kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS P123 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanır? Ne İşe Yarar?

KPSS DHBT oturumları puan türleri nelerdir? KPSS DHBT KPSS P123 puan türü nedir? KPSS P123 puan türü nasıl hesaplanır? KPSS DHBT puan türleri kaç yıl geçerlidir? Detaylar haberimizde.

A+
A-

ÖSYM’nin kamu kurumlarına atanmak isteyen adaylar için gerçekleştirdiği kamu personeli seçme sınavının Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak çalışmak isteyen adaylar için gerçekleştirdiği kısmı olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ya da kısaca KPSS DHBT nedir? KPSS DHBT puan türleri nelerdir? KPSS DHBT puan türlerinden KPSS P123 nedir? KPSS P123 nasıl hesaplanır? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

KPSS DHBT Nedir? KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi’ne Kimler Katılmaktadır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılan adaylardan din hizmetleri görevlisi olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışmak isteyenler için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen oturumları kapsayan sınava KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi adı verilmektedir. Kısaca KPSS DHBT denilen bu oturumlarda adaylara mezun oldukları alan fark etmeksizin ortak DHBT-1 oturumu ile adayların mezun oldukları okulun derecesine göre farklılaşan KPSS DHBT-2 oturumları uygulanmaktadır.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Kaç Senede Bir Yapılır? 

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın din görevlisi seçimi için gerçekleştirilen KPSS DHBT oturumları 2020, 2022 gibi çift yıllarda gerçekleştirilmektedir ve iki yılda bir düzenlenmektedir. ÖSYM’nin bazı kamu personeli seçme sınavı oturumlarını çift yıllarda düzenlemesi uygulamasına dair daha ayrıntılı bilgileri KPSS Tek yıl – Çift yıl başlıklı çalışmamızda incelemek için ilgili yazıya aşağıdaki yönlendirme yardımıyla ulaşabilirsiniz;

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Puan Türleri Nelerdir ve Kaç Yıl Geçerlidir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın din hizmetleri kısmına katılacak olan adayların lise, lisans veya ön lisans mezunu olmalarına göre değişen puan türleri bulunmaktadır. Bu puan türleri Lisans düzeyinde KPSS P124, Ön lisans düzeyinde KPSS 123, Lise düzeyinde ise KPSS P122’dir. KPSS DHBT adaylarının puanları iki sene geçerliliğini korumaktadır.

KPSS DHBT KPSS P123 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi KPSS DHBT’ye ön lisans düzeyinden katılacak olan adaylar için hesaplanacak puan türü olan KPSS P123 puan türü hesaplanırken adayların diğer DHBT adayları ile ortak olarak katılacakları KPSS DHBT-1 oturumu ile mezuniyet derecelerine göre farklı uygulanan KPSS DHBT-2 oturumunun yanı sıra KPSS Önlisans oturumu testleri de etkili olmaktadır.

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine katılacak olan ön lisans mezunu adayların KPSS P123 puanlarının hesaplanabilmesi için adayların aynı yıl içerisinde gerçekleştirilecek olan KPSS Önlisans oturumuna da katılmaları şarttır. Aksi halde adayların puanlarının hesaplanması mümkün olmayacaktır.

KPSS P123 puan türünün hesaplanması için adayların katılması gereken oturumların yüzdesel ağırlıklarına aşağıda yer alan tablomuzda göz atabilirsiniz; 

Test Ağırlığı
KPSS Ön Lisans
-Genel Yetenek; %15
-Genel Kültür; %15
%30
KPSS DHBT-1 %30
KPSS DHBT-2 %40

KPSS Ön Lisans Sınavı Konuları Nelerdir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılarak Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışmak isteyen adayların KPSS P123 puan türlerinin hesaplanabilmesi için ön lisans mezunları için gerçekleştirilen Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumlarının bulunduğu KPSS Ön Lisans sınavına da katılmaları gerekmektedir.

KPSS Ön Lisans sınavı konularını ve soru dağılımını detaylı bir biçimde incelemek isterseniz aşağıda yer alan çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi için hazırlık yapan adaylar ile istişare etmek ve merak ettiğiniz hususlarda sorular sormak için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.