolandırıcılık, rüşvet, hırsızlık, güveni kötüye kullanım, sahtecilik, hileli iflas, edimin ifasına ve ihaleye fesat karıştırma, suç kaynaklı mal varlığını aklamak ve kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamış olmak.
6) Askerlik ile alakası olmamak, askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise bile askerlik vazifesini gerçekleştirmiş ya da bu vazifeyi tecil ettirmiş olmak veya yedek sınıfa alınmış olmak.
7) Görevini yerine getirmesine mani olacak düzeyde akıl rahatsızlığı sahibi olmamak.
8) Güvenlik veya arşiv araştırması gerçekleştirilmiş olmak.

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Özel Başvuru Şartları

Yukarıda yer alan genel başvuru şartlarının yanında adayların sahip olmaları gereken bazı özel şartlar bulunmaktadır.

Bunlar;

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvuracak adayların alımın gerçekleştirileceği 2019 yılınında alımın yapılacağı tarih olan 20 Aralık 2019 tarihi itibariyle otuz yaşlarını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

-Eğer yüksek lisans yapmışlarsa adayların bu eğitimlerini belgeler nitelikte diploma asıllarını ve Başkanlıkça onaylanmak üzere bir adet örneğini ulaştırmaları gerekmektedir.

-Adayların 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvurabilmeleri için daha evvel herhangi bir kamu kurumundan ahlaka mugayir davranış sebebiyle ya da disiplinsizlik gerekçesiyle atılmamış olmaları gerekmektedir.

-Bu şartların yanında adayların başvuruda bulunacakları unvan ve pozisyona göre sahip olmaları gereken bazı özel nitelikler bulunmaktadır. Bunlara aşağıda kadrolarla birlikte yer vereceğiz.

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını 13 Aralık 2019 tarihinden 17 Aralık 2019 tarihine kadar, e-devlet sistemi üzerinden elektronik ortamda dolduracakları başvuru formu ile yapabileceklerdir. Adayların elektronik ortamda başvurularını yaptıktan sonra kendilerinden istenen belgeler ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı İnsan Kaynakları’na bizzat müracaat ederek başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Posta yoluyla belge ulaştırılması başvurunun tamamlanması için yeterli olmayacaktır, bizzat başvuruda bulunmak zorunludur.

ibb bakyrkoy 1

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Kadroları Neler? Hangi Unvanda Kaç Kişi Alınacak?

Aşağıda 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı kapsamında hangi unvan ve pozisyona kaç adayın alınacağını, adayların hangi özel şartları taşımaları gerektiğini bulabilirsiniz.

1) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avukat Alımı

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avukat alımı için belirlenen kadro sayısı 10’dur.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Hukuk Fakültelerinden mezun olmaları ve Avukatlık Ruhsatına sahip olmaları gerekmektedir.

2) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Çalışmacı Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Çalışmacı Alımı için belirlenen kadro sayısı 4’tür.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Sosyal Hizmetler, Sosyal Hizmet ya da Sosyal Çalışmalar bölümlerinin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

3) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Psikolog Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Psikolog Alımı için belirlenen kadro sayısı 2’dir.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Psikoloji bölümünden mezun olmaları gerekmektedir.

4) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fizyoterapist Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fizyoterapist Alımı için belirlenen kadro sayısı 2’dir.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ya da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümlerinin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

5) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hemşire Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hemşire Alımı için belirlenen kadro sayısı 28’dir.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu ya da Hemşirelik bölümlerinin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

6) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ebe Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ebe Alımı için belirlenen kadro sayısı 3’tür.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Ebelik bölümünden mezun olmaları gerekmektedir.

7) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişimcisi Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişimcisi Alımı için belirlenen kadro sayısı 2’dir.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Çocuk Sağlığı ve Gelişimi ya da Çocuk Gelişimi bölümlerinin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

8) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mühendis Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mühendis Alımı için belirlenen kadro sayısı toplam 96’dır. Doksan altı kişilik mühendis kadrosunun alanlara göre dağılımı ve mezun olunması gereken bölümler ise şu şekildedir.

