kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sivas Fen Liseleri 2019 Taban Puanları

Sivas fen liseleri taban puanları 2019 kaçlardadır, Sivas fen liseleri içinde ayrılmış olan kontenjan sayısı 2018 yılı tercihleri kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Sivas ilinde kaç tane fen lisesi bulunmaktadır, Sivas fen liseleri taban puanları 2019 kaçlardadır, Sivas fen liseleri için en yüksek ve en düşük taban puanlar kaçtır, bu puanlar hangi tarihli yerleştirme sonucunun puanlarıdır, Sivas fen liseleri içinde ayrılmış olan kontenjan sayısı 2018 yılı tercihleri için kaçtır gibi soruların cevaplarına ve Sivas fen liseleri taban puanları görseline yazımızı okuyarak erişebilirsiniz.

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) ismini alan liselere yerleşmek için girilen sınav gerçekleştirildi, lise adayı öğrenciler puanlar aldılar ve tercihler yaptılar. Bu tercihler sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) lise adaylarının yerleştirmelerini yaptı. Bu yerleştirme sonuçları her yıl olduğu gibi bir sonraki yıl sınava girip tercihte bulunacak ortaokul öğrencilerini de ilgilendiriyor. Çünkü bu bilgiler bireylerin kaç puan almaya çalışması gerektiğine ve tercihlerinde, puanları ile nereleri yazabileceğine bir fikir verici konumunda yer alıyor. Fakat bu verileri kesin puanlar olarak kabul etmek doğru değil çünkü her yılın sınavı kendi içinde değerlendirilmeli, sınav kolay olduğu zaman puanların yükseleceği, zor olduğu anda ise düşeceği unutulmamalıdır.

Yine de dediğimiz gibi fikir vermek, yol göstermek amacıyla bizler fen liseleri taban puanları verilerini hazırlamaya devam ediyoruz.

SİVAS FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI 2019

Sivas fen liseleri 2019 taban puanları görselimiz aşağıdadır.Görseli incelemeden genel bilgiler verdiğimiz yazımızı incelemeniz yararlı olacaktır.

Sivas fen liseleri taban puanları olarak yayımladığımız listedeki puanlar 30 Temmuz 2018 tarihinde yapılan yerleştirmelerin puanları. Burada bulunan puanlara göre Sivas ilinde yer alan fen liseleri içinde en düşük puan ile kapatan Zara Mehmet Habip Soluk Fen Lisesi olmuştur ve bu puan 300,441’dir. En yüksek ise Sivas Fen Lisesi kapatmış olup bu puan ise 387,2201’dir.

2018 yılında Sivas’da bulunan fen liseleri içinde tercih edilebilecek kontenjan sayısı 420 olarak karşımıza çıkmaktadır. Sivas Fen Lisesi 150, diğer fen liseleri ise 90 kontenjan açmıştır. Hangi liselerin ne kadar kontenjan açtığını yine aşağıdaki görselimize bakarak inceleyebilirsiniz.

Sivas’da toplam 4 adet fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar, Sivas Fen Lisesi, İsmet Yılmaz Fen Lisesi, Suşehri Fen Lisesi ve Zara Mehmet Habip Soluk FenLisesi’dir.

LGS, lise tercihleri, üniversiteler, üniversite sınavları ve bunlar hakkındaki tüm konularda merak ettiklerinizi, sorularınızı, paylaşımlarınızı TERCİHİNİ YAP FORUM sayfasına gelerek yapabilir ve üyelerimiz ile yöneticilerimizin cevapları ile etkileşimler alabilirsiniz. Üniversite Rehberi

*Yukarıda bahsi geçen bilgiler ve veriler MEB’in resmi web sitesi ve diğer kaynaklarından derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı duyuru esas olacağı için MEB internet sitesindeki duyurular kısmını ve internet sitesinin diğer kısımlarını düzenli olarak ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz. Biz yazılarımızı güncellemeye çalışacaksak da resmi bir kuruluşun internet sitesini düzenli takip etmek sizler için faydalı olacaktır.

5465 1 a3652c83d5e1cc12fa90f81f4c85b817

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.