kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

POMEM Başvurusu 2019 Ne Zaman Bitiyor?

POMEM Başvurusu 2019 Ne Zaman Bitiyor? POMEM Başvuru tarihleri 2019 ne zaman? POMEM fiziki yeterlilik sınavı, sağlık kontrolü, mülakat aşaması nasıl yapılıyor? Ne zaman yapılacak?

A+
A-

Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu olan 2500 aday ve önlisans mezunu 500 kadın aday asıl olarak alınacak. 3 bin polis adayı POMEM kapsamında eğitime tabi tutulacak. Polis olmak isteyen binlerce kişinin başvuru yapmayı düşündüğü POMEM alımı için kritik süreç devam ediyor. Peki POMEM başvuru tarihleri 2019 ne zaman? POMEM başvurusu 2019 ne zaman bitiyor? POMEM başvurusu 2019 nasıl yapılır?

POMEM Başvuru Tarihleri 2019

POMEM sınavı için internet üzerinden başvurular başlamıştı. 8 Nisan 2019 tarihinde internet üzerinden yapılmaya başlanan başvurular bir süredir devam ediyor. POMEM başvuruları 22 Nisan 2019 tarihinde sona erecek. Adaylar 22 Nisan günü saat 18.00’e kadar Polis Akademisinin resmi internet sitesi olan pa.edu.tr adresi üzerinden başvuru yapabilecek. Ayrıca adaylar e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını yapabilecek. Kamu Haber

ÖNLİSANS MEZUNU KADIN ADAY BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

LİSANS KADIN ADAY BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

POMEM Başvuru Ücreti Yatırma 2019

POMEM 3 bin kadın polis adayı alımına başvuru yapacak adayların 130 Türk Lirası (TL) başvuru ücreti yatırması gerekmektedir. Adayların 22 Nisan 2019 tarihine ve saat 17.00’ye kadar başvuru ücretlerini yatırmaları zorunludur. Başvuru ücretleri Halkbank şubelerinden, bankamatiklerden ve internet bankacılığı aracılığı ile yatırılabilecektir.

POMEM Sağlık Kontrolü 2019

Adayların POMEM sınavlarıan girmeden önce sağlık kontrolünden geçmeleri gerekmektedir. Bunun için Sağlık Komisyonu ön sağlık kontrolü yapar. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleşir. Bu kontrolde adaylar hakkında “öğrenci adayı olabilir” veya “öğrenci adayı olamaz” şeklinde karar alınır. Öğrenci adayı olamayacağına yönelik hakkında karar çıkan adaylar bir sonraki POMEM aşamasına geçemez.

POMEM Fiziki Yeterlilik Sınavı 2019

POMEM alımları kapsamında ön sağlık kontrolünü geçen adaylar fiziki yeterlilik sınav aşamasına geçerler. Bu aşamada adayların kabiliyeti, fiziki yapısı ve yeterlilik oranı ölçülür. Bu aşamayı geçen adaylar mülakat aşamasına geçer. Fiziki yeterlilik sınavında adayların karşısına belirli bir parkur çıkmaktadır. Belirli talimatlar doğrultusunda adayların bu parkuru tamamlaması istenmektedir.

POMEM Mülakat Sınavı 2019

Ön sağlık kontrolünü, fiziki yeterlilik sınavını başarıyla tamamlayan adaylar mülakat sınavına girmeye hak kazanırlar. Bu aşamaya geçen adaylar mülakat yerinde soruların yazılı olduğu kart çekerler. Adaylar karttaki sorular hakkında düşünür ve soruları cevaplandırır. Ayrıca komisyon adaya konuyla ilgili soru sorabilir. Bu mülakat sayesinde adayların konu hakkındaki bilgi düzeyi, kavrama yeteneği, özgüveni, kendini ifade etme yeteneği, beden dili kullanam becerisi gibi yeterlilikleri ölçülür. Adaylar bu kriterler kapsamında 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. POMEM adaylarının mülakatı geçmek için 100 puan üzerinden en az 70 puan almaları gerekir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.