kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Güvenlik Soruşturması Nasıl Yapılır ?

Güvenlik soruşturması 676 sayılı OHAL KHK ile memuriyete girişte zorunlu hale getirilmiştir. Memur adayları güvenlik soruşturmasının kapsamını merak etmekteler, yazıda bu konuyu anlatmaya çalışacağız.

A+
A-

Güvenlik Soruşturması Nasıl Yapılır 2023 ? Güvenlik Soruşturmasında Nelere Bakılır? Güvenlik Soruşturması Nasıl Olumsuz Sonuçlanır?

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması 676 sayılı OHAL KHK gereğince artık tüm memurlara yapılmaktadır. Yapılan güvenlik soruşturmaları 2017 itibariyle ortalama 3 ay civarında sürmektedir. bu sayı kuruma alınacak personel sayısına ve araştırmanın derinliğine araştırmayı yapan kuruma göre değişmektedir. Güvenlik soruşturması Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılır ancak alınacak kadro çok önemli ise (Vali, Müsteşar gibi ve TSK’da görev alan önemli rütbeler) MİT tarafından yapılmaktadır.

Özel Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır? Silahlı veya Silahsız Sertifika Ücreti 2023

Güvenlik Soruşturması Neleri Kapsar ? 

Güvenlik soruşturması talep eden kurumun ve yerleşeceğiniz kadronun önemine göre yalnızca hakkınızda hüküm olup olmadığı veya aranıp aranmadığınıza bakılıp yeterli görülebileceği gibi tüm sosyal medya hesaplarınız incelenip, kaldığınız otel, banka hesaplarınız vs gibi kayıtlara dahi bakılması gerekli görülebilir. Ne kadar kapsamlı güvenlik soruşturması yapılacağı tamamıyla talip olduğunuz kadroya bağlı olarak değişecektir. Kamu Haber

Güvenlik Soruşturması Nasıl Olumsuz Sonuçlanır ?

Genellikle polis adaylarının hakkında hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı olanlarda olumsuz sonuçlanır veya belirli suçlardan hakkında dava açılan adayların güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlanır. Genellikle alt kadrolarda ufak detaylar sorun olarak görülmezken başvuru yapılan kadro kıymetlendikçe olumsuz sonuçlanma olasılığı artar.

2023 Kamuda Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Güvenlik soruşturmasında internet geçmişine bakılıyor mu?

Güvenlik soruşturmasında internet geçmişi incelenmez. İnternet geçmişi kişisel veridir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.