kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018-2019 Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Milyarlarca insanın özlemle beklediği Ramazan Bayramına yalnızca sayılı günler kaldı. Peki 2018 yılında ramazan bayramı ne zaman? 2018 Ramazan Bayramı tarihleri ne zaman? 2018 Fitre Miktarı Ne Kadar?

A+
A-

Dünyadaki milyarlarca Müslüman için en kutsal aylardan biri Ramazan ayıdır. Ramazan ayı oruç ayıdır. İbadet ayıdır. Bin aydan daha hayırlı olarak nitelendirilen Kadir Gecesi de Ramazan ayı içerisinde yer alır. Peki 2018 yılında Ramazan Ayı ne zaman? Ramazan ayı 16 Mayıs tarihinde başlayacak. İlk iftar sofraları 16 Mayıs Çarşamba günü tüm Türkiye’de ve dünyada kurulacak. Bir ay sürecek oruç dönemi sonrasında Ramazan Bayramı kutlanacak.

2018 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Milyarlarca Müslümanın özlemle beklediği Ramazan Bayramına yalnızca günler kaldı. Ramazan Bayramı 15 Haziran Cuma günü kutlanacak. Bayram 2018 yılında hafta sonuna denk geldiği için tatil süresi daha önce olduğu gibi uzun sürmeyecek. İşte 2018 yılında Ramazan Bayramı tarihlrei:

14 Haziran Perşembe – Ramazan Bayramı Arefesi
15 Haziran Cuma – Ramazan Bayramı 1. günü
16 Haziran Cumartesi – Ramazan Bayramı 2. günü
17 Haziran Pazar – Ramazan Bayramı 3. günü

2018 FİTRE MİKTARI NE KADAR?

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden biri de fitre vermektir.  Temel ihtiyaçları haricinde durumu bir miktar iyi olan, oruç tutamayacak durumdaki Müslümanlar fitre vererek gıda yardımında bulunurlar. Kamu Haber

Fitre ayrıca fıtır sadakası olarak da bilinmektedir. Din İşleri Yüksek Kurulu 2018 yılında fitre miktarını açıkladı. Buna göre asgari geçim tutarına göre belirlenen fitre 2018 yılında 19 Türk Lirası olarak belirlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.