kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS P122 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanır? Ne İşe Yarar?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS DHBT Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavına katılacak olan adaylar için hesaplanan KPSS P122 nedir? Nasıl hesaplanır? Ne işe yarar? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi KPSS DHBT puan türleri nelerdir? KPSS DHBT puan türlerinden KPSS P122 nedir? KPSS P122 nasıl hesaplanır? KPSS P122 ne işe yarar? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

KPSS DHBT Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı Nedir? 

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın ÖSYM tarafından din hizmetleri alanında Diyanet İşleri BaşkanlığI’nda görev yapmak isteyen adaylar için gerçekleştirdiği oturumdur. Bu oturumda adaylara din alanından alan bilgisi soruları sorulmaktadır. Bu sorular iki kısım halinde adaylara yöneltilmektedir ve KPSS DHBT-1 ve KPSS DHBT-2 başlıkları altında adaylara yöneltilmektedir.

KPSS DHBT Kaç Yılda Bir Yapılır ve Puanları Kaç Sene Geçerlidir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi KPSS DHBT oturumları ÖSYM tarafından iki senede bir gerçekleştirilmektedir. İki yılda bir gerçekleştirilen diğer ÖSYM sınavları gibi bu sınav da çift senelerde gerçekleştirilmektedir. ÖSYM’nin KPSS DHBT ve diğer sınavlarda uyguladığı KPSS tek yıl çift yıl uygulamasının detaylarına aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

KPSS DHBT Puan Türleri Kaç Yıl Geçerlidir? 

KPSS DHBT oturumlarına katılacak olan adayların öğrenim durumlarına göre üç tip puan türü hesaplanmaktadır. Bu puan türleri KPSS ortaöğretim düzeyi için KPSS P122, KPSS Ön lisans düzeyi için KPSS P123, KPSS Lisans düzeyi içinse KPSS P124 puan türleridir. Bu puan türlerinin geçerlilik süresi ise iki yıldır.

KPSS DHBT KPSS P122 Nedir? Nasıl Hesaplanır?

KPSS DHBT oturumlarına katılacak olan adaylardan lise düzeyinde mezun olan İmam Hatip ve dengi liselerden mezun adayların Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak atanmaları için hesaplanacak olan puan türleri KPSS P122 puan türüdür. Adayların KPSS P122 puan türlerinin hesaplanması için adaylar; KPSS Ortaöğretim sınavına ve KPSS DHBT oturumlarına katılmalıdırlar. KPSS DHBT oturumlarından KPSS DHBT-1 kısmı tüm mezun grubu adayları için ortak iken, KPSS DHBT-2 oturumunda adaylara mezuniyetlerine göre farklı ağırlıkta sorular yöneltilmektedir.

KPSS P122 puan türünün hesaplanmasında adayların katılmaları gereken oturumların yüzde ağırlıklarını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Test Ağırlığı
KPSS Ortaöğretim
-Genel Yetenek; %15
-Genel Kültür; %15
%30
DHBT-1 %30
DHBT-2 %40

KPSS Ortaöğretim Sınavı Konuları Nelerdir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumları neticesinde din görevlisi olarak atanmak isteyen İmam Hatip Lisesi mezunu adayların KPSS P122 puan türlerinin hesaplanması için katılması gereken KPSS DHBT oturumlarından sonra puanlarının hesaplanabilmesi için KPSS Ortaöğretim sınavına katılmaları gerekmektedir. KPSS Ortaöğretim sınavı konularını detaylı bir şekilde incelemek için aşağıda yer verdiğimiz yönlendirme yardımıyla ilgili yazımıza ulaşabilirsiniz;

KPSS DHBT sınav sürecine dair hazırlık yapan diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak ve sorularınızı yöneltmek için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz!

Yorumlar

  1. abdurrahman Avatar abdurrahman dedi ki:

    iyi günler dhbt sınavına girebilmek için kpss den belli bir puan yapmamız gerekli mi yoksa hesaplanabilir (1 tane dahi) net yapmamız yeterli mi ?

    sağolun..