kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Belediye Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Belediye Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar? Belediye Güvenlik Görevlisi Nedir? Kimdir? Belediye Güvenlik Görevlisi Ne İş Yapar? Belediye Güvenlik Görevlileri Ne Kadar Maaş Alır?

A+
A-

Belediye güvenlik görevlisi maaşları ne kadar sorusu bir çoğumuzun aklına gelen sorulardan biridir. Bu yazımızda sizlere en güncel maaş bilgisi, belediye güvenlik görevlisinin tanımı ve ne iş yaptığına dair içerikleri paylaştık.

Türkiye’de 81 ilde il belediyeleri ve yüzlerce ilçede ilçe belediyeleri bulunur. Bu belediyelerden bazıları birkaç binlik bir nüfusa bazılarıyla birkaç milyonluk bir nüfusa hizmet ederler. Bünyesinde şirketler, arsalar, iş makineleri, inşaat çalışmaları, şantiyeler olan belediyelerin en büyük ihtiyaçlarından biri de güvenliktir. Bu nedenle belediyeler çalışanlarının, arazilerinin, iş makinelerinin, araçların, şantiyelerin güvenliğini almak için güvenlik personeli istihdam eder. Belediye güvenlik görevlisi olarak çalışan binlerce kişi bulunur. İşsizliğin arttığı bu dönemde de bu pozisyona yönelik talep artmıştır. Pek çok kişi belediyelerde çalışmak, belediyelerde güvenlik görevlisi olabilmek için sınavlara girmekte, iş ilanlarını takip etmektedir. Peki belediye güvenlik görevlisi nedir? Belediye güvenlik görevlisi ne iş yapar? Belediye güvenlik görevlisi maaşları ne kadar? Belediye güvenlik görevlileri ne kadar maaş alıyor?

GİB Koruma ve Güvenlik Görevlisi Maaşları

Belediye Güvenlik Görevlisi Nedir? Kimdir?

Türk Dil Kurumu’na göre belediye şehir, ilçe, mahalle, kasaba, belde, köylerdeki yerleşim yerlerinde temizlik, yol, ulaşım, aydınlatma, su, ısınma, toplu taşıma ve esnaf denetimi gibi kamu hizmetlerini veren yerel yönetimlerdir. Belediyelerin başkanı, üyeleri, halk tarafından seçilir. Tüzel kişiliği olan bir örgütlenmedir. Şehremaneti olarak da bilinir. Arapça kökenli olan belediye kelimesinin orijinal hali “belediyye” şeklindedir. Güvenlik görevlisi ise görev bölgesinin emniyetini alan, güvenliği sağlamakla görevlendirilen, bunun için silah, sopa, şok tabancası kullanma yetkisi verilen kişilerdir. Belediye güvenlik görevlisi de belediyeler bünyesinde çalışan güvenlik hizmeti veren çalışanlardır.

Belediye Güvenlik Görevlisi Ne İş Yapar?

  • Amirlerinin talimatlarına göre hareket eder.
  • Görev bölgesini terk etmez.
  • İş yerine gelen kişilere danışma hizmet verebilir.
  • Ziyaretçi ve çalışan giriş-çıkış kayıtlarını tutar.
  • Güvenlik sorunları ile ilgilenir.
  • Güvenlik kamera kayıtlarını inceler.
  • İş yeri güvenlik kurallarına uyulmasını sağlar.
  • Acil durumlarda tahliye planları yapar ve hayata geçirir.
  • Görev bölgelerini emniyete alır.
  • Görev bölgesindeki suçlarla ilgili kolluk kuvvetlerini uyarır.
  • Yetki aldıklarında üst ve çanta araması yapar.
  • Belediye araçlarını, arazilerini, binasını, çalışanları korur.
  • Belediye başkanı ve sıralı amirlerin talimatlarını yerine getirir.
  • Verilen görevleri yerine getirir.

Belediye Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Belediyelerde güvenlik görevlisi olarak çalışan binlerce kişi bulunur. Binlerce kişi de işe girmek için sırada beklemektedir. Bunun için güvenlik elemanlarının aldığı maaşlar çok merak edilir. Belediye güvenlik görevlisi maaşları belediyeye, çalışılan yerleşim yerine göre değişebilir. Çünkü nüfusu yüksek olan belediyeler, siyasi atmosferin farklı olduğu belediyeler, çalışana değer veren belediyeler daha yüksek maaşlar verir.

Belediyelerde güvenlik görevlisi maaşları en düşük asgari ücret seviyesinde yani 8506 TL seviyesindedir. Bu nedenle belediyelerin asgari ücret anlayışına göre güvenlik görevlisi maaşları değişebilir. Ayrıca görevlilerin silahlı-silahsız olması da belirleyicidir. Bu kapsamda belediye güvenlik görevlisi maaşları ortalama 10.300- 12.880 TL arasındadır.

Özel Güvenlik Sertifikası Ne Kadar

Kadrolu güvenlik görevlisi nedir?

Güvenlik görevlisi kamuda ya da özel sektörde iş kanunundaki genel çalışma prensipleri bağlamında güvenliği sağlayan kişidir.

Yorumlar

  1. Ugur Avatar Ugur dedi ki:

    Ben ankara belediyesinde parkta güvenlik çalışıyorum 14.830 tl maaşım var artı yakıt gıda bayram vs harçlıkları var

    1. Erkan GÜNEY Avatar Erkan GÜNEY dedi ki:

      Kardeşim selamun aleyküm yardımcı olma şansın var mı bizde bende senin için ne gerekiyorsa maddi manevi yaparım…