kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 YKS’ye Evde Nasıl Hazırlanılır? Evde YKS’ye Hazırlanma

2021 YKS'ye Evde Nasıl Hazırlanılır? Evde YKS'ye Hazırlanmak Mantıklı Mı? Salgın döneminde evde YKS'ye hazırlanacaklar için birbirinden değerli öneriler hazırladık. Peki evde YKS'ye hazırlanan adaylar neye dikkat etmeli?

YKS
A+
A-

Türkiye’de her gencin hayali iyi bir üniversiteye girmek ve iyi bir üniversitede eğitimini tamamlamaktır. Bu nedenle her yıl milyonlarca kişi sınavlara hazırlanarak birbiriyle yarışmaktadır. Koronavirüs salgını gölgesinde geçen 2022 yılında sınavlara pek çok kişi hazırlanamadı. Bu nedenle gözler 2023 yılında yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) çevrildi. Aileler de çocuklarının başarılı olmasını istiyor. Ancak hem maddi imkansızlıklar nedeniyle hem de salgının etkisini artırması durumunda 2023 YKS içinde binlerce öğrenci dershaneye veya okula gitmek yerine evde hazırlanacak. Evde ders çalışmak, sınava hazırlanmak hiç de kolay değil. Bu nedenle pek çok kişi YKS’ye evde hazırlanmak için ne yapmaları gerektiğini, nasıl etkili çalışacaklarını araştırıyor. 2021 evde YKS‘ye hazırlananlara verimli ders çalışma yöntem ve önerileri nelerdir?

2023 Evde YKS’ye Nasıl Hazırlanılır?

Uzmanlar ilk olarak “Ders çalışma programı hazırlayın” uyarısında bulunuyor. Pek çok kişi “Ne gerek var?” diyebilir. Ancak başarılı olmak için bir program hazırlamak ve bu programa uymak oldukça önemli. Bu programı hazırlarken başka programlardan yardım alınabilir ancak kendinize uygun kuralları getirmeniz daha mantıklı olacaktır. Sınav gününe kadar hazırlayacağınız plan, çerçeve ve çizelge ile daha iyi performans gösterebilirsiniz. Böylece çözeceğiniz sorular, eksikleriniz, yapmanız gerekenler daha iyi ortaya çıkacaktır.

Düzenli Olmak ve Not Tutmak Önemli!

Ders çalışacağınız ortamın şartları, ortamın düzenli olması da oldukça önemli. Çünkü dağınık bir ortamda dikkatinizi toplamak ve ders çalışmaya odaklanmak son derece zor. Bu nedenle ders çalışacağınız ortamı düzenli tutmalı ve düzenli bir şekilde ders çalışmanız tavsiye ediliyor.

Ders çalışırken yapılan hataların biri de not tutmamak. Oysa hazırladığınız küçük notlar koca bir konuyu size hatırlatabilir. İster yüz yüze, ister online olsun ders çalışırken, eğitim alırken not tutmanız gerekiyor. Bu sayede konular aklınızda daha kalıcı olacak, unuttuğunuz konuları da kolaylıkla hatırlayabileceksiniz.

Mola Zamanı ve Motivasyon Olmazsa Olmaz!

Ara vermeden, saatlerce ders çalışmak son derece zor. Bunu yapana da saygımız sonsuz. Ancak bu tempo oldukça yorucu olabilmektedir ve performansınız düşebilir. Bu nedenle saatlerce çalışıp mola vermeyi ihmal ettiğinzide performansınız düşebilir. 45 dakikada bir ya da 1 saatte bir 10-15 dakika mola vermeniz iyi olabilir.

Önemli olan bir diğer konuda motivasyon. Ders çalışma isteği her zaman gelmez, gelse bile kolayca gidebilir. Bu nedenle motivasyonunuzu sıcak tutmak ve sürekli hale getirmek de oldukça önemli. Özellikle de kendinizi üzgün, stresli, yorgun, mutsuz hissettiğinizde de ders çalışmanız başarılı olmak için oldukça gerekli.

2023 Evde YKS’ye Nasıl Hazırlanılır?

Uzmanlar ilk olarak “Ders çalışma programı hazırlayın” uyarısında bulunuyor. Pek çok kişi “Ne gerek var?” diyebilir. Ancak başarılı olmak için bir program hazırlamak ve bu programa uymak oldukça önemli. Bu programı hazırlarken başka programlardan yardım alınabilir ancak kendinize uygun kuralları getirmeniz daha mantıklı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.