Bölümler Kadro Sayısı
İnşaat Müh. 50 kişi
-Jeolezi ve Fotogrametri Müh.
-Jeodezi ve Haritacılık
-Harita Müh.
-Geomatik Müh.
20 kişi
-Elektrik-Elektronik Müh.
-Elektrik ve Elektronik Müh.
-Elektrik Müh.
9 kişi
-Endüstri Sistemleri Müh.
-Endüstri Müh.
-Endüstri ve Sistem Müh.
6 kişi
-İşletme Mühendisliği 6 kişi
-Makine ve İmalat Müh.
-Makine Müh./Makina Müh.
3 kişi
-Çevre Müh. 2 kişi

-Adayların 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mühendis Alımına başvuruda bulunabilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS’den D Seviyesi yani 60 puan almış olmaları ya da denkliği kabul edilen sınavların birisinden dengi puan almış olmaları gerekmektedir.

9) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Plancısı Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Plancısı Alımı için belirlenen kadro sayısı 20’dir.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Şehir ve Bölge Planlama bölümünden mezun olmaları gerekmektedir.

-Adayların 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Plancısı Alımına başvuruda bulunabilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS’den D Seviyesi yani 60 puan almış olmaları ya da denkliği kabul edilen sınavların birisinden dengi puan almış olmaları gerekmektedir.

10) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mimar Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mimar Alımı için belirlenen kadro sayısı 20’dir.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Mimarlık bölümünden mezun olmaları gerekmektedir.

-Adayların 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mimar Alımına başvuruda bulunabilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS’den D Seviyesi yani 60 puan almış olmaları ya da denkliği kabul edilen sınavların birisinden dengi puan almış olmaları gerekmektedir.

11) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Peyzaj Mimarı Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Peyzaj Mimarı Alımı için belirlenen kadro sayısı 4’tür.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Peyzaj Mimarlığı, Peyzaj Mimarisi ve Kentsel Tasarım, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi,Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım bölümlerinin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

-Adayların 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Peyzaj Mimarı Alımına başvuruda bulunabilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS’den D Seviyesi yani 60 puan almış olmaları ya da denkliği kabul edilen sınavların birisinden dengi puan almış olmaları gerekmektedir.

12) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Matematikçi Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Matematikçi Alımı için belirlenen kadro sayısı 4’tür.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Matematik – Bilgisayar, Matematik, Matematik – İnformatik, Matematik ve Bilgisayar, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Uygulamalı Matematik, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar, Matematik Bilgisayar Programcılığı bölümlerinin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

-Adayların 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Matematikçi Alımına başvuruda bulunabilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS’den D Seviyesi yani 60 puan almış olmaları ya da denkliği kabul edilen sınavların birisinden dengi puan almış olmaları gerekmektedir.

13) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstatistikçi Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstatistikçi Alımı için belirlenen kadro sayısı 4’tür.

-Başvuracak adayların üniversitelerin İstatistik bölümünden mezun olmaları gerekmektedir.

-Adayların 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstatistikçi Alımına başvuruda bulunabilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS’den D Seviyesi yani 60 puan almış olmaları ya da denkliği kabul edilen sınavların birisinden dengi puan almış olmaları gerekmektedir.

14) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekonomist Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekonomist Alımı için belirlenen kadro sayısı 18’dir.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat bölümlerinin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

-Adayların 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstatistikçi Alımına başvuruda bulunabilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS’den D Seviyesi yani 60 puan almış olmaları ya da denkliği kabul edilen sınavların birisinden dengi puan almış olmaları gerekmektedir.

15) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tercüman Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tercüman Alımı için belirlenen kadro sayısı 2’dir.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Mütercim -Tercümanlık veya Mütercim Tercümanlık bölümlerinin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

-Adayların 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstatistikçi Alımına başvuruda bulunabilmeleri için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavı YDS’den A Seviyesi yani 90 puan almış olmaları ya da denkliği kabul edilen sınavların birisinden dengi puan almış olmaları gerekmektedir.

16) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arkeolog Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Arkeolog Alımı için belirlenen kadro sayısı 2’dir.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi,Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi bölümlerinin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

17) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat Tarihçisi Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat Tarihçisi Alımı için belirlenen kadro sayısı 3’tür.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Sanat Tarihi bölümünden mezun olmaları gerekmektedir.

18) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Programcı Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Programcı Alımı için belirlenen kadro sayısı 4’tür.

-Başvuracak adayların üniversitelerin Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama bölümlerinin birisinden mezun olmaları gerekmektedir.

19) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tekniker Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tekniker Alımı için belirlenen kadro sayısı 37’dir. 37 kişilik Tekniker kadrosunun alanlara göre dağılımı ve mezun olunması gereken bölümler ise şu şekildedir.

Bölümler Kadro Sayısı
İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi bölümlerinden birisi. 15 kişi
Makine, İş Makineleri, Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Makine, Termik Santral Makineleri bölümlerinden birisi. 12 kişi
Harita, Harita Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği, Harita ve Kadastro bölümlerinden birisi. 10 kişi

20) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teknisyen Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tekniker Alımı için belirlenen kadro sayısı 25’tir.. 25 kişilik Teknisyen kadrosunun alanlara göre dağılımı ve mezun olunması gereken bölümler ise şu şekildedir.

Bölümler Kadro Sayısı
Ortaöğretim Kurumlarının Harita ve Kadastro Harita – Tapu -Kadastro İnşaat Teknolojisi -alanlarından birisi. 13 kişi
Ortaöğretim Kurumlarının Makine Teknolojisi alanlarından birisi. 12 kişi

21) 2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitmen Alımı

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tekniker Alımı için belirlenen kadro sayısı 128’dir. 128 kişilik Eğitmen kadrosunun alanlara göre dağılımı ve mezun olunması gereken bölümler ve dil şartları ise şu şekildedir.

Bölümler Kadro Sayısı YDS Koşulu
Bilişim Teknolojileri 35 kişi
Almanca 12 kişi YDS Almanca 80 Puan
Çince 1 kişi YDS Çince 80 Puan
Farsça 1 kişi YDS Farsça 80 puan
Fransızca 3 kişi YDS Fransızca 80 puan
İngilizce 25 kişi YDS İngilizce 80 puan
İspanyolca 1 kişi YDS İspanyolca 80 puan
İtalyanca 1 kişi YDS İtalyanca 80 puan
Japonca 1 kişi YDS Japonca 80 puan
Korece 1 kişi YDS Korece 80 puan
Rusça 2 kişi YDS Rusça 80 puan
Kürt Dili ve Edebiyatı 2 kişi
Grafik 10 kişi
Muhasebe ve Finansman 11 kişi
Müzik 24 kişi

-2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitmen Alımı için gerekli diğer özel başvuru şartlarını aşağıdaki yönlendirme ile ulaşabileceğini ilanın tam metninde inceleyebilirsiniz.

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Sınavı İçin Adaylar Nasıl Belirlenecek? Sınavı Nasıl Olacak?

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımına başvuruda bulunan adaylar arasından her pozisyon ve unvan için alınacak aday sayısının 5 katı kadarı sözlü mülakata katılacaktır. Toplam 420 kişilik olan alım için sözlü mülakatlara katılacak olan aday sayısı toplam 2100 kişidir.

Bu 2100 aday belirlenirken adayların;

-Mezun olmaları gereken bölümden mezun olurken aldıkları mezuniyet notu esas alınacaktır ve yüksekten düşüğe sıralama yapılarak mülakata katılmaya  hak kazanan adaylar tespit edilecektir.

-Sözlü mülakata katılmaya hak kazanan adaylar 19 Aralık 2019 tarihinde e-devlet üzerinden ilan edilecektir.

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı Sınavı Ne Zaman ve Nerede?

2019 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı sınavı sözlü mülakat şeklinde 20 Aralık 2019 tarihinden 26 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirilecektir. Sözlü mülakatlar İstanbul’da Belediye Başkanlığı binasında gerçekleştirilecektir.

Adayların sözlü mülakatlarda başarılı olabilmeleri için en az 60 puan almaları şarttır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